Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», δήλωσε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Ι. Μηλιός: Η κυβέρνηση ζητά περίοδο χάριτος από την τρόικα για τα νέα επώδυνα μέτρα
  • [03] Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό
  • [04] Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται οι δικαστικοί επιμελητές από μεθαύριο,10 Δεκεμβρίου
  • [05] Bookukoo, μια καινοτόμος ελληνική εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων

  • [01] «Δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», δήλωσε ο Φ. Κουβέλης

    Την άποψη ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ? αυτήν τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM.

    «Ανεξάρτητα από τη δήλωση κάποιων βουλευτών ότι ναι μεν καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, αλλά διαφοροποιούν τη στάση τους για την εκλογή του ΠτΔ, δεν βλέπω να προκύπτει ο αριθμός των 180», είπε και επανέλαβε ότι από την ώρα που δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο, καθώς η συναίνεση είναι αναγκαίο στοιχείο για την εκλογή του.

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, επίσης, ότι πράγματι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν τη θέση ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του ΠτΔ τώρα και παράλληλα να υπάρξει δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές σ? ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του 2015.

    [02] Ι. Μηλιός: Η κυβέρνηση ζητά περίοδο χάριτος από την τρόικα για τα νέα επώδυνα μέτρα

    «Η κυβέρνηση ζητάει στην ουσία από την τρόικα μια περίοδο χάριτος ώστε τα νέα επώδυνα μέτρα να μην ανακοινωθούν τώρα» εκτιμά ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν κάποιοι βουλευτές να ψηφίσουν την παράταση της ζωής αυτής της κυβέρνησης μέσα από την προεδρική εκλογή και συνεπώς τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας. Ο προϋπολογισμός δείχνει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα με μια προσπάθεια ενός φερετζέ, δηλ. να κρυφτούν τα μέτρα που πρόκειται να ?ρθουν την αμέσως προσεχή περίοδο. Ο προϋπολογισμός βρίσκεται στον αέρα από κάθε άποψη» υποστηρίζει ο κ. Μηλιός.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ «όταν αυτός ο Προϋπολογισμός, αυτή η πολιτική συγκεντρώνει 155 ψήφους, είναι υπερβολικό να θεωρήσουμε, αν δεν συμβαίνουν άλλα περίεργα πράγματα, ότι θα υπάρξουν 180 βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν για την παράταση αυτής της πολιτικής, ενώ την καταψηφίζουν όταν έρχεται με την πιο καθαρή μορφή της, τον Προϋπολογισμό. Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αδύνατο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα υποστηρίξουν το κυβερνητικό στρατόπεδο και τη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Θα πρέπει το γρηγορότερο, γιατί αυτό είναι υπέρ της ομαλότητας, αλλά και της εξομάλυνσης του κλίματος, του ξεκαθαρίσματος των πραγμάτων, να υπάρξει συμφωνία για προσφυγή στις κάλπες».

    Ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η τεχνητή παράταση του μνημονίου είναι ένας νεολογισμός, ο οποίος προσπαθεί να συγκαλύψει τα πράγματα... Όσο παραμένει η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου τόσο περισσότερο θα διατηρείται η πολιτική της λιτότητας. Αν η κυβέρνηση αυτή μείνει μέχρι το 2016, θα έχουμε μέχρι τότε μνημόνια».

    Ο κ. Μηλιός σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαγικό ραβδί. Δεν είναι ο σούπερμαν. Οι κοινωνικές αλλαγές, η αλλαγή πορείας δεν γίνονται χωρίς τη συμμετοχή και την παρέμβαση του λαού. Εντούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτικό πρόγραμμα. Αυτό είναι που υποσχόμαστε δεν είναι η επαναφορά των πάντων στο επίπεδο του 2008, αλλά τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του κράτους και πρώτα από όλα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

    [03] Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

    Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

    «Θα ανέβαινα σε λεωφορείο χωρίς οδηγό;» είναι ίσως η πιθανότερη ερώτηση που θα έκανε κάποιος στο άκουσμα της είδησης. Όπως αναφέρεται όμως στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει πλέον την ασφαλή για δημόσια κυκλοφορία λειτουργία τέτοιων οχημάτων, τα οποία πέραν των μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών που φέρουν όλα τα οχήματα της αντίστοιχης κατηγορίας, είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS)».

    Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος έσπευσε σήμερα να επισημάνει, σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στις πρωτοπόρες χώρες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε, ότι κατά την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

    [04] Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται οι δικαστικοί επιμελητές από μεθαύριο,10 Δεκεμβρίου

    Σε πανελλαδική αποχή διαρκείας κατέρχονται από μεθαύριο (Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου) οι δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

    Ειδικότερα, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, οι δικαστικοί επιμελητές, πλέον της αποχής διαρκείας, ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

    Επίσης, η Ομοσπονδία ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών την άμεση καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους δικαστικούς επιμελητές.

    [05] Bookukoo, μια καινοτόμος ελληνική εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων

    Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του αναγνωστικού αποτελεί η καινοτόμος ελληνική εφαρμογή ανταλλαγής βιβλίων «Bookukoo». Μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας, οι χρήστες της εφαρμογής εντοπίζουν βιβλία που τους ενδιαφέρουν, προσφέρουν δικά τους που έχουν διαβάσει και προχωρούν σε ανταλλαγές.

    Με το Bookukoo, κάθε αναγνώστης μπορεί ανέξοδα να προχωρήσει σε ανανέωση της βιβλιοθήκης του χωρίς να πληρώσει για την αγορά νέων βιβλίων.

    Ο Παναγιώτης Κουρέτας, μηχανικός λογισμικού και απόφοιτος μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εφαρμογή, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφοντας το όραμά του για το Bookukoo. «Η εφαρμογή έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα» τόνισε ο Π. Κουρέτας, και συνέχισε εξηγώντας πώς «γεννήθηκε» η ιδέα για το Bookukoo.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2014 - 15:30:29 UTC