Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξη η Σ. Βούλτεψη για την έκβαση της συνεδρίασης του Εurogroup
  • [02] «Μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση» δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης
  • [03] Άδ. Γεωργιάδης: Δεν θα ήταν εθνική καταστροφή μια ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου
  • [04] Με γυμνά χέρια στραγγαλίστηκε ο Μένης Κουμανταρέας
  • [05] «Και το βραχιολάκι είναι αποδεκτό από τον Νίκο Ρωμανό» δηλώνει ο συνήγορός του
  • [06] Προθεσμία έλαβε ο Γ. Σούκουρης που κλήθηκε ως ύποπτος για την υπόθεση δωροδοκίας βουλευτή
  • [07] Σε νέο χαμηλό 5ετίας διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου μπρεντ
  • [08] Σε χαμηλό διετίας κινείται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

  • [01] Αισιόδοξη η Σ. Βούλτεψη για την έκβαση της συνεδρίασης του Εurogroup

    Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real».

    «Περιμένουμε να υπάρξει μια πρόοδος, με βάση αυτά που έχει αναφέρει, ήδη, το Eurogroup, το οποίο κάλεσε για γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας αξιολόγησης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο».

    Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «ο ίδιος ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι θέλουμε να κατευθυνθούμε στην έξοδο της Ελλάδας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Επομένως, είναι κοινή πεποίθηση ότι η χώρα πρέπει να μπει στην επόμενη μέρα, αυτό το λένε οι εταίροι μας, το λένε πολλές φορές. Αναζητείται αυτή η λύση, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να γίνει και η συζήτηση για συμφωνία εξόδου».

    [02] «Μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση» δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης

    «H κυβέρνηση τελικώς βγαίνει λαβωμένη. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε, είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος, είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

    Για την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνει ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο».

    [03] Άδ. Γεωργιάδης: Δεν θα ήταν εθνική καταστροφή μια ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου

    «Μια ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου δεν θα είναι και εθνική καταστροφή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη.

    «Ασφαλώς, το ιδανικό για τη χώρα θα είναι να πετύχει την τεχνική παράταση ενός μηνός και την ταυτόχρονη έξοδο στις αγορές μέσω της πιστοληπτικής γραμμής. Αυτό είναι το ιδανικό και ευχόμαστε όλοι να το πετύχει η κυβέρνηση. Όμως, δεν είναι και εθνική καταστροφή αν υπάρξει ολιγόμηνη παράταση. Το σημαντικό είναι η μετάβαση από την παλιά στη νέα εποχή να γίνει με ασφάλεια, να κλείσει η συμφωνία και να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα εξόδου μας από το μνημόνιο. Αυτό είναι το μείζον. Η κυβέρνηση έχει να περάσει τον σκόπελο της πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία όντως δυσκολεύει πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η αλήθεια» διευκρινίζει.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει: «Κοινό αμοιβαίο συμφέρον είναι και ημών και των συμμετεχόντων στην τρόικα να κλείσει αυτή η ιστορία και η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία και γι αυτούς. Όμως, από την άλλη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η πολιτική αβεβαιότητα, που υπάρχει στη χώρα, προκαλεί και κυρίως το γεγονός ότι φαίνεται πως αν έχουμε εκλογές, είναι πιθανό να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει -έτσι δηλώνει, τουλάχιστον- να ανατρέψει όλους τους νόμους που μας οδήγησαν στα πρωτογενή πλεονάσματα και στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Άρα είναι λογικό να ανησυχούν και να ανεβάζουν τον πήχη, για να καλύψουν τα νώτα τους».

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά, όπως είδατε χθες, ήταν πολύ κακός στην ομιλία του, ο χειρότερος ως ομιλητής Τσίπρας των τελευταίων ετών και αν παρατηρήσατε ήταν και πάρα πολύ νευρικός ως προς την προεδρική εκλογή. Κάποιος που είναι σίγουρος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος, όπως διαρκώς λέει, δεν θα είχε αυτή τη νευρικότητα. Ο κ. Τσίπρας, όμως, έβγαλε τρομερή νευρικότητα, επιθετικότητα στους βουλευτές, ξαναμίλησε για αποστασίες και προσπάθησε να ταυτίσει μια ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, η οποία από το Σύνταγμα χρειάζεται 151 ψήφους για να εγκριθεί, με μια προεδρική πλειοψηφία που από το Σύνταγμα χρειάζεται τουλάχιστον 180. Άρα, καταλαβαίνετε, είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Το πολιτικό κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει. Και μην έχετε αμφιβολία, αυτό το αλλαγμένο πολιτικό κλίμα είναι που αυξάνει πάρα πολύ τις πιθανότητες εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και αυτό που δημιουργεί και την πολύ μεγάλη νευρικότητα στον κ. Τσίπρα και τους φίλους του».

    [04] Με γυμνά χέρια στραγγαλίστηκε ο Μένης Κουμανταρέας

    Με γυμνά χέρια φαίνεται ότι στραγγαλίστηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος στο σπίτι του στην Κυψέλη.

    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι δύο ιατροδικαστές μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δράστης προκάλεσε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά του συγγραφέα πριν τον στραγγαλίσει με τα χέρια του.

    [05] «Και το βραχιολάκι είναι αποδεκτό από τον Νίκο Ρωμανό» δηλώνει ο συνήγορός του

    «Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

    «Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο που υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό» σημείωσε. «Εμείς θέλουμε διέξοδο με την έννοια της ευθύνης. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης. Πιστεύουμε, όμως, ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

    [06] Προθεσμία έλαβε ο Γ. Σούκουρης που κλήθηκε ως ύποπτος για την υπόθεση δωροδοκίας βουλευτή

    Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο Γιώργος Σούκουρης, που κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας καταγγελιών περί εξαγοράς βουλευτών με στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο Γιώργος Σούκουρης κλήθηκε από τον εισαγγελέα ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, καθώς φέρεται να πρότεινε χρήματα στη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, για να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματός της και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η κλήση του κ. Σούκουρη εστάλη από τον εισαγγελικό λειτουργό αμέσως μετά την κατάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να προσκόμισε στον εισαγγελέα βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδεικνύει «στενή» σχέση του καταγγελλόμενου με τη ΝΔ.

    [07] Σε νέο χαμηλό 5ετίας διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

    H τιμή του πετρελαίου μπρεντ «βυθίσθηκε» σε νέο χαμηλό 5ετίας, καθώς η απόφαση του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα να διατηρήσει την παραγωγή του σε μία περίοδο υπερπροσφοράς στην αγορά οδηγεί όλο και περισσότερες τράπεζες να μειώνουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. To μπρεντ υποχώρησε έως και 1,72 δολάρια ανά βαρέλι στα 67,35 δολάρια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Πρόκειται για τη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Οκτώβριο του 2009. Πτωτικά κινείται και η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI), η τιμή του οποίου για τις προμήθειες Ιανουαρίου μειώθηκε έως 1,25 δολάρια το βαρέλι στα 64,59 δολάρια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    [08] Σε χαμηλό διετίας κινείται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

    Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας, εν όψει των θετικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που αναμένουν οι οικονομολόγοι αυτή την εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος υποχώρησε στα 1,2248 δολάρια λίγο πριν τις 12 (ώρα Ελλάδας), που είναι η χαμηλότερη από τον Αύγουστο του 2012, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε ελαφρά και διαμορφώνεται στα 1,2262 δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2014 - 13:30:24 UTC