Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέθεσαν Άδ. Γεωργιάδης και Ν. Μηταράκης στον εισαγγελέα
  • [02] Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσουν αύριο Στ. Ξουλίδου, Π. Μελάς, Ν. Μηταράκης και Αδ. Γεωργιάδης
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η μεγάλη δυσκολία στη διαπραγμάτευση είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας
  • [04] Υπεγράφη κoινή «Χάρτα» των θρησκειών για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων

  • [01] Κατέθεσαν Άδ. Γεωργιάδης και Ν. Μηταράκης στον εισαγγελέα

    Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως στον εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Στ. Ξουλίδου, περί απόπειρας εξαγοράς της ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε πως δεν έχει σχέση με τον Γ. Σούκουρη, ο οποίος, κατά την κ. Ξουλίδου, της πρότεινε χρήματα προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τη θέση του κόμματός της στο θέμα της εκλογής Προέδρου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε στον εισαγγελικό λειτουργό ότι τον κ. Σούκουρη τον έχει δει μία φορά και ότι στις 21 Αυγούστου ο καταγγελόμενος του είχε στείλει μήνυμα μέσω του Facebook, σχετικά με τις συντάξεις των Βορειοηπειρώτων και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, η συνάντησή του με τον κ. Σούκουρη είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του μετά την επικοινωνία μέσω του Facebook και με αντικείμενο τα συγκεκριμένα θέματα.

    [02] Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσουν αύριο Στ. Ξουλίδου, Π. Μελάς, Ν. Μηταράκης και Αδ. Γεωργιάδης

    Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα κληθούν αύριο να καταθέσουν για τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, περί προσπάθειας χρηματισμού της ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο η ίδια όσο και οι Νότης Μηταράκης και Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ, καθώς και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.

    Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής -μειοψήφισε μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου- η οποία ασχολήθηκε σήμερα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, μετά τις δημοσιοποιούμενες καταγγελίες περί αργυρώνητων βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η μεγάλη δυσκολία στη διαπραγμάτευση είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας

    «Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατά βάθος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο και η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

    Aναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του, το NATO αντιμετωπίζει τόσες πολλές κρίσεις ταυτόχρονα και στη νότια και στην ανατολική γειτονία του.

    [04] Υπεγράφη κoινή «Χάρτα» των θρησκειών για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων

    Μια κοινή Χάρτα των θρησκευτικών ηγετών για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων ως το 2020, υπεγράφη σήμερα σε ειδική τελετή στο Βατικανό, με την συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου.

    Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την χάρτα κατά της δουλεμπορίας υπέγραψε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε εξάλλου ένα μήνυμα, μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας.

    Την κοινή αυτή διακήρυξη υπέγραψαν επίσης ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι , εκ μέρους των αγγλικανών, εκπρόσωποι των ινδουιστών και των βουδιστών, ο αρχιραβίνος Ντάβιντ Ρόζεν και οι αγιατολάχ Μοχάμαντ Τάκι αλ Μονταρέσι και Σέιχ Μπασίρ Χουσάιν Ελ Τάγιεμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 15:30:21 UTC