Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Σαμποτέρ της χώρας και της οικονομίας ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Προβλήματα από τη δυνατή βροχή στα Γιάννενα
  • [03] Επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ζήτησε η Γερμανία
  • [04] Υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης τάχθηκαν οι Γάλλοι βουλευτές
  • [05] Στο χειρουργείο ο Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Ξεπέρασαν τις 200.000 οι νεκροί στη Συρία

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Σαμποτέρ της χώρας και της οικονομίας ο Αλ. Τσίπρας

    Φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 25ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Τον κατηγορήσε ότι συνεχίζει, σε ρόλο σαμποτέρ της χώρας και της οικονομίας της, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία.

    Η εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τη γνωστή αποστολή του τρόμου στο Σίτι του Λονδίνου, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να απειλεί και να ερεθίζει τους πάντες και τα πάντα και πως από το περασμένο Σάββατο το καταστροφικό του, όπως το χαρακτήρισε, έργο έχει κορυφωθεί με τέσσερις εμπρηστικές ομιλίες και μια συνέντευξη.

    Αυτή τη φορά, συνέχισε, σειρά είχε το συνέδριο του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου «πάλι περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντας ξανά μηνύματα τρόμου σε αγορές και επενδυτές».

    [02] Προβλήματα από τη δυνατή βροχή στα Γιάννενα

    Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στα Ιωάννινα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν από τις 15:00 την Ήπειρο.

    Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

    Από τη δυνατή βροχόπτωση, η οποία συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, κυρίως από τα βουλωμένα φρεάτια με φύλλα δένδρων, ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο. Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

    [03] Επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ζήτησε η Γερμανία

    Η Γερμανία τάχθηκε σήμερα υπέρ της επανέναρξης του άμεσου διαλόγου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε «κατώτερο» επίπεδο από αυτό που υπήρχε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μετά την ουκρανική κρίση.Το Βερολίνο κυκλοφόρησε στο περιθώριο μιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ένα ανεπίσημο έγγραφο με το οποίο ζητεί την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, δήλωσε μια διπλωματική πηγή.

    «Με την ολοκληρωτική αναστολή του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας μειώσαμε τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα (με τη Ρωσία)» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

    «Έκτοτε έχουμε πολύ λίγα μέσα για να μιλήσουμε για τα μη αναμενόμενα γεγονότα, όπως για παράδειγμα τα διεθνή γυμνάσια, οι υπερπτήσεις και η παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε τα κίνητρα (των πράξεων αυτών) και αν θα πρέπει να ανησυχούμε ή όχι» πρόσθεσε ο Σταϊνμάγερ.Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι το επίπεδο επικοινωνίας με τη Μόσχα έχει πέσει σε ένα επίπεδο «κατώτερο» από αυτό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν εκ νέου οι επαφές προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις «εντελώς εκτός ελέγχου».

    [04] Υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης τάχθηκαν οι Γάλλοι βουλευτές

    Οι Γάλλοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης σήμερα, σε μια συμβολικής σημασίας ψηφοφορία που δεν θα επηρεάσει μεν άμεσα τη διπλωματική στάση της Γαλλίας, δείχνει ωστόσο την ολοένα και εντεινόμενη ανυπομονησία που επικρατεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία, που παραμένει σε αδιέξοδο εδώ και πολύ καιρό.

    Την πρόταση αυτή -στον απόηχο ανάλογων ψηφοφοριών που διεξήχθησαν σε Βρετανία, Ισπανία και Ιρλανδία- υπερψήφισαν 339 βουλευτές, ενώ 151 την καταψήφισαν.

    [05] Στο χειρουργείο ο Ν. Αναστασιάδης

    Ξεκίνησε πριν από λίγο η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε χειρουργείο του νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν. Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες.

    Την επέμβαση κάνει ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός, Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

    [06] Ξεπέρασαν τις 200.000 οι νεκροί στη Συρία

    Οι νεκροί από τον πόλεμο στη Συρία ξεπέρασαν μέσα σε σχεδόν τέσσερα χρόνια τις 200.000, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Υπολογίσαμε πως από τον Μάρτιο του 2011 έχουν σκοτωθεί 202.354 άνθρωποι, από τους οποίους περισσότεροι από 130.000 ήταν εμπόλεμοι των δύο πλευρών", ανακοίνωσε η οργάνωση αυτή, η οποία βασίζεται σ' ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, "63.074 ήταν άμαχοι, από τους οποίους 10.377 παιδιά".

    "Από στους αντικαθεστωτικούς μαχητές, 37.324 ήταν σύροι αντάρτες και 22.624 μη σύροι τζιχαντιστές", διευκρίνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 17:30:23 UTC