Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία από 17 βουλευτές της ΝΔ για ευνοϊκότερη φορολόγηση των αγροτών
  • [02] Eρευνώνται τα αιτία της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στον σταθμό του Ρουφ
  • [03] Ευθ. Λέκκας: Δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός μικρότερος των 5 Ρίχτερ
  • [04] Σύγκρουση τρένων στον σταθμό του Ρουφ, χωρίς τραυματίες
  • [05] Αρνητικό για Έμπολα το περιστατικό της ασθένειας σε πλοίο που έφτασε στον Πειραιά
  • [06] Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Carlsberg με Ολυμπιακή Ζυθοποιία
  • [07] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή από το νέο έτος
  • [08] Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν με δικαστική απόφαση
  • [09] Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες περιέχουν μια δυνητικά καρκινογόνα ουσία

  • [01] Τροπολογία από 17 βουλευτές της ΝΔ για ευνοϊκότερη φορολόγηση των αγροτών

    Επαναφέρουν το ζήτημα ευνοϊκότερης φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών, 17 βουλευτές της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή. Με την τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα που εισάγεται αυτή την εβδομάδα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, οι βουλευτές ζητούν:

    - Να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών, τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με το αφορολόγητο των μισθωτών.

    - Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης.

    - Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

    - Να μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

    - Να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

    - Οι αγρότες να εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.

    Πρώτος υπογράφων την τροπολογία είναι ο Ιορδάνης Τζαμτζής και ακολουθούν οι βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Παύλος Βογιατζής, Δημήτρης Χριστογιάννης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Κώστας Κλειτσιώτης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    [02] Eρευνώνται τα αιτία της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στον σταθμό του Ρουφ

    Συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον σταθμό του Ρουφ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, το πρωί, ερευνώντας παράλληλα τα αίτια της σύγκρουσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 08:10, ο συρμός του προαστιακού με αριθμό 1539, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Πειραιά, συγκρούστηκε μετωπικά εντός του σταθμού του Ρουφ με την αμαξοστοιχία 884 (χωρίς επιβάτες) που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Καλαμπάκα. Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με μικρή ταχύτητα.

    Στην αμαξοστοιχία του προαστιακού επέβαιναν 20 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρούφ, όπου συνέχισαν με αλλά μέσα. Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα - Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί.

    [03] Ευθ. Λέκκας: Δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός μικρότερος των 5 Ρίχτερ

    Δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός μικρότερος των 5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή του Ευβοϊκού χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό, εκτιμά ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ένας σεισμός ιδίου μεγέθους είναι πιθανός, αλλά εκείνο που θεωρώ πιο πιθανό έναν σεισμό της τάξης των 4,7 ή και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι μάλιστα πολύ θετικό να εκδηλωθούν κι άλλοι μετασεισμοί ανάλογου μεγέθους ώστε να αποσβεστεί πλήρως η όλη διαδικασία» εκτιμά ο κ. Λέκκας.

    Ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών τονίζει ότι οι δίδυμοι σεισμοί προκλήθηκαν από την ενεργοποίηση μικρών παρακείμενων ρηγμάτων του ρήγματος της Αταλάντης, τα οποία « δεν έχουν τη δυνατότητα για μεγάλα σεισμικά μεγέθη. Συνεπώς αυτό που αναμένουμε είναι μικρές σεισμικές δονήσεις που μπορεί να φτάσουν έως 5,2 ή και 5,3 Ρίχτερ. Είναι θετικό ότι αποσβένεται σιγά-σιγά η ενέργεια με τους μετασεισμούς που εκδηλώνονται». Ο κ. Λέκκας σημειώνει ότι δεν πρέπει να αναμένεται μεγάλος σεισμός από το ρήγμα της Αταλάντης στους επόμενους επτά έως εννιά αιώνες. «Το ρήγμα της Αταλάντης είχε δώσει τον τελευταίο πριν από 110 χρόνια, το 1894. Από εκεί και πέρα δεν έχει προλάβει να γεμίσει ενέργεια. Γεμίζει ενέργεια κάθε 700, 800 έως και 900 χρόνια, συνεπώς έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης».

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Παπαζάχος: Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για επερχόμενο μεγάλο σεισμό από τον εστιακό χώρο του Ευβοϊκού

    [04] Σύγκρουση τρένων στον σταθμό του Ρουφ, χωρίς τραυματίες

    Σύγκρουση δύο τρένων σημειώθηκε, λίγο μετά τις 8 το πρωί, στον σταθμό του Ρουφ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Σύμφωνα με αρμόδιους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών ήταν μετωπική και πιθανόν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Η μια αμαξοστοιχία ήταν κενή και σταθμευμένη στο Ρουφ (αριθμός 884) και επρόκειτο να ξεκινήσει για την Καλαμπάκα, ενώ η δεύτερη με 20 επιβάτες πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιάς (προαστιακός). Τα δρομολόγια του προαστιακού από Πειραιά προς Χαλκίδα έχουν διακοπεί.

    [05] Αρνητικό για Έμπολα το περιστατικό της ασθένειας σε πλοίο που έφτασε στον Πειραιά

    Αρνητικό για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα είναι το δείγμα αίματος που πήραν χθες τη νύχτα οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ από ασθενή, μέλος πληρώματος του πλοίου ΜΑΓΔΑ Π., ελληνικής σημαίας, το οποίο έφτασε στον Πειραία προερχόμενο από το Κονακρί της Γουινέας. Τα αποτελέσματα από το ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών έγιναν γνωστά στους επιστήμονες μετά τις δύο τα ξημέρωματα και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την αρχική τους εκτίμηση, ότι δηλαδή το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για έμπολα.

    Ο ασθενής δήλωσε στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι εμφάνισε πυρετό στις 13 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν υπήρξε επαφή του πληρώματος με άτομα στο λιμάνι Κονακρί, τα οποία πιθανόν να είχαν νοσήσει λόγω της εξάπλωσης του Έμπολα στην περιοχή, καθώς κανείς δεν είχε αποβιβαστεί από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

    [06] Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Carlsberg με Ολυμπιακή Ζυθοποιία

    Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην Ελλάδα, μέσω της συγχώνευσής της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική αγορά μπύρας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό της τόπο, η Carlsberg θα έχει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 49%.

    Η Carlsberg αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα κατέχει μία ισχυρή δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά μπύρας, με ένα ποσοστό περίπου 29%. Ο συνδυασμός της ισχυρής τοπικής μάρκας Fix της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με την ισχυρή τοπική μάρκα Mythos του ομίλου Carlsberg και το διεθνές ποιοτικό μας σύνολο θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία πολύ ελκυστική για τους Έλληνες λιανέμπορους και χονδρέμπορους. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός των εταιρειών θα προκαλέσει συνέργειες σε τομείς, όπως οι προμήθειες, η παραγωγή και η διανομή». Το τίμημα της συμφωνίας όπως και άλλα στοιχεία της συγχώνευσης αναμένεται να γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν αργότερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Καραφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ι. Χήτος.

    [07] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή από το νέο έτος

    Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, δήλωσε, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση «αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα. Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία».

    Ανέφερε ακόμη ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή από το νέο έτος ενώ σχολίασε: «Σε τυχόν αδιέξοδο με την τρόικα οι εκλογές δεν είναι λύση, αλλά δεν το αποφασίζω εγώ».

    [08] Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν με δικαστική απόφαση

    Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν σήμερα παρουσία δικαστικών κλητήρων που εκτελούσαν μια πρώτη δικαστική απόφαση, στόχος της οποίας είναι να περιορίσει την επέκταση των σημείων που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία. Οι δέκα διαδηλωτές που βρίσκονταν στην περιοχή δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση, ενώ εργάτες ξήλωναν τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τον πύργο Citic, έναν ουρανοξύστη 33 ορόφων που βρίσκεται στα όρια του κεντρικού σημείου των καταλήψεων στο Ναυαρχείο, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.

    Δεκάδες δικαστικοί κλητήρες και αστυνομικοί ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση αυτή. Διαπληκτισμός υπήρξε όταν εργάτες ξήλωναν στημένα οδοφράγματα σε κοντινή κυκλική πλατεία και κεντρικό οδικό κόμβο, με τους διαδηλωτές να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν εμπίπτει στην εντολή κένωσης. Οι διαδηλωτές που διεκδικούν την καθιέρωση πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας κατέβηκαν στους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες από τις 28 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο συνεχίζουν τις καταλήψεις σε τρία σημεία της πρώην βρετανικής αποικίας διαταράσσοντας σοβαρά τις δημόσιες μεταφορές και την οικονομική δραστηριότητα.

    [09] Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες περιέχουν μια δυνητικά καρκινογόνα ουσία

    Τα σαπούνια, τα σαμπουάν, οι οδοντόπαστες, τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα υγιεινής, που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και στην κουζίνα, περιέχουν μια κοινή αντιμικροβιακή χημική ουσία, την τρικλοζάνη, η οποία, όπως δείχνουν πειράματα, μπορεί να προκαλέσει ηπατοπάθεια και καρκίνο σε ζώα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Στο παρελθόν είχαν, επίσης, εκφραστεί ανησυχίες για την εν λόγω ουσία και η νέα μελέτη επαναφέρει στο ζήτημα στο προσκήνιο, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και αν όντως φταίει άμεσα η τρικλοζάνη. Πρόκειται για μια συνθετική ουσία, που δεν υπάρχει στη φύση, ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ?70 και η οποία έχει πλέον ανιχνευτεί στα ούρα περίπου του 75% των ανθρώπων.

    Η τρικλοζάνη είναι πιθανώς η πιο κοινή αντιμικροβιακή ουσία, ενώ παλαιότερες μελέτες την έχουν ανιχνεύσει κατ' επανάληψη στο περιβάλλον. Περίπου 1.500 τόνοι τρικλοζάνης παράγονται κάθε χρόνο παγκοσμίως και ένα μεγάλο μέρος τους καταλήγει στα ποτάμια και στις θάλασσες. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Τάκι των τμημάτων Χημείας, Βιοχημείας και Φαρμακευτικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέφεραν ότι, παρά την ευρέως διαδεδομένη χρήση της τρικλοζάνης (triclosan), η μακροχρόνια έκθεση σε αυτή μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πειραματόζωα, προκαλώντας καρκίνο και ηπατική ίνωση μέσω βιολογικών μηχανισμών που είναι παρόμοιοι με εκείνους των ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 9:30:34 UTC