Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο
  • [02] Β. Παπαζάχος: Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για επερχόμενο μεγάλο σεισμό από τον εστιακό χώρο του Ευβοϊκού
  • [03] Είκοσι θαμώνες νυχτερινού κλαμπ τραυματίστηκαν ελαφρά, από κατάρρευση ψευδοροφής
  • [04] Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ρήγματος της Αταλάντης, εκτιμούν σεισμολόγοι
  • [05] Στα 11,485 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον Οκτώβριο
  • [06] Σε αποτυχία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
  • [07] Επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ: Τέσσερις νεκροί μεταξύ των πιστών
  • [08] Γ. Χατζηπαύλου: Κωμικός είσαι ή στη σκηνή ή στη ζωή και στα δύο δεν γίνεται
  • [09] Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας απέκτησε ο Μάθιου Μακόναχι

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο

    Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος σήμερα, στις 14:00, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίον θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην οικονομία. «Η διαπραγμάτευση προχωράει» δήλωσε χθες ο κ. Χαρδούβελης και σημείωσε πως δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα, ενώ σε ερώτηση πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, απάντησε: «Ακόμα δεν το ξέρουμε».

    [02] Β. Παπαζάχος: Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για επερχόμενο μεγάλο σεισμό από τον εστιακό χώρο του Ευβοϊκού

    Δεν έχουμε καμιά ένδειξη για άμεσα επερχόμενο μεγάλο σεισμό από τον εστιακό χώρο του Ευβοϊκού Κόλπου δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας Βασίλειος Παπαζάχος. Όλη η χώρα μας είναι μια σεισμογενής περιοχή κι έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε, σημείωσε και πρόσθεσε πως «εκτιμήσεις κάνουμε και μεις οι σεισμολόγοι».

    Αντίθετα, ο γιος του, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, κινήθηκε στη γραμμή Τσελέντη λέγοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τον κύριο σεισμό και πρέπει να είμαστε επιφυλακτκοί για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    [03] Είκοσι θαμώνες νυχτερινού κλαμπ τραυματίστηκαν ελαφρά, από κατάρρευση ψευδοροφής

    Σε τραγωδία παραλίγο να μετατραπεί διασκέδαση θαμώνων σε κεντρικό μπαρ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είκοσι άτομα τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά- όταν κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφής στο νυχτερινό μαγαζί «Trois» που βρίσκεται στην οδό Ρογκότη 3. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα και προκάλεσε πανικό στους θαμώνες και το προσωπικό του καταστήματος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα ή δικά τους μέσα στο εφημερεύον νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    Από την Αστυνομία συνελήφθη ο 31 ετών ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου δίνει κατάθεση. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ εντός της ημέρας θα μεταβεί στο νυχτερινό κατάστημα κλιμάκιο της Πολεοδομίας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο χώρο.

    [04] Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ρήγματος της Αταλάντης, εκτιμούν σεισμολόγοι

    Δεν αποκλείει έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης όπως δήλωσε σήμερα το πρωί. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, σημείωσε, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλη είναι μεγάλης σεισμικότητας. Πάντως ο κ.Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ' αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

    Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος. Πάντως ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες σε 700 με 800 χρόνια μπορεί να δώσει έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό.

    [05] Στα 11,485 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον Οκτώβριο

    Στα 11,485 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που είχαν διαβιβαστεί από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), τον Οκτώβριο έναντι 11,318 δισ. ευρώ που είχαν καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του ΚΕΑΟ. Σε ότι αφορά τις εισπράξεις, οι συνολικές εισπράξεις εκτός ρύθμισης ανήλθαν στα 28.650.854 ευρώ, και οι εισπράξεις από ρυθμίσεις στα 14.537.591 ευρώ.

    Από τις εισπράξεις των ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών, τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων (9.899.074 ευρώ), ενώ 3.322.631 ευρώ προήλθαν από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής». Τον Οκτώβριο τέλος, απώλεσαν τη ρύθμιση 1.503 οφειλέτες, με συνολικές οφειλές 200.167.179 ευρώ. Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, εκφράζουν αισιοδοξία για την απόδοση της πρόσφατης ρύθμισης, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, καθώς, μόνο τις τρεις πρώτες hμέρες της εφαρμογής της υποβλήθηκαν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλής περισσότερα από 85 εκατ. ευρώ.

    [06] Σε αποτυχία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν κατόρθωσαν το βράδυ της Δευτέρας να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015. «Δεν υπάρχει συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 » ανέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter εκπρόσωπος της ΕΕ. «Δεν κερδίσαμε τον αγώνα ενάντια στον χρόνο» δήλωσε και ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Ενρίκο Ζανέτι η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία, ότι οι δύο πλευρές είναι τώρα πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών για τον προϋπολογισμό, ο οποίος πρέπει να ανέλθει σε 140 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, είχαν ανασταλεί την περασμένη Παρασκευή, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των μελών της ΕΕ και προγραμματίστηκε να συνεχιστούν τη Δευτέρα. Με την αποτυχία της συμφωνίας στη λήξη της προθεσμίας που ήταν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλλει νέο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση και ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου.Αν σε αυτό το σημείο δεν υπάρξει και καμία συμφωνία και δεν εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός η ΕΕ θα περιοριστεί στο ένα δωδέκατο του τρέχοντος προϋπολογισμού ανά μήνα, έως ότου υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση.

    [07] Επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ: Τέσσερις νεκροί μεταξύ των πιστών

    Τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επίθεσης δύο Παλαιστινίων σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. «Δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη συναγωγή στη συνοικία Χαρ Νοφ. Επετέθησαν με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι. Τέσσερις πιστοί σκοτώθηκαν. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο τρομοκράτες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [08] Γ. Χατζηπαύλου: Κωμικός είσαι ή στη σκηνή ή στη ζωή και στα δύο δεν γίνεται

    Το stand up comedy είναι ένα είδος θεάτρου ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς ο καλλιτέχνης αναμετράται με τον εαυτό του και συγχρόνως ευχάριστο και διασκεδαστικό λόγω του διαδραστικού του χαρακτήρα. Μία παράσταση stand up comedy, για τους άντρες, τις γυναίκες, το σεξ και τη ζωή μας, με τίτλο: «(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα πράγματα!» παρουσιάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου σε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους πολιτισμού, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κάθε Σάββατο, στις 21.30 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

    «Η παράσταση έχει ως κεντρικό άξονα οτιδήποτε αφορά στα ζευγάρια, από το φλερτ μέχρι το γάμο και γενικότερα σε οτιδήποτε βασίζεται στις διαφορές που έχει ένας άνδρας από μια γυναίκα. Από τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα και την κοινή τους ματιά όταν είναι ζευγάρι και όλα αυτά με μια ματιά που στην καθημερινότητα μας διαφεύγει. Σαφώς τα θέματα που αφορούν στα ζευγάρια είναι τα αγαπημένα μου, αλλά το stand up μου δεν είναι μόνο αυτό, δηλαδή σε αυτή την παράσταση περνάνε και άλλα θέματα, τα οποία είναι αυτόνομα μεν αλλά στο βάθος-βάθος έχουν επηρεάσει λιγάκι και τις σχέσεις των ζευγαριών. Το facebook, οι προκαταλήψεις, η θρησκεία, τα ζώδια, θέματα που λειτουργούν και αυτόνομα αλλά εντάσσονται και μέσα στη ζωή του ζευγαριού είναι ζητήματα που με απασχολούν. Το φοβερό με τα θέματα των ζευγαριών είναι ότι είτε τα έχεις σε πρώτο πλάνο, είτε τα θάψεις σε απασχολούν. Αν το θάψεις το θέμα έχεις άλλα συμπτώματα, αν το έχεις μπροστά στα μάτια σου έχεις άλλα, αλλά πάντα έχεις συμπτώματα. Δεν είναι θέματα από τα οποία μπορείς να ξεφύγεις και άρα είναι πάντα επίκαιρα» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

    Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ανήκει στη γενιά των νέων κωμικών που ξέρει πώς να παρασύρει το κοινό του σε μια κατάσταση ευφορίας και γέλιου. Το 2007 άφησε το θέση του στη διαφημιστική εταιρία που δούλευε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό που λάτρευε, το stand up comedy.

    [09] Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας απέκτησε ο Μάθιου Μακόναχι

    Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ απέκτησε σε ειδική τελετή ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Μακόναχι. «Έχω το όνομά μου στο Hollywood Walk of Fame. Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου και τη ζωή μου,» είπε ο 44χρονος ηθοποιός ο οποίος στην τελετή στο Hollywood Walk of Fame συνοδευόταν από τη σύζυγό του Καμίλα και τα τρία μικρά παιδιά τους.

    Ο γεννημένος στο Τέξας ηθοποιός ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 40 παραγωγές της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος κατέκτησε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου όταν υποδύθηκε ένα ομοφοβικό καουμπόι που διαγνώστηκε με τον ιό AIDS στο βιογραφικό φιλμ Dallas Buyers Club. Ο Μάθιου Μακόναχι αποτελεί το 2.534ο αστέρι του Hollywood Walk of Fame από το 1958 όταν και θεσπίστηκε η περίφημη λεωφόρος των διασήμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 7:30:25 UTC