Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός
  • [02] Βροχές και καταιγίδες έρχονται από αύριο
  • [03] Μεγάλη φοροδιαφυγή αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ
  • [04] Alpha Bank: Εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, οι καθυστερήσεις απονομής δικαιοσύνης
  • [05] Η απεργία των μηχανοδηγών στη Γερμανία προκαλεί χάος στις συγκοινωνίες

  • [01] Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

    [02] Βροχές και καταιγίδες έρχονται από αύριο

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Αύριο Παρασκευή, από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

    Την Κυριακή, είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    [03] Μεγάλη φοροδιαφυγή αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ

    Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, απάτης και διαφθοράς συνολικού ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη διάρκεια ερευνών που διενήργησε κατά το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου 2014, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ και Τελωνεία κατά περίπτωση για τον καταλογισμό των φόρων ή δασμών και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται υποβλήθηκαν και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

    Επίσης σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παρατυπίες αρμοδιότητας άλλων φορέων, εστάλησαν σχετικά δελτία πληροφοριών.

    Όπως ανακοινώθηκε, στην Περ/κή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής: 1. Οκτώ (8) επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 4.926.946 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έλαβαν φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές αξίας άνω των 200.000 ευρώ. 2. Επτά (7) επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 29.927.377 ευρώ. Για τις συναλλαγές αυτές δεν καταβλήθηκε κανένας φόρος, οι λήπτες δε αυτών τα χρησιμοποίησαν για παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και ισόποση μείωση φορολογητέων κερδών. 3. Ένας (1) ιατρός, χειρουργός στο Κολωνάκι, κατά τα έτη 2001- 2012, δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 6.194.267 ευρώ, ενώ τρεις (3) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 278.971 ευρώ 4. Τρεις (3) δικηγόροι κατά τα έτη 2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους ύψους 1.106.511 ευρώ 5. Έξι (6) φυσικά πρόσωπα, έμποροι σε ιχθυόσκαλα, απέκρυψαν φορολογητέο εισόδημα συνολικού ύψους 8.068.608 ευρώ. 6. Συνταξιούχος βρέθηκε με περιουσία μεγαλύτερη εκείνης που προκύπτει από εμφανείς πηγές κατά 1.609.068 ευρώ και επιπλέον είχε αποκρύψει εισόδημα από μισθώματα ύψους 154.795 ευρώ. 7. Φυσικό πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Υποδομών, προσαύξησε την περιουσία του κατά 667.674 ευρώ, χωρίς να μπορεί να την δικαιολογήσει. 8. Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει προσαύξηση περιουσίας κατά 361.641 ευρώ. 9. Φυσικό πρόσωπο, υπήκοος Ρουμανίας, παρέλειψε να δηλώσει κληρονομιά. Ο αναλογών φόρος είναι ύψους 623.051 ευρώ. 10. Ανδρόγυνο καλλιτεχνών, υπέβαλε ανακριβή δήλωση για την αγορά κατοικίας στην Βούλα Αττικής. Το τίμημα που δεν δηλώθηκε ανέρχεται στο ποσό των 1.999.948 ευρώ για τον καθένα, δηλαδή το συνολικό ποσό που δεν δηλώθηκε είναι 3.999.896 ευρώ. Σημειώνεται ότι διοικητικό πρόστιμο και φόρος εισοδήματος καταλογίζεται και στην πωλήτρια επιχείρηση.

    [04] Alpha Bank: Εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, οι καθυστερήσεις απονομής δικαιοσύνης

    Στο ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης αναφέρονται μεταξύ άλλων οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. «Ο τομέας στον οποίο η κατάταξη της χώρας παραμένει υπέρμετρα χαμηλή -στην 155η θέση το 2014 και το 2013 σε σύνολο 189 χωρών- είναι εκείνος της τήρησης των συμβάσεων και της προώθησης των δικαστικών υποθέσεων που προκύπτουν από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων. Ειδικότερα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο απαιτούμενος χρόνος εκδίκασης μίας υπόθεσης από 819 ημέρες το 2012 σε 1.580 ημέρες το 2014. Επίσης, η εκκαθάριση μίας εταιρείας και η επίλυση επιχειρηματικών διαφορών απαιτεί τώρα 3,5 έτη σύμφωνα με την Έκθεση, έναντι 2 έτη το 2010».

    «Είναι προφανές ότι μία στάση ανοχής έναντι φαινομένων αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα και η συνεχιζόμενη αδυναμία ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για επιβολή των νομικών συνεπειών από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», εκτιμούν οι αναλυτές.

    [05] Η απεργία των μηχανοδηγών στη Γερμανία προκαλεί χάος στις συγκοινωνίες

    Η κυκλοφορία των τρένων στη Γερμανία πλήττεται από το πρωί από την ιστορικών διαστάσεων απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών της Deutsche Bahn που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Από σήμερα το πρωί οι απεργοί του συνδικάτου GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) επέκτειναν και στα επιβατικά τρένα την απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες από τα φορτηγά. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων έπληξε την πρωινή ώρα της αιχμής τις τοπικές συνδέσεις και τον προαστιακό.

    Η διεύθυνση της Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά του συνδικάτου σε διαιτητικό δικαστήριο αφού το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση της εταιρείας να υπάρξει μεσολάβηση για συνομιλίες. Στο Βερολίνο, μόλις το εν τρίτον των δρομολογίων του προαστιακού δικτύου S-Bahn πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δημιουργώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.Το κοινό είχε ενημερωθεί για την πολυήμερη απεργία, την μεγαλύτερη εδώ και είκοσι χρόνια, ώστε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης.

    Τα αιτήματα του συνδικάτου GDL αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2014 - 11:30:28 UTC