Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Τον Μάρτιο θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Επιβίβαση σε λεωφορεία μόνο από τη μπροστινή πόρτα
  • [03] Οι σιίτες τίμησαν στον Πειραιά την Ασούρα
  • [04] Βρέθηκαν 230 κιλά κοκαΐνης σε σπίτι στη Βούλα
  • [05] ΣτΕ: Νόμιμη η συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία
  • [06] Οδηγός λεωφορείου απανθρακώθηκε σε τροχαίο
  • [07] Ι. Μανιάτης: Πλήρης ταύτιση απόψεων Αθήνας-Ουάσιγκτον για τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα
  • [08] Ρ. Μπαχρανί: Εκπαιδευμένο το κοινό της Θεσσαλονίκης

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Τον Μάρτιο θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    «Τον Μάρτιο δεν θα γίνουν εκλογές, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές θα αποφασίσουν με αίσθημα ευθύνης» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά".

    Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλ. Τσίπρα είπε: «Όταν κάποιος ζητά σύγκληση πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να θέτει και το προαπαιτούμενο, διότι τότε δεν χρειάζεται να γίνει καμία συζήτηση. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, διότι ο κ. Τσίπρας ζητά κάτι το συγκεκριμένο: Σύγκληση πολιτικών αρχηγών για να οριστεί ημερομηνία εκλογών. Η κυβέρνηση αυτό το απορρίπτει, διότι η χώρα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή εκλογές. Χρειάζεται να προχωρήσει σταθερά προς την έξοδο από το μνημόνιο και τη δημιουργία ενός δικού της προγράμματος το οποίο θα της επιτρέπει να κινείται με κάποια ευελιξία, χωρίς όμως να δημιουργεί νέα χρέη και νέα ελλείμματα. Τελεσίγραφα δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθεί ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος .

    [02] Επιβίβαση σε λεωφορεία μόνο από τη μπροστινή πόρτα

    Υποχρεωτική επιβίβαση μόνο από τη μπροστινή πόρτα γίνεται σε 56 γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ από το περασμένο Σάββατο.

    Η επιβίβαση γίνεται με την επίδειξη του εισιτηρίου ή της κάρτας στον οδηγό. Το συγκεκριμένο μέτρο, είναι συνέχεια προηγούμενης μερικής πιλοτικής εφαρμογής και σύμφωνα με τις "Συγκοινωνίες Αθηνών" γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης της επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και της αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μεταφοράς.

    [03] Οι σιίτες τίμησαν στον Πειραιά την Ασούρα

    Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και φέτος στη περιοχή Ρετσίνα του Πειραιά, προκειμένου να γιορτάσουν την Ασούρα, την κορύφωση του πένθους τους για τον βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ, με τον δικό τους λατρευτικό τρόπο, το αυτομαστίγωμα.

    Σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην βιομηχανική αυτή περιοχή του Πειραιά για να προσευχηθούν και στη συνέχεια ακολουθεί τελετή, κατά την οποία πιστοί αυτομαστιγώνονται γυμνοί και ξυπόλυτοι ως ένδειξη πίστης και θρήνου.

    Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως το αυτομαστίγωμα δεν τους το επιβάλλει η θρησκεία, αλλά το επιλέγουν οι ίδιοι προκειμένου να εκφράσουν τη βαθιά τους πίστη.

    [04] Βρέθηκαν 230 κιλά κοκαΐνης σε σπίτι στη Βούλα

    Ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής μετά τον εντοπισμό 230 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον Έλληνα συνελήφθησαν ένας Κολομβιανός κι ένας Μεξικανός που συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίου κοκαΐνης, ενώ η ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε σπίτι στη Βούλα.

    Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγεται σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και το ΣΔΟΕ.

    [05] ΣτΕ: Νόμιμη η συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τις υπ΄ αριθμ. 3799- 3804/2014 αποφάσεις της, έκρινε ότι η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, που καθιερώθηκε το 2012, δεν προσκρούει στο Σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, και απέρριψε τις προσφυγές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά, και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

    Ειδικότερα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας του έτους 2012, που αφορούσαν τον μηχανισμό εφαρμογής της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και τις εξαιρέσεις από το σύστημα συνταγογράφησης.

    Στις αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζεται ότι η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 4, 5 και 21. Και αυτό γιατί η επέμβαση στην επαγγελματική ελευθερία των γιατρών, που επέρχεται με τις υπουργικές αποφάσεις, «δεν υπερβαίνει προδήλως το αναγκαίο μέτρο».

    [06] Οδηγός λεωφορείου απανθρακώθηκε σε τροχαίο

    Τραγικό θάνατο βρήκε οδηγός τουριστικού λεωφορείου, όταν το όχημα που οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, ξέφυγε από το οδόστρωμα, έπεσε σε γκρεμό και τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, ο οδηγός βρέθηκε απανθρακωμένος εκτός του λεωφορείου. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν άλλα άτομα.

    Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διενεργεί το Α' Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

    [07] Ι. Μανιάτης: Πλήρης ταύτιση απόψεων Αθήνας-Ουάσιγκτον για τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα

    «Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για το ρόλο που σχεδιάζει να διαδραματίσει η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, και ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές πρωτοβουλίες» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, εξερχόμενος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, δρ Έρνεστ Μονίζ, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Αναφερόμενος στα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και στον νέο αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, τα οποία απασχόλησαν τη συνάντησή του με τον δρ Μονίζ, αλλά και τις επαφές του με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «υπάρχει πλήρης ταύτιση όσον αφορά την ενεργειακή στόχευση της Ευρώπης».

    [08] Ρ. Μπαχρανί: Εκπαιδευμένο το κοινό της Θεσσαλονίκης

    Το ...«χρωστούσε» να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά από εννιά χρόνια ο Ραμίν Μπαχρανί.

    «Μόνο ένα κοινό σαν αυτό του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης -τόσο εκπαιδευμένο κινηματογραφικά - θα μπορούσε να δώσει βραβείο σε μια ταινία σαν το... "Άνδρας σπρώχνει καρότσι" και μάλιστα 5.000 ευρώ τα οποία αποδείχτηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα σ' έναν νέο σκηνοθέτη, άφραγκο κι άστεγο όπως ήμουν τότε»... είπε σήμερα ο 39χρονος Ιρανικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης στο έργο του οποίου (πέντε ταινίες μικρού και πέντε μεγάλου μήκους) το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης διοργανώνει αφιέρωμα.

    Για το Ιράν, τον Ιρανικό κινηματογράφο, την καταγωγή του όμως ...μάλλον αποφεύγει πλέον να μιλά. Σχεδόν ενοχλείται...

    «Η νέα γενιά δεν νοιάζεται πλέον για αυτά...Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι μέσα στην αίθουσα στέλνουν μηνύματα στο φίλο τους στο Βέλγιο ή τις ΗΠΑ... Τι σημασία έχει η καταγωγή... Οι εννιά στους δέκα που αναφέρονται στο όνομά μου αναφέρονται στην καταγωγή μου. Φταίει μάλλον το όνομα ...αν με λέγαν Billy White λχ κανείς δεν θα έλεγε ότι ...κατάγομαι από την Αγγλία».

    Γιος Ιρανών μεταναστών, γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, σπούδασε στη Νέα Υόρκη, πήγε στο Ιράν για πρώτη φορά στα 23 του χρόνια για... έξι μήνες κι έμεινε τρία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 November 2014 - 19:30:24 UTC