Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας
  • [02] Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία
  • [03] Επίθεση σε 66χρονο αρχιτέκτονα στα Εξάρχεια
  • [04] Κέρδη μετά φόρων 110,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, ανακοίνωσε η Alpha Bank
  • [05] Το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ανέστειλε τη συμβολική ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
  • [06] Noble Energy: Πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί φυσικού αερίου

  • [01] Συνεδριάζει την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

    Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, συνέρχεται αύριο το πρωί η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

    Η πρόταση που θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας στο συμβούλιο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μαθητών από το βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα. «Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

    Στόχος του υπουργού είναι να συμφωνηθούν οι αλλαγές μέσα στο τρίμηνο ώστε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο δημοτικό στη βουλή τον Ιανουάριο. Στις προθέσεις του υπουργού είναι επίσης η σύγκληση οργάνου το οποίο θα αποτελείται από πρώην υπουργούς Παιδείας.

    Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν πάντως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις εργασίες της ολομέλειας.

    [02] Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ζητά να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.

    Στην εγκύκλιο της η κ. Κουτζαμάνη, εν όψει των καταλήψεων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπενθυμίζει την υπ΄αριθμ. 4119/2011 εγκύκλιο του Ιωάννη Τέντε, όταν ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς ήταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Η κυρία Κουτζαμάνη ζητεί από τους εισαγγελείς της χώρας την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

    Στο μεταξύ, μειώθηκε σήμερα ο αριθμός των καταλήψεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Παιδείας από τις περιφερειακές διευθύνσεις. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη, ανήλθε σε 364 από 500 και πλέον χθες.

    [03] Επίθεση σε 66χρονο αρχιτέκτονα στα Εξάρχεια

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 66χρονος αρχιτέκτονας που δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι, στα Εξάρχεια.

    Ο 66χρονος αρχιτέκτονας βρέθηκε αιμόφυρτος με τραύματα στο κεφάλι επί της Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο άνδρας υπάρχει κτίριο, στο οποίο στεγάζεται τεχνικό γραφείο, ενώ δίπλα του βρέθηκε βαριοπούλα.

    [04] Κέρδη μετά φόρων 110,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, ανακοίνωσε η Alpha Bank

    Κέρδη μετά φόρων 110,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Σε επίπεδο τρίτου τριμήνου του 2014 ανακοίνωσε ζημιές 156,9 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές χορηγήσεις του Ομίλου προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε 62,8 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014, σχεδόν αμετάβλητες σε επίπεδο τριμήνου, εάν εξαιρεθεί η συνεισφορά 0,4 δισ. ευρώ της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi στα υπόλοιπα χορηγήσεων.

    Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί την αντιστροφή της μειώσεως υπολοίπων για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης. Τα υπόλοιπα των χορηγήσεων στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 52,3 δισ.ευρώ, αυξημένα κατά 0,5 δισ. ευρώ που προέρχονται κυρίως από την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Λιανικής Τραπεζικής της Citi 0,4 δισ.ευρώ (κυρίως πιστωτικές κάρτες), ενώ οι χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανήλθαν σε 10 δισ.ευρώ, αυξημένες κατά 104 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    [05] Το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ανέστειλε τη συμβολική ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

    To Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη διεξαγωγή μιας συμβολικής ψηφοφορίας σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 9η Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας μια απόφαση η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει την οργή των Καταλανών, η πλειονότητα των οποίων έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος.

    Η ισπανική κυβέρνηση είχε προσφύγει στο δικαστήριο προκειμένου να εμποδίσει «τη διαβούλευση των πολιτών» όπως ονόμασε την ψηφοφορία αυτή η κυβέρνηση της Καταλονίας με το επιχείρημα ότι συνιστά έναν συγκαλυμμένο τρόπο για να παρακαμφθεί η απόφαση αναστολής ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία.

    Αυτό το δημοψήφισμα με μη δεσμευτικό χαρακτήρα, το οποίο θα είχε περισσότερη νομική ισχύ, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή, ωστόσο το δικαστήριο είχε αναστείλει τη διεξαγωγή του στα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει και να αποφανθεί για τη νομιμότητά του, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν την Κυριακή για να διαδηλώσουν υπέρ της ανεξαρτησίας και να προσπαθήσουν πάραυτα να ψηφίσουν. Οργανώσεις πολιτών και ακόμα και δημοτικές αρχές υποστηρίζουν ότι θα διεξάγουν «ανεπίσημες» ψηφοφορίες.

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιμένει στη διεξαγωγή της συμβολικής αυτής ψηφοφορίας την 9η Νοεμβρίου παρά την απόφαση αναστολής της διαβούλευσης που εξέδωσε η ισπανική Δικαιοσύνη.

    [06] Noble Energy: Πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί φυσικού αερίου

    Η δημιουργία στην Κύπρο χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου είναι μια δαπανηρή επιλογή, που απαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για χερσαίο τερματικό και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί.

    Μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» στη Λευκωσία, ο κ. Τόμιτς είπε ότι η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις το 2015, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεύρεσης περισσότερων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, τόσο από τη Noble, όσο και από άλλες εταιρείες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 November 2014 - 17:30:23 UTC