Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, κατέθεσε η Σοφία Βούλτεψη
  • [02] Χωρίς σχολικά δρομολόγια οι μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης - Αναμένεται λύση εντός της ημέρας
  • [03] Τι αλλάζει στην αγορά με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το ΥΠΑΝ
  • [04] Δεκαήμερο εκπτώσεων από 1ης Νοεμβρίου - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή, 2/11
  • [05] Επίθεση των τζιχαντιστών κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων Αλ - Χάερ, στη Συρία

  • [01] Στον εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, κατέθεσε η Σοφία Βούλτεψη

    Κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη κλήθηκε προκειμένου ο εισαγγελέας να διακριβώσει αν υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού -που φέρεται να είπε πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180»- δήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν κάποιοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Η κ. Βούλτεψη φέρεται να υποστήριξε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει. Η κ. Βούλτεψη, σε δήλωσή της μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, είπε: «'Οσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό». Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγιναν αυτές οι καταγγελίες, η μάρτυρας απάντησε: «'Ολο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

    Σε λίγη ώρα καταθέτει στον εισαγγελέα ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, ενώ τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Και οι δύο επιχειρηματίες καλούνται να καταθέσουν καθώς τα όσα δημοσιεύθηκαν περί χρηματισμού βουλευτών φέρεται να ειπώθηκαν στη δεξίωση για τον γάμο των παιδιών τους.

    [02] Χωρίς σχολικά δρομολόγια οι μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης - Αναμένεται λύση εντός της ημέρας

    Εντός της ημέρας αναμένεται να διευθετηθεί -εκτός απροόπτου- το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται να επανέλθει στη Βουλή, η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και η οποία αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τις επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε και τυπικά το θέμα να λήξει, ενώ σε γενική συνέλευση, στις 4 μ.μ., θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα οι λεωφορειούχοι- μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν στη διακοπή των σχολικών δρομολογίων, σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος τους εκ μέρους των αρμοδίων.

    «Το θέμα που ανέκυψε ήταν καθαρά τυπικό, προφανώς κανείς δεν προσπάθησε να καταργήσει τη "Διαύγεια"» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Παπάς, σχολιάζοντας την απόφαση της κας Χριστοφιλοπούλου να αποσύρει την τροπολογία, με το επιχείρημα ότι «έθετε με τη διατύπωσή της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα "Διαύγεια" για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών». Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι «η καθυστέρηση στην ανάρτηση απόφασης πληρωμής δε συνιστά κατάργηση της "Διαύγειας", καθώς, ούτως ή άλλως κανένα ένταλμα δε μπορεί να πληρωθεί χωρίς να έχει γίνει ανάρτηση στη "Διαύγεια" και ούτε κανείς επιδίωξε ποτέ κάτι τέτοιο, όμως είναι άδικο ο ανάδοχος, χωρίς δική του ευθύνη, να μη μπορεί να πληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα μένουν εγκλωβισμένα».

    [03] Τι αλλάζει στην αγορά με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το ΥΠΑΝ

    Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς επέρχονται με τον Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από το τελικό σχέδιο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Συγκεκριμένα, εισάγεται το ηλεκτρονικό μητρώο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ως ίδια ομάδα πρακτικών πώλησης, οι οποίες δηλώνονται δημόσια και μπορούν να διαρκούν έως 15 ημέρες για το 1/3 του συνόλου των ειδών, όμως θα πρέπει να ολοκληρώνονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

    Επίσης, εισάγεται η «τιμή γνωριμίας» που δεν μπορεί να ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, καθώς και το δικαίωμα κάθε επιχείρησης να έχει «γωνιά stock» η οποία θα αφορά στο 10% του συνολικού αριθμού των προϊόντων. Οι παραπάνω ρυθμίσεις ήταν και προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, όπως ανέφερε σήμερα σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σημείωσε: «Αναφορικά με τη δημιουργία της εννεαμελούς ειδικής επιτροπής παρακολούθησης αθέμιτων πρακτικών που συμμετέχει η ΕΣΕΕ για να παρακολουθεί την εφαρμογή του Κώδικα, η οποία και θα καταγράφει τα προβλήματα και θα υποβάλει προτάσεις στον υπουργό, η ΕΣΕΕ ζήτησε κατηγορηματικά την αντικατάσταση του μη θεσμοθετημένου ΣΕΛΠΕ, με εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».

    Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου 2014, η ΕΣΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

    [04] Δεκαήμερο εκπτώσεων από 1ης Νοεμβρίου - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή, 2/11

    Από 1 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης, στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 πμ έως 8 μμ. Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

    [05] Επίθεση των τζιχαντιστών κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων Αλ - Χάερ, στη Συρία

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην πόλη Χομς, σκοτώνοντας τριάντα μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης την επίθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τη νύκτα και κατόρθωσε να καταλάβει τμήματα του Αλ-Χάερ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 30 φύλακες των εγκαταστάσεων και μέλη πολιτοφυλακών του συριακού καθεστώτος, ενώ έκανε λόγο και για απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.

    Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τον Ιούλιο τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αλ-Χάερ από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν καταλάβει την περιοχή έπειτα από πολύνεκρες συγκρούσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες , 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της περιοχής αυτής που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σειρά εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ, εξασφαλίζοντας σημαντική πηγή εσόδων, γεγονός που την καθιστά την "καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση" στον κόσμο, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον. Η εξόρυξη πετρελαίου και η πώλησή του στην μαύρη αγορά αποφέρει περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους από τα μέσα του Ιουνίου, σύμφωνα με εκτίμηση του Ντέιβιντ Κοέν, υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2014 - 10:30:27 UTC