Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «νέο ραγιαδισμό» κατηγορεί τη Σ. Βούλτεψη και τον Κυρ. Μητσοτάκη ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις των μετεγγραφών
  • [03] Η όγδοη απεργία της χρονιάς στη Lufthansa αρχίζει αύριο
  • [04] Παναθηναϊκός-ΟΦΗ σε εξέλιξη

  • [01] Για «νέο ραγιαδισμό» κατηγορεί τη Σ. Βούλτεψη και τον Κυρ. Μητσοτάκη ο Π. Λαφαζάνης

    Για « νέο ραγιαδισμό» κατηγορεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή δηλώσεις των δύο κυβερνητικών παραγόντων

    «Το δίδυμο Κυρ. Μητσοτάκης και Σ. Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στο ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί ένα νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

    Η κ. Βούλτεψη στη δήλωσή της αναφέρονταν σε διαφωνίες του κ. Λαφαζάνη με τον Α. Τσίπρα ενώ ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο...».

    [02] Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις των μετεγγραφών

    Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στα A.E.I, οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Θα δουλέψουμε από Δευτέρα (σ.σ αύριο) πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

    Αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικά 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος. «Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα. Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του. Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια» σημείωσε.

    [03] Η όγδοη απεργία της χρονιάς στη Lufthansa αρχίζει αύριο

    Την όγδοη απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa της Γερμανίας από τον Απρίλιο προκήρυξαν οι πιλότοι της, που θα απόσχουν από την εργασία τους αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους, που επιδεινώνει ιδίως τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών.

    Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του δεν θα εργαστούν από την 01:00 την Δευτέρα έως και τις 23:59 την Τρίτη.

    Θα επηρεαστούν οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από και προς τη Γερμανία, προειδοποίησε ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου Κόκπιτ, ο Μάρκους Βαλ.

    Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, πασχίζει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους αλλά και εταιρείες κρατών της Μέσης Ανατολής.

    Οι 5.400 πιλότοι που απασχολούν η Lufthansa, η θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους Germanwings, αλλά και η θυγατρική της που ειδικεύεται στις εμπορευματικές πτήσεις Lufthansa Cargo, απεργού με αίτημα να παραμείνουν σε ισχύ οι πρόνοιες που ισχύουν σήμερα σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότησή τους. Μέχρι σήμερα, οι χειριστές μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια.

    Η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο είχε γίνει την Πέμπτη, όταν οι πιλότοι της Germanwings απείχαν από την εργασία τους για 12 ώρες. Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και επηρεάστηκαν 13.000 επιβάτες.

    [04] Παναθηναϊκός-ΟΦΗ σε εξέλιξη

    Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αυτή την ώρα τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι πράσινοι επιδιώκουν την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα τους διατηρήσουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

    Στις 18.15 θα ακολουθήσουν χωρίς ξεκάθαρο φαβορί οι αναμετρήσεις Βέροια-Λεβαδειακός, Καλλονή-Κέρκυρα και Πλατανιάς-Ξάνθη, ενώ το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 20.30 με το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.

    Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννινα στις 19.30.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης", 16:00)

    Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Γηπ. Βέροιας, 18:15)

    Καλλονή-Κέρκυρα (Δημ. Γηπ. Μυτιλήνης, 18:15)

    Πλατανιάς-Ξάνθη (Δημ. Γηπ. Περιβολίων, 18:15)

    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Γηπ. Τούμπας, 20:30)

    ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 19:30)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 14:30:22 UTC