Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5% έναντι 20% της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • [02] Πέντε δισ. ευρώ επενδύσεις στον τουρισμό και 22,5 εκατ. τουρίστες το 2014 παρουσιάζει οικονομική ανάλυση της Alpha Bank
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα
  • [04] H Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

  • [01] Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5% έναντι 20% της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Έρευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,5% έναντι 20% της Ν.Δ.Ακολουθεί ως τρίτο κόμμα το Ποτάμι (7,5%) και στη συνέχεια έπονται η Χρυσή Αυγή (6,5%), το ΚΚΕ (5,5%), η Ελιά (4%) οι ΑΝΕΛ (2,5%) και η ΔΗΜΑΡ (0,5%).

    Η προηγούμενη έρευνα του Σεπτεμβρίου (11-15/9) έδειχνε πως η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων ήταν στις 6 μονάδες.Αντιμνημονιακοί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , αλλά και οι απογοητευμένοι ή θυμωμένοι ψηφορόροι.Το ζήτημα της εκλογής ή όχι Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή συνεχίζι να διχάζει το εκλογικό σώμα. Και στις δύο φθινοπωρινές έρευνες της Μονάδας καταγράφεται μια διαιρεμένη κοινή γνώμη με ελαφρά πλειοψηφία όσων θέλουν πρώτα εθνικές εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται σήμερα στην Καθημερινή της Κυριακής.

    [02] Πέντε δισ. ευρώ επενδύσεις στον τουρισμό και 22,5 εκατ. τουρίστες το 2014 παρουσιάζει οικονομική ανάλυση της Alpha Bank

    Ο αριθμός του εισερχόμενου τουρισμού εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 20 εκατ. περίπου το 2014 (χωρίς την κρουαζιέρα, οι ταξιδιώτες της οποίας υπολογίζονται σε 2,5 εκατ. περίπου στο τρέχον έτος), έναντι 17,8 εκατ. το 2013. Επομένως, η συνολικές τουριστικές αφίξεις του 2014 (συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν στα 22,5 εκατ. τουρίστες, έναντι αντίστοιχης ροής 19,9 εκατ. επισκεπτών το 2013, αναφέρει εκτενή οικονομική ανάλυση της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό της δελτίο.

    Στην μελέτη επισημαίνεται ότι εξακολουθεί η βελτίωση της εικόνας της τουριστικής κίνησης του 2014 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας (με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό) σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 άνοδο κατά +9%, σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης κατά +12,2% τον Σεπτέμβριο του 2013.

    Στο εννεάμηνο του 2014 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά +14,3%, σε ετήσια βάση, έναντι +9,9% στο εννεάμηνο του 2013. Η μεγαλύτερη αύξηση των διεθνών αφίξεων εντοπίσθηκε στα αεροδρόμια: Της Πελοποννήσου +34,8% (Καλαμών: +62,7%, Αράξου: +7,4%), των Κυκλάδων +31,1% (Μύκονος: +37,9%, Σαντορίνη: +26,1%), των Αθηνών με ισχυρή αύξηση κατά +28,3% και της Θεσσαλονίκης με άνοδο κατά +15,4%. Ακολουθούν σε αύξηση οι αερολιμένες του Ιονίου +14,3% (Κεφαλονιά: +6,4%, 'Ακτιο:+14,6%), της Κρήτης +6,4% (Χανίων:+12,5%, Ηρακλείου:+4,3%) και των Δωδεκανήσων +8,0% (Ρόδος: +7,7%, Κως: +8,6%), ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η κίνηση τουριστών στα αεροδρόμια της Σάμου: +19,3%, Σκιάθου (+19,0%) και Καβάλας (+6%).

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα

    Για την αλλαγή σχέσης της χώρας με το ΔΝΤ, την άνοδο των σπρεντς, τις «άριστες», όπως τις χαρακτηρίζει σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και φίλο του, Γιάννη Στουρνάρα, την εκτίμησή του για την διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος και πολλά άλλα μιλά σήμερα στην εφημερίδα Real News o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο».

    «Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός οικονομικών και στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο , μεαφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει:

    Βρισκόμαστε σ΄ένα εύθραστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο, απαιτεί πολιτική σταθερότηταώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες , όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια», εξηγεί.

    [04] H Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

    Σε αναμονή των τουρκικών κινήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου βρίσκεται η Λευκωσία, καθώς από αύριο τίθεται σε ισχύ η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους. Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν αναμένεται να εισέλθει αύριο στη περιοχή και κινείται βορεοανατολικά της Καρπασίας. Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδη, ανάλογα με τις τουρκικές ενέργειες θα λαμβάνονται και τα δέοντα μέτρα. Την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις, θα συζητήσει αύριο το εθνικό συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σε ολοήμερη συνεδρία υπό την προεδρία του Κυπρίου προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 10:30:23 UTC