Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι τραυματίες στο Χονγκ Κονγκ σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας
  • [02] Η Ισπανία θα εκπαιδεύσει τα ιρακινά στρατεύματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους
  • [03] Π. Ποροσένκο: Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν σε μια προσωρινή τιμή για το φυσικό αέριο
  • [04] Η ψύχωση για τον Εμπολα αρχίζει να καταλαμβάνει τις ΗΠΑ

  • [01] Είκοσι τραυματίες στο Χονγκ Κονγκ σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

    Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χονγκ Κονγκ, όπου νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχή νύχτα μεταξύ φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και αστυνομικών, με τη μια πλευρά να κατηγορεί την άλλη για τα βίαια επεισόδια.

    Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων καταστολής επιτέθηκαν τη χθεσινή νύχτα σε ομάδα διαδηλωτών στο Μονγκόκ, πυκνοκατοικημένη ηπειρωτική συνοικία και ένα από τα τρία σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές εδώ και τρεις εβδομάδες στην πρώην βρετανική αποικία.

    Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν με ρόπαλα διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από το σημείο με φορεία, ενώ άλλοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα που έφεραν στο κεφάλι, κατάγματα και μώλωπες, σύμφωνα πηγές των πρώτων βοηθειών που έσπευσαν στην περιοχή.

    Η αστυνομία δήλωσε ότι επέδειξε αυτοσυγκράτηση και ανέλαβε δράση τη στιγμή που οι διαδηλωτές "προσπάθησαν ξαφνικά να παραβιάσουν" τις κορδέλες ασφαλείας που είχε βάλει. Η αστυνομία χρησιμοποίησε "ελάχιστη δύναμη για να διαλύσει" τους διαδηλωτές "ώστε να αποτρέψει κλιμάκωση της κατάστασης", αναφέρει σε ανακοίνωση της.

    Οι διαδηλωτές εξήγησαν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα για να προκαλέσουν τις δυνάμεις της τάξης. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν όταν οι διαδηλωτές άνοιξαν τις ομπρέλες τους --που έγιναν το σύμβολο της κινητοποίησής τους για περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες-- και τις τοποθέτησαν πάνω στα οδοφράγματα.

    Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη Λεούνγκ Τσουν-γινγκ και την καθιέρωση πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας στο αυτόνομο έδαφος που γνωρίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση του μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997.

    [02] Η Ισπανία θα εκπαιδεύσει τα ιρακινά στρατεύματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους

    Η Ισπανία θα μετάσχει στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατευμάτων για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν θα παρέμβει στη Συρία, δήλωσε το Σάββατο ο Ισπανός υπουργός Άμυνας από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται.

    Η έγκριση της αποστολής των 300 ισπανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα στο ισπανικό Κογκρέσο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέδρο Μορένες στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χάγκελ

    Οι ισπανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις στην αποναρκοθέτηση και το χειρισμό των εκρηκτικών υλών ωστόσο ο υπουργό Άμυνας της ισπανικής κυβέρνησης απέκλεισε μια συνολική ισπανική συμμετοχή στο διεθνή συνασπισμό και στη Συρία.

    Η Ισπανία θα επιτρέψει επίσης στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη να χρησιμοποιεί τις βάσεις του Μορόν και του Ρότα στα νότια της χώρας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Μορένες.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν σε πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σε δέκα στο Ιράκ, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

    [03] Π. Ποροσένκο: Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν σε μια προσωρινή τιμή για το φυσικό αέριο

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι συμφώνησε με τη Ρωσία, κατά τις επαφές που είχε στο Μιλάνο, σε μια προσωρινή τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ουκρανία και τόνισε ότι αυτό θα επιτρέψει να τερματιστεί γρήγορα η μεταξύ τους διένεξη για το φυσικό αέριο.

    "Βάσει των διαβουλεύσεών μου, μπορώ να πω ότι η Ουκρανία θα έχει φυσικό αέριο, θα έχει θέρμανση", δήλωσε ο Ποροσένκο σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ από τα ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Στο τέλος των επαφών του στο Μιλάνο την Παρασκευή με τον Πέτρο Ποροσένκο, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη κάνει λόγο για "πρόοδο" και για "συμφωνία επί των όρων της επανάληψης της προμήθειας φυσικού αερίου, τουλάχιστον τη χειμερινή περίοδο".

    Ο ρωσικός όμιλος Gazprom διέκοψε τον Ιούνιο την προμήθεια φυσικού αερίου στο Κίεβο, το οποίο δεν δέχεται την αύξηση της τιμής που όρισε η Μόσχα μετά την άνοδο φιλοδυτικής κυβέρνησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, και έχει συσσωρεύσει μεγάλο χρέος.

    Όσον αφορά την τιμή "καταλήξαμε σε συμφωνία, η ουκρανική θέση έγινε ντε φάκτο αποδεκτή: μιλάμε μόνο για τον χειμώνα και ορίζουμε μια τιμή στα 385" δολάρια για 1.000 κυβικά μέτρα, δήλωσε ο Ποροσένκο. "Οι Ρώσοι δέχτηκαν".

    Εξήγησε ότι για την θερινή περίοδο, όταν η ζήτηση είναι λιγότερη, το Κίεβο θα ήθελε αντίθετα μια τιμή στα 325 δολάρια --πρόταση που η Μόσχα αρνείται. Η τιμή ορίζεται σήμερα στα 485 δολάρια.

    Ο Ποροσένκο είχε επανειλημμένες επαφές την Παρασκευή με τον Πούτιν, παρουσία ευρωπαίων ηγετών αλλά και μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του Μιλάνου. Οι δύο άνδρες είχαν κάνει λόγο για πρόοδο στη διένεξη για το φυσικό αέριο, χωρίς να έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία, ενώ διαπραγματεύσεις έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες σε επίπεδο υπουργών.

    [04] Η ψύχωση για τον Εμπολα αρχίζει να καταλαμβάνει τις ΗΠΑ

    Ένας σταθμός τρένων και λεωφορείων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών του Ντάλας στο Τέξας έκλεισε σήμερα έπειτα από την πληροφορία ότι μία γυναίκα ασθένησε σε χώρο του σταθμού, ωστόσο εκπρόσωπος του οργανισμού διέψευσε πληροφορία που μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η γυναίκα βρισκόταν υπό παρακολούθηση για πιθανή έκθεσή της στον ιό Έμπολα.

    Η γυναίκα βγήκε από τρένο στον σταθμό Γουάιτ Ροκ στο βορειο-ανατολικό Ντάλας και έκανε εμετό, γεγονός που οδήγησε τον οργανισμό να κλείσει τον σταθμό και να καλέσει ομάδα διαχείρισης επικίνδυνων υλικών.

    Ο οργανισμός διαβεβαίωσε ότι το τρένο και η πλατφόρμα θα επιθεωρηθούν και θα καθαρισθούν όπως απαιτεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

    Ψύχωση αρχίζει να καταλαμβάνει πολλές περιοχές των ΗΠΑ για τον κίνδυνο από τον ιό Εμπολα, καθώς αρχίζουν να αναφέρονται περιστατικά εκδήλωσης πανικού και επιβολής περιοριστικών μέτρων κατά μεμονωμένων προσώπων.

    Δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Μέιν ετέθη σε υποχρεωτική αργία για τρεις εβδομάδες αφού συμμετείχε σε συνέδριο στο Ντάλας. Οι αρχές της πολιτείας του Μέιν εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν υποψίες ότι η δασκάλα ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που είχε εκτεθεί στον ιό, αλλά το μέτρο ελήφθη "ως ανταπόκριση στις ανησυχίες των γονέων".

    Η ψύχωση στις ΗΠΑ στέρησε από έναν φωτορεπόρτερ της Washington Post τη συμμετοχή του σε διάσκεψη, όπου είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Σίρακιουζ. Ο τρις βραβευμένος με Πούλιτζερ Μισέλ ντε Σιλ βρισκόταν τον Σεπτέμβριο στη Λιβερία για να καλύψει την κρίση του Έμπολα και επέστρεψε στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερες από 21 ημέρες. "Αποφάσισαν να παραδοθούν στην συλλογική υστερία", δήλωσε οργισμένος ο δημοσιογράφος.

    Στο Χέιζλχερστ του Μισισίπι, γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους επειδή ο διευθυντής του σχολείου είχε επισκεφθεί τη Ζάμπια για να παραστεί στην κηδεία του αδελφού του.

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε κατά το εβδομαδιαίο μήνυμά του έκκληση προς τους Αμερικανούς να μην παραδοθούν στην υστερία και τον φόβο" απέναντι στην επιδημία του Έμπολα, καλώντας τους να δίνουν βάση μόνο στα γεγονότα.

    Λ. Γρηγοράκος: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον ιό Έμπολα

    Στην Ελλάδα υπάρχει ετοιμότητα για τον ιό Εμπολα, διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο περιθώριο της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2014 - 8:30:24 UTC