Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωσή μου έδειξε το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο
  • [02] Ανδρ. Λοβέρδος: Ζητούμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα
  • [03] Χ. Αθανασίου: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις προσπάθειες
  • [04] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή
  • [05] Ηλεκτρονικά, από σήμερα, οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές
  • [06] Η κυβέρνηση Ρέντσι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία
  • [07] Ένας νεκρός, 13 τραυματίες από έκρηξη χειροβομβίδας, στην Κουάλα Λουμπούρ
  • [08] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Υεμένης, ο οποίος αμφισβητούνταν από τους αντάρτες
  • [09] Δεκάδες χιλιάδες Μεξικάνοι διαδήλωσαν για τους 43 εξαφανισμένους φοιτητές
  • [10] Οι διαφορές των Ευρωπαίων ηγετών για τη λιτότητα επισκίασαν τη σύνοδο για την απασχόληση

  • [01] 'Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωσή μου έδειξε το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο

    Τη ρήση του Βολτέρου «διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» επικαλέστηκε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αιχμή την πρόσφατη τοποθέτησή του (για τις καταθέσεις) προέβη σε πράξεις εναντίον του που δείχνουν «το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή, εξανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ότι θα τηρήσει την συμφωνία με την Ευρώπη και ως εκ τούτου αποκαλύφθηκε «η μεγάλη κοροϊδία των παροχών που υπόσχεται» αφού θα τηρήσει και τον προϋπολογισμό. «Αυτό εγώ το χαιρετίζω» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και με σκωπτικό τόνο δήλωσε ότι «χαιρετίζει και τη δημόσια δήλωση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» κ. Αρβανίτη «για την επιτέλους αναγνώριση ότι υπάρχει και απεργία που είναι εκβιασμός».

    «Δεν είναι κάθε απεργία εκβιασμός αλλά μία μπορεί να είναι εκβιασμός. Μάθαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε τουλάχιστον μία. Αυτή που έγινε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι είναι σύμπτωση ότι η πρώτη απεργία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι είναι εκβιασμός δεν το κατάλαβε επειδή είναι εναντίον του. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν αυτά τα κίνητρα. Είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβε αντικειμενικά» είπε. Επιπλέον είπε πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς τι θα έκανε ο κ. Αρβανίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε το λοκ άουτ στα χέρια του. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανερμάτιστη στρατηγική αφού ο κ. Δραγασάκης που μίλησε για «ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους» να λέει τώρα «δεν έχουμε αυταπάτες αυτά δεν θα γίνουν αμέσως». «'¶ρα από τα πέντε πρώτα μέτρα ήδη παρέδωσαν στις καλένδες το πρώτο με αποτέλεσμα να μην γίνουν και τα επόμενα τέσσερα» είπε.

    [02] Ανδρ. Λοβέρδος: Ζητούμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα

    Την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση για να διανύσει η χώρα τα τελευταία βήματα προς την έξοδο από το Μνημόνιο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ανέδειξε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε τις φήμες περί εκλογών «άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι εξουσίας που καταστρέφει τη σταθερότητα και κατά συνέπεια την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας». «Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Πέρυσι τα ίδια, τον Μάρτιο του 2013, πριν από τις ευρωεκλογές, τα ίδια, η χώρα υποφέρει από αυτή την αρρώστια» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε πως αν όλα αυτά ήταν συγχωρητέα την περίοδο της ακμής, είναι απολύτως απαράδεκτα στην περίοδο της ύφεσης και της τρομακτικής ανεργίας. «Ζητούμε, λοιπόν, να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα για να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ενός δύσκολου οικονομικού προγράμματος. Πρέπει να προχωρήσουμε στα τελευταία βήματα για να μην υπάρξει ανάγκη για νέες τέτοιες συμφωνίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί η χώρα για να μην γίνει ένα παράδειγμα όπως η Αργεντινή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. Επίσης, τόνισε πως η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να περιλάβει μια σταθερή τετραετία.

    Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν επιζητείται η πολιτική σταθερότητα για τη σταθερότητα, αλλά για την έξοδο από το μνημόνιο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη του 3% το 2015, κάτι όμως που προϋποθέτει, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί ο βίος της Βουλής όπως την ανέδειξε ο λαός.

    [03] Χ. Αθανασίου: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις προσπάθειες

    Ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην διακοπή της εξάρτησης από τα μνημόνια, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την συζήτηση στη Βουλή της σχετικής πρότασης. Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για θεσμικά τερτίπια και ότι μπροστά στη δίψα της εξουσίας ωραιοποιεί και υπόσχεται τα πάντα. «Η ουσία είναι ότι εδώ δεν βρισκόμαστε για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις και αυτό κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε:

    «Η πρόταση για ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το έργο μας για να αντιληφθεί έτσι ο ελληνικός λαός ποιος βρίσκεται εδώ για το συμφέρον του και ποιος ωραιοποιεί τα πάντα υποσχόμενος τα πάντα.

    [04] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

    Οι αιχμές που άφησε κατά της κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος», ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους βουλευτές της συγκυβέρνησης από την αναφορά αυτή, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον κάλεσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα αν έχει στοιχεία. Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στην οποία ο κ. Δραγασάκης ορίστηκε εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανοίγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, βάσισε την τοποθέτησή του, στη σύγκριση αφενός της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας σε σχέση με εκείνην που παρέλαβε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012, και αφετέρου στη σύγκριση των δύο προγραμμάτων παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάμεσα στα οποία καλείται ο ελληνικός λαός να επιλέξει για τη μεταμνημονιακή εποχή.

    Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθειά της να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο, ενώ παράλληλα "αποτρέπει σενάρια ανωμαλίας να τινάξουν τα πάντα στον αέρα, την ώρα που είμαστε στην πόρτα που βγάζει τη χώρα μας από την κρίση" ανέφερε στην ομιλία του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

    «Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε ο ελληνικός λαός» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

    «Καταψηφίζουμε την συγκυβέρνηση. Δεν πρόκειται να της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή.

    «Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», τόνισε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

    Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος των προσωρινά κρατούμενων βουλευτών της ΧΑ να παραστούν στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Χ. Αθανασίου: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις προσπάθειες

    Ανδρ. Λοβέρδος: Ζητούμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα

    'Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωσή μου έδειξε το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο

    [05] Ηλεκτρονικά, από σήμερα, οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

    Ανοίγει σήμερα η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 17 Οκτωβρίου.

    Προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

    Στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν χρήση του 8ψήφιου κωδικού εξετάσεων και του προσωπικού κωδικού ασφαλείας που δημιούργησαν.

    Ως δικαιούχοι ορίζονται οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, οι τρίτεκνοι και τα τέκνα τρίτεκνων, οι πρωτοετείς φοιτητές των οποίων ο αδελφός ή η αδελφή είναι ενεργός/η στον πρώτο κύκλο σπουδών, οι ορφανοί από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας και πολύδυμα τέκνα, εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

    Αντίθετα, δεν δικαιούνται μετεγγραφής όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.

    [06] Η κυβέρνηση Ρέντσι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία

    Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία. Υπέρ εκφράσθηκαν 165 γερουσιαστές, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή. Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν εκατόν εξήντα ενός ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με την πρώτη αναγκαία έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις - με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

    Κατά τη χθεσινή ημέρα οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία, με κατάληψη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη της πολιτικής δύναμης του Γκρίλλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, πάντως, έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος: δυο «δημοκρατικοί» γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένα τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι τριάντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.

    [07] Ένας νεκρός, 13 τραυματίες από έκρηξη χειροβομβίδας, στην Κουάλα Λουμπούρ

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα και 13 τραυματίσθηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας μπροστά από ένα κέντρο διασκέδασης στην Κουάλα Λουμπούρ, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Η επίθεση σημειώθηκε πριν από τα χαράματα στην Τζαλάν Μπούκιτ Μπιντάνγκ, μια οδό γεμάτη με μπαρ και άλλα κέντρα διασκέδασης, δήλωσε ο Χαΐρι Αχράσα, υπαρχηγός της αστυνομίας της Κουάλα Λουμπούρ. Ο αρχηγός της αστυνομίας Τατζουντίν Μοχάμαντ Ίσα δήλωσε πως η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα χειροβομβίδας που είχε τοποθετηθεί μπροστά από ένα παμπ. Ο Χαΐρι δήλωσε πως μια δεύτερη χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, βρέθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο επί της οδού. Σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Τέτοια επεισόδια είναι σπάνια στην Μαλαισία, μια χώρα 28 εκατ. κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι. Όμως οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση της βίας, δεδομένου του αριθμού των Μαλαισιανών που υπάρχουν υποψίες ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που πολεμάει στη Συρία και το Ιράκ.

    [08] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Υεμένης, ο οποίος αμφισβητούνταν από τους αντάρτες

    Ο πρωθυπουργός της Υεμένης ¶χμεντ ¶ουαντ μπεν Μουμπάρακ, ο οποίος διορίσθηκε την Τρίτη από τον Πρόεδρο, παραιτήθηκε μετά την αμφισβήτηση του διορισμού του από τους σιίτες αντάρτες που ελέγχουν από τις 21 Σεπτεμβρίου τη Σαναά, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA. Ο υεμενίτης Πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι έκανε δεκτό το αίτημα του μπεν Μουμπάρακ «να τον απαλλάξει» από την αποστολή του να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μετέδωσε το SABA.

    Ο μπεν Μουμπάρακ πήρε την απόφαση αυτή «με στόχο να διαφυλάξει την εθνική ενότητα και να προστατεύσει τη χώρα από τις διαιρέσεις», πρόσθεσε το πρακτορείο επικαλούμενο επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο Χάντι. Η απόρριψη του διορισμού του, το βράδυ της Τρίτης από τους αντάρτες της ¶νσαρ αλ-¶λλαχ, είχε ακολουθήσει μόλις δύο ώρες την επίσημη ανακοίνωση. Οι αντάρτες, οι οποίοι αποκαλούνται επίσης χούτι, είχαν υποστηρίξει πως ο διορισμός αυτός απέχει πολύ από το να «εκφράζει τη βούληση του λαού» και αντανακλά εκείνη του εξωτερικού, υπαινισσόμενοι το ρόλο της Ουάσινγκτον και του Ριάντ στην επιλογή αυτού του 46χρονου τεχνοκράτη για να ηγηθεί της κυβέρνησης.

    [09] Δεκάδες χιλιάδες Μεξικάνοι διαδήλωσαν για τους 43 εξαφανισμένους φοιτητές

    Δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί διαδήλωσαν χθες, Τετάρτη, απαιτώντας από τις αρχές να βρουν τους 43 φοιτητές που έχουν εξαφανισθεί έπειτα από επιθέσεις της αστυνομίας και μιας εγκληματικής οργάνωσης, και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες των εξαφανισμένων, μερικές από τις οποίες τέθηκαν επικεφαλής της διαδήλωσης που έγινε στην πρωτεύουσα. «Δεν είστε μόνοι», άκουγε κανείς στους δρόμους καθώς περνούσαν οι γονείς, που περπατούσαν με δάκρυα στα μάτια και προστατευμένοι από ένα κλοιό φοιτητών.

    Οι οικογένειες ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα από την πόλη Ιγκουάλα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων και στην οποία οι εξαφανισμένοι νέοι αναζητούνται εδώ και δώδεκα ημέρες, ενώ αυξάνονται οι φόβοι ότι έχουν δολοφονηθεί και ταφεί σε ομαδικούς τάφους.

    [10] Οι διαφορές των Ευρωπαίων ηγετών για τη λιτότητα επισκίασαν τη σύνοδο για την απασχόληση

    Η Γαλλία και η Ιταλία άσκησαν πιέσεις την Τετάρτη για να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί ώστε να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία στην Ευρώπη, όμως η καγκελάριος της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ δεν έκανε καμία υποχώρηση, ζητώντας από τις χώρες να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις. Οι διαφορές μεταξύ των τριών χωρών επισκίασαν τη χθεσινή σύνοδο για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο με τη συμμετοχή των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ώρα που οι προϋπολογισμοί τόσο της Γαλλίας όσο και της Ιταλίας για το 2015 κινδυνεύουν να απορριφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας της δημοσιονομικής χαλάρωσης που προβλέπουν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικοδεσπότης της συνόδου, εξέδωσε μια ανακοίνωση ενόσω αυτή ακόμη ήταν σε εξέλιξη με την οποία ζητούσε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε και την ενόχλησή του για τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. «Αν μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια επιτροπή που βρίσκει λάθη στις χώρες μέλη (οι οποίες έχουν) ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις, ίσως σεβόμαστε τους κανόνες της γραφειοκρατίας, αλλά σίγουρα σκοτώνουμε την ελπίδα που μπορεί να προσφέρει η πολιτική», ανέφερε ο Ρέντσι.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει πορεία. Αντίθετα η Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη οι χώρες μέλη της ΕΕ να ακολουθούν τους κανόνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 October 2014 - 6:30:26 UTC