Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία, στην Ελευσίνα
  • [02] Περικοπές 1.475 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε θυγατρική της Time Warner
  • [03] Ανταλλαγή πυρών μεταξύ πλοίων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας
  • [04] Στους 53 οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου, στην Ιαπωνία
  • [05] Τα τρία τέταρτα της κουρδικής πόλης Κομπάνι ελέγχουν οι τζιχαντιστές
  • [06] Τουλάχιστον 100 μετανάστες αγνοούνται σε ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης
  • [07] Απολίθωμα πτέρνας γιγαντιαίας αρκούδας τριών εκατ. ετών, βρέθηκε στα Γρεβενά

  • [01] Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία, στην Ελευσίνα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα ξημερώματα, πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία, στο 20χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στην Ελευσίνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά υπό περιορισμό για να μην εξαπλωθεί και συνεχίζουν την κατάσβεση εντός του χώρου της εταιρείας. Νωρίτερα, λόγω της πυρκαγιάς κατέρρευσε και ένας λαμαρινότοιχος. Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες.

    [02] Περικοπές 1.475 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε θυγατρική της Time Warner

    Η Turner Broadcasting System, το τμήμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού Time Warner ανακοίνωσε την κατάργηση 1.475 θέσεων εργασίας ή 10% του εργατικού της δυναμικού στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης στις δομές της εταιρείας. Μέλος των μέσων ενημέρωσης της Turner Broadcasting System είναι και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το οποίο θα επηρεαστεί με τη μείωση 300 θέσεων εργασίας όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικτύου.

    Η αναδιάρθρωση αφορά «όλα τα επίπεδα των ειδησεογραφικών καναλιών, των καναλιών ψυχαγωγίας για παιδιά ή νεαρούς ενήλικες, και τα αθλητικά κανάλια» αναφέρει η ανακοίνωση της Turner Broadcasting System. Η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας «στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης» χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

    [03] Ανταλλαγή πυρών μεταξύ πλοίων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας

    Ένα πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας έριξε το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) προειδοποιητικές βολές αφότου ένα σκάφος περιπολίας της Βόρειας Κορέας διέσχισε τα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και άνοιξε πυρ πριν υποχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας. Δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά της Νότιας Κορέας, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

    Το επεισόδιο αυτό ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων που σημειώνονται τακτικά κοντά στο νησί Γενγκπιόνγκ το οποίο βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι οι δυο εκ των οποίων ήταν άμαχοι. Την ίδια χρονιά ένα νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό 46 νεκρούς ναύτες. Η Νότια Κορέα κατηγόρησε το βόρειο γείτονά της για την επίθεση, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

    [04] Στους 53 οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου, στην Ιαπωνία

    Δύο ακόμη σοροί ανασύρθηκαν σήμερα από τις πλαγιές του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία, περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική έκρηξή του. Ο μέχρι σήμερα προσωρινός απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται σε 53 νεκρούς. Τέσσερις ακόμη σοροί ανασύρθηκαν το Σάββατο από το παχύ στρώμα τέφρας που καλύπτει τις πλαγιές του ηφαιστείου και τότε οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 12 ακόμη άτομα αγνοούνται και πιθανότατα παγιδεύθηκαν κατά την έκρηξη. Ομως δεν έχει διευκρινισθεί αν οι δύο σοροί που ανασύρθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται στον απολογισμό αυτόν.

    Εξαιτίας των εξαιρετικά δυσχερών μετεωρολογικών συνθηκών, οι επιχειρήσεις έρευνας, στις οποίες συμμετέχουν περί τα χίλια άτομα, είχαν διακοπεί για δύο ημέρες και επαναλήφθηκαν σήμερα.

    [05] Τα τρία τέταρτα της κουρδικής πόλης Κομπάνι ελέγχουν οι τζιχαντιστές

    Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους κατείχαν τη Δευτέρα το βράδυ τα τρία τέταρτα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία όπου εκατοντάδες άνθρωποι την εγκατέλειψαν υπό το φόβο των φρικαλεοτήτων από τα μέλη της υπέρ-ριζοσπαστικής οργάνωσης. «Πήραν την βιομηχανική περιοχή αλ-Τζαντίντα και την Κανί Αραμπανέ στα ανατολικά του Κομπάνι μετά από σκληρές μάχες με τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG)» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (OSDH), Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μάχες που διεξάγονται θυμίζουν «αντάρτικο πόλεων ».

    Οι κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας εκκένωσαν την πόλη από τους αμάχους συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών αξιωματούχων, μεταφέροντας τους στα τουρκικά σύνορα, όπως δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του ημι-επίσημο δικτύου Free Media Union. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές η αντίσταση των Κούρδων μαχητών είναι μέχρις εσχάτων με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν μαχητή με 20χρονη πολεμική εμπειρία που έκανε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης, σκοτώνοντας «δεκάδες» τζιχαντιστές.Νωρίτερα οι τζιχαντιστές ύψωσαν τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε κτίρια στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά του Κομπάνι που είναι η τρίτη κουρδική πόλη στη Συρία. Οι κούρδοι υπερασπιστές της πόλης είχαν ζητήσει υπό την αμερικανική ηγεσία συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους να εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει την πτώση της στρατηγικής σημασίας πόλη αναφέροντας ότι οι αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

    [06] Τουλάχιστον 100 μετανάστες αγνοούνται σε ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης

    Τουλάχιστον 100 παράτυποι μετανάστες αγνοούνται καθώς το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανοικτά της Λιβύης, ενώ μόλις είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να κάνει τον διάπλου της Μεσογείου και να φθάσει στην Ευρώπη, και ήδη δεκάδες πτώματα έχουν ξεβραστεί στις ακτές, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της χώρας. Το πλοίο βυθίστηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Ζουάρα, δυτικά της Τρίπολης.

    Περίπου 70 μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική, διεσώθησαν, ενώ οι αρχές έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 30 πτώματα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει επισήμως κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το ναυάγιο. Η Λιβύη, όπου η κυβέρνηση αδυνατεί να επιβάλει την εξουσία της σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας, έχει μετατραπεί στη χώρα αναχώρησης όλο και περισσότερων μεταναστών και προσφύγων που αποπειρώνται τον διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

    [07] Απολίθωμα πτέρνας γιγαντιαίας αρκούδας τριών εκατ. ετών, βρέθηκε στα Γρεβενά

    Γιγαντιαία αρκούδα ζούσε πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια στα Γρεβενά, όπου το παλαιοπεριβάλλον ήταν ευνοϊκό για την ανάπτυξη τέτοιων, τεράστιων σε μέγεθος, μορφών. Άλλωστε, στη Μηλιά Γρεβενών έχουν βρεθεί και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου (5.02μ.) του μαστόδοντα Mammut borsoni, που καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αγριοθήριο (Agriotherium) είναι το επιστημονικό όνομα της γιγαντιαίας αρκούδας που ζούσε στην περιοχή, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Ευαγγελία Τσουκαλά, η οποία μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο για τη μελέτη της αρκούδας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η κ.Τσουκαλά αναφέρθηκε στην ανακάλυψη μίας πτέρνας από τον αριστερό ταρσό μιας γιγαντιαίας αρκούδας 3.000.000 ετών που βρέθηκε στην περιοχή.

    «Ενδεικτικό του μεγέθους του ζώου είναι ότι η πτέρνα του που βρέθηκε είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μιας μεγάλης καφέ αρκούδας» επεσήμανε η καθηγήτρια, συμπληρώνοντας ότι, με την ανασκαφή, το αγριοθήριο εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όπως προέκυψε από τις επιστημονικές μελέτες, το συγκεκριμένο ζώο έζησε μαζί με τη μικρότερη αρχαϊκή αρκούδα (Ursus etruscus, κοινή προγονική μορφή της αρκούδας των σπηλαίων και της καφετιάς αρκούδας 1,5 εκατομμύρια χρόνια πριν) σε συνθήκες περιβάλλοντος πυκνής βλάστησης και πολλών νερών, με μεγαλύτερη θερμοκρασία από τη σημερινή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 2014 - 6:30:27 UTC