Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Στις 11:00 ο αγιασμός για τη νέα Σύνοδο
  • [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Ελπίδα μου ο Άρειος Πάγος
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2015
  • [04] Μ. Σάλλας: Ανάχωμα στα «κόκκινα δάνεια» η ανάπτυξη
  • [05] Τζιχαντιστής ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση εναντίον νιγηριανών κυανοκράνων της Minusma
  • [06] Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος
  • [07] Βρέθηκαν πολλά νέα γονίδια που επηρεάζουν το ύψος ενός ανθρώπου

  • [01] Βουλή: Στις 11:00 ο αγιασμός για τη νέα Σύνοδο

    Στις 11 το πρωί ξεκινά τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Για τις εργασίες της νέας Συνόδου έχει προγραμματιστεί η τελετή αγιασμού, η οποία θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Με την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στην αίθουσα της Ολομέλειας.

    Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της. Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» μία ακόμη υποχρέωση καθώς, με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή. Με δεδομένη δε και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνηση να ζητήσει ανανέωση εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, είναι πιθανό σήμερα Δευτέρα να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην περίπτωση αυτή, όπως ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

    [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Ελπίδα μου ο Άρειος Πάγος

    Στον Άρειο Πάγο, στον οποίο προανήγγειλε μέσω των συνηγόρων του πως θα προσφύγει, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για να αποδειχθεί ότι «άδικα σπιλώθηκε το όνομά» του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού Δήμου τέως δήμαρχος, σε νέα επιστολή του μέσα από τη φυλακή, όπου όπως επισημαίνει βρίσκεται εδώ και 587 ημέρες, μιλά για «απόφαση σκοπιμότητας» εναντίον του.

    Υπενθυμίζεται πως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Β. Παπαγεωργόπουλο ποινή κάθειρξης 12 ετών, κρίνοντας τον ένοχο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης κατά πλειοψηφία (3-2).

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ ή 5,4 δισ.ευρώ, ρυθμό ανάπτυξης 2,9%, περαιτέρω μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στο 160% του ΑΕΠ, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα είναι για πρώτη φορά ισοσκελισμένος αφού προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 0,2%.

    Στις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουν ενσωματωθεί: μείωση της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30%, όπως και το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, βάσει πολλών δόσεων. Για την αποκατάσταση των μισθών δικαστικών και ενστόλων έχουν προβλεφθεί κονδύλια 541 εκατ. ευρώ, με τις αυξήσεις να ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2014.

    [04] Μ. Σάλλας: Ανάχωμα στα «κόκκινα δάνεια» η ανάπτυξη

    «Σήμερα που οι συνθήκες ρευστότητας δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, οι τράπεζες ενθαρρύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, με την προϋπόθεση ότι λειτουργούν με ανταγωνιστικά κριτήρια, ότι προάγουν την παραγωγικότητα και ότι έχουν αξιόπιστα επιχειρηματικά σχέδια» αναφέρει σε συνέντευξη του στο euro2day.gr, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. «Χρειάζεται όμως και η Πολιτεία να συνδράμει μέσω ενός σταθερού περιβάλλοντος, αλλά και μέσω της θεσμικής διευκόλυνσης του επιχειρηματικού κόσμου» προσθέτει.

    Αναφερόμενος στην πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ανάπτυξη, αυτή φρενάρει αυτόματα την επέκταση δανείων σε προβληματικής κατηγορίας υποχρεώσεις. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επισφαλειών από «κόκκινα δάνεια» είναι ήδη ορατή και συνδέεται με την πρόβλεψη για ανάπτυξη με ρυθμό άνω του 2% το 2015». Ο κ. Σάλλας αναφέρει, ακόμη, ότι είναι «υπέρ του καταναλωτή η μεγαλύτερη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε μετά τη σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων και προβλέπει ότι η τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων που ήδη ξεκίνησε, θα συνεχισθεί σταδιακά και στη διάρκεια του 2015, σε καταθέσεις (προθεσμιακές) και σε χορηγήσεις».

    [05] Τζιχαντιστής ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση εναντίον νιγηριανών κυανοκράνων της Minusma

    Τζιχαντιστής του Μαλί προσκείμενος στο Κίνημα για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao), μια από τις ένοπλες οργανώσεις που κάποτε είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το βόρειο Μαλί, ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με εννέα νεκρούς στρατιώτες της αποστολής του ΟΗΕ (Minusma) στη χώρα αυτή. Στόχος της επίθεσης, την Παρασκευή, ήταν αυτοκινητοπομπή της νιγηριανής δύναμης της αποστολής της Minusma σε τοποθεσία της βορειοανατολικής περιοχής Γκάο.

    Η Minusma ανακοίνωσε έναν προσωρινό απολογισμό με εννέα νεκρούς τονίζοντας ότι πρόκειται για τη φονικότερη επίθεση εναντίον των κυανοκράνων από την έναρξη της ανάπτυξής τους, τον Ιούλιο του 2103, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο για τους δράστες της επίθεσης.

    [06] Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος

    Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για να εργάζεται κάποιος, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, με σχεδόν έναν στους έξι από τους ερωτηθέντες να θέλει να μεταγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα για να εξασφαλίσει εργασία. Η δημοσκόπηση των εταιρειών The Boston Consulting Group και totaljobs.com διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες από 189 χώρες θεωρούν το Λονδίνο πιο ελκυστική πόλη για να εργαστούν σε σχέση με την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ η Βρετανία έρχεται δεύτερη,μετά τις ΗΠΑ,ως πιο ελκυστική χώρα για όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

    Ενώ η έρευνα, η οποία περιγράφεται από αυτούς που την διενήργησαν ως η πιο εκτενής που έχει μέχρι σήμερα εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, συμπεραίνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα όσων αναζητούν εργασία προτίθενται να μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό για το λόγο αυτό, στο εσωτερικό της Βρετανίας μόνο το 44% θα επιθυμούσαν να μεταναστεύσουν για εργασιακούς λόγους. «Η έρευνα αυτή παγιώνει τη φήμη του Λονδίνου ως μία πραγματικά παγκόσμια πόλη. Όχι μόνο προσφέρει πλούσιες εργασιακές ευκαιρίες σε μία σειρά από τομείς, αλλά μπορεί να καυχιέται για ορισμένα από τα ανώτερα πολιτιστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι άνθρωποι απ΄όλο τον πλανήτη θέλουν να έρθουν και να εργαστούν εδώ» λέει ο Μάικ Μπούκερ της εταιρείας totaljobs.com.

    [07] Βρέθηκαν πολλά νέα γονίδια που επηρεάζουν το ύψος ενός ανθρώπου

    Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα γενετική ανάλυση του είδους της, από μια τεράστια διεθνή ερευνητική κοινοπραξία (με ελληνική συμμετοχή), έφερε στο φως πολλά άγνωστα έως τώρα γονίδια που καθορίζουν το ύψος ενός ανθρώπου, ανεβάζοντας έτσι σε πάνω από 420 τον συνολικό αριθμό των σχετικών γονιδίων που έχουν βρεθεί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βρουν και πολλά ακόμη στο μέλλον, καθώς το ύψος είναι ένα πολύπλοκο βιολογικό χαρακτηριστικό που επηρεάζεται από ποικίλους γενετικούς παράγοντες.

    Όσα περισσότερα γονίδια ανακαλύπτονται, τόσο θα διευκολύνεται η θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος, που μερικές φορές μπορεί να σχετίζονται με το ύψος και την υπερβολική ανάπτυξη. Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει ένα γενετικό τεστ που θα κάνει διάγνωση, αν ένα παιδί έχει ελλιπή γονίδια ύψους, οπότε θα είναι πολύ κοντό, όταν μεγαλώσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 8:30:29 UTC