Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Τελικά τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με το χρέος;
  • [02] Στη Βουλή κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015
  • [03] Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ
  • [04] Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 39χρονος οδηγός
  • [05] «Οχι» του Βερολίνου σε πρόταση του Ζ. Κ. Γιούνκερ για διάθεση πόρων του ΕΜΣ στην ανάπτυξη
  • [06] Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ μπορεί να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε θέλει
  • [07] Ντ. Ρούσεφ: Ο αγώνας συνεχίζεται
  • [08] Εγκληματίες ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους αγνοούμενους φοιτητές, στο Μεξικό
  • [09] Η αυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας «φουσκώνει» τα ποτάμια

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Τελικά τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με το χρέος;

    «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις του κ. Λαφαζάνη και υποσχέθηκε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους"» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε σχόλιό της επί της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Άρον-άρον απέσυρε την... "απόσυρση" χρέους για την οποία μίλησε ο κ. Δραγασάκης, και τη δήλωση Σταθάκη ότι "μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ". Τελικά τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με το χρέος; Θα το διαγράψει; Θα το αποσύρει; Θα το παγώσει;» σημείωσε η κ. Βούλτεψη, η οποία έκανε λόγο για «μεγάλη αγωνία» του κ. Τσίπρα «να κρύψει κάτω από ορυμαγδό λέξεων και? επονίτικα συνθήματα τη νέα μεγάλη εσωκομματική διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Και κατέληξε: «Η αγωνία, η αμηχανία και ο φόβος μπροστά στο νέο κύκλο εσωκομματικών διαφωνιών και στον κίνδυνο νέου γύρου αμφισβήτησής του, δεν αφήνουν τον κ. Τσίπρα να χαρεί ούτε το φεστιβάλ της νεολαίας του».

    [02] Στη Βουλή κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015

    Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2015, παρουσιάζει, σήμερα το πρωί, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 προβλέπεται να είναι «πολύ κοντά στο 3% του ΑΕΠ, θα απέχει ελάχιστα από τον στόχο» και χωρίς νέα μέτρα.

    Στο προσχέδιο, εκτός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνεται μόνον το κονδύλι για τους ένστολους και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από το τρέχον έτος. Το πλήρες σχέδιο για τους ένστολους θα «αποτυπώνεται» αναλυτικά στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα «δεν έχει εκφράσει ούτε συμφωνία, ούτε διαφωνία» για τα μεγέθη του προσχεδίου, και «θα τα παρακολουθεί όλα» έως και το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Η ίδια πηγή, πάντως, πρόσθεσε, ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα «καλό ιστορικό» στις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά μεγέθη και πλέον αυτές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν έντονα από τους εκπροσώπους των δανειστών. Εξάλλου, στις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο θα υπάρχουν «ανοδικά και καθοδικά ρίσκα», τα οποία θα επαληθευτούν ή μη, στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

    Ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα έσοδα του Σεπτεμβρίου (προ επιστροφών φόρων) κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο πέρυσι. Παράλληλα, αν και δεν υπάρχει εικόνα για τις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «ικανοποιητική πορεία», καθώς ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας καταβολής του φόρου.

    [03] Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

    Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Στις εκλογές, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου, ψήφισαν 140 σύνεδροι και βρέθηκαν 137 έγκυρα, δύο άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

    Ο συνδυασμός «Μαζί για την ΠΟΕΣΥ» έλαβε 47 ψήφους και λαμβάνει τέσσερις έδρες. Εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι Κουμπιάς Δημήτριος (ΕΣΗΕΑ), Καρράς Νίκος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Σπηλιοπούλου Νέλλη (ΕΣΠΗΤ) και Συνοδινός Νικόλαος (ΕΣΗΕΑ). Ο συνδυασμός «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» έλαβε 25 ψήφους και λαμβάνει δύο έδρες. Ως τακτικά μέλη εκλέγονται οι Σαββίδης Γιώργος (ΕΣΗΕΑ) και Μπαζαίος Γιάννης (ΕΣΠΗΤ).

    Ο συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων- Ανοιχτή ΕΡΤ» έλαβε 13 ψήφους και λαμβάνει μία έδρα. Ως τακτικό μέλος εκλέγεται ο Ντελέζος Κωνσταντίνος (ΕΣΗΕΑ). Μία έδρα λαμβάνει και ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία», που έλαβε δώδεκα ψήφους. Την έδρα καταλαμβάνει η Ριζεάκου Ελένη (ΕΣΗΕΑ). Δώδεκα ψήφους έλαβε και ο συνδυασμός «Μέτωπο για την ανατροπή», που λαμβάνει μία έδρα. Εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο Γκίρμπας Γιάννης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

    Ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική συνεργασία» (έντεκα ψήφοι) δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δώδεκα ψήφων και δε λαμβάνει έδρα.

    Ο συνδυασμός «Ενιαίο ψηφοδέλτιο της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ» έλαβε έντεκα ψήφους και ναι μεν δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δώδεκα ψήφων, σύμφωνα όμως με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ. η Ένωση (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και συνεπώς εκλέγεται ως τακτικό μέλος ο Τσιγκλιφύσης Γιώργος (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε.).

    Τέλος, ο συνδυασμός «ΕΣΗΕΠΗΝ Ενότητα», που έλαβε έξι ψήφους, δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των ψήφων, σύμφωνα όμως με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ. η Ένωση (ΕΣΗΕΠΗΝ) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, και συνεπώς εκλέγεται ως τακτικό μέλος η Κατσαμά Ελένη-Νέλλη (ΕΣΗΕΠΗΝ).

    Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τα υπόλοιπα όργανα της Ομοσπονδίας και την έγκριση των απολογισμών και του προϋπολογισμού, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

    Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το ΔΣ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.poesy.gr

    [04] Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 39χρονος οδηγός

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας οδηγείται, σήμερα, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της "φονικής" νταλίκας, που χθες το πρωί προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν έργα, οδηγώντας στον θάνατο πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 32 -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- ανάμεσά στους οποίους και δύο νήπια. Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και αναμένεται να παραπεμφθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που συνδέονται με παραβάσεις περί συγκοινωνιών.

    Η αιματηρή καραμπόλα σημειώθηκε στις 10.20 χθες το πρωί, μετά τον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας που οδηγούσε ο 39χρονος, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία παρέμεναν ακινητοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω εκτέλεσης έργων. Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Φωτιά, που ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, τύλιξε τη μοιραία νταλίκα στις φλόγες όπως κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

    [05] «Οχι» του Βερολίνου σε πρόταση του Ζ. Κ. Γιούνκερ για διάθεση πόρων του ΕΜΣ στην ανάπτυξη

    Τη διάθεση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από το σύνολο των 450 του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ως εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ανοιχτοί» στην πρωτοβουλία του κ. Γιούνκερ είναι τόσο ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ όσο και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, η προσπάθειά τους ωστόσο να διερευνήσουν τις προθέσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έληξε άδοξα. «Το δίδυμο έλαβε μια πρώτης τάξης άρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο και επισημαίνεται ότι ο κ. Σόιμπλε τους δήλωσε «ξεχάστε το», τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα ανακατανομής των πόρων του ΕΜΣ, ενώ τους υπενθύμισε ότι ο Μηχανισμός δημιουργήθηκε για τη διάσωση του ευρώ και όχι για τη χρηματοδότηση έργων. Προειδοποίησε δε, ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωζώνης να διαφυλάξει το κοινό νόμισμα. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Οι πόροι του ΕΜΣ δεν προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν», φέρεται να δήλωσε στους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ, σύμφωνα με το άρθρο, ιδιαίτερα εκνευρισμένος τους είπε: «Μερικοί δεν μπορούν να κοιμηθούν όταν ξέρουν ότι κάπου κοντά υπάρχουν χρήματα που κάθονται».

    [06] Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ μπορεί να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε θέλει

    Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Κυριακή ότι η συμμαχία θα μπορούσε να αναπτύξει τις δυνάμεις της οπουδήποτε θέλει, θέτοντας προφανώς υπό αμφισβήτηση τις μετά-ψυχροπολεμικές συμφωνίες που έχουν κλονιστεί από τις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και την Ουκρανία. Ο Στόλτενμπεργκ επισκεπτόμενος την Πολωνία διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ θα παρέχει την προστασία που έχει ζητήσει το συγκεκριμένο μέλος της συμμαχίας απέναντι στη Ρωσία η οποία τους τελευταίους μήνες έχει προσαρτήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία, και έχει κατηγορηθεί από τις δυτικές χώρες για την αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμού στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

    Στη σύνοδο κορυφής πριν από ένα μήνα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να συστήσουν μια δύναμη ταχείας αντίδρασης ως «αιχμή του δόρατος» που θα μπορούσε να σταλεί σε ένα «καυτό σημείο» μέσα σε λίγες μέρες, και να προωθήσει εξοπλισμό και προμήθειες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης αν χρειαστεί. Αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις από τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Πολωνία, για τη στάθμευση εκεί χιλιάδων μόνιμων νατοϊκών στρατιωτών αφενός λόγω του οικονομικού κόστους και αφετέρου καθώς η συμμαχία δεν ήθελε να σπάσει το Σύμφωνο του 1997 με τη Ρωσία σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ δεν θα έχει μόνιμες μάχιμες δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη.

    Ο Γένς Στόλτενμπεργκ πάντως κατά την παρουσία του στη Πολωνία φάνηκε να λαμβάνει μια πιο σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας.

    [07] Ντ. Ρούσεφ: Ο αγώνας συνεχίζεται

    Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ η οποία κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, διαβεβαίωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και «θα είναι νικηφόρος» στο δεύτερο γύρο, στις 26 του Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει το σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Αέσιο Νέβες. «Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω» είπε μιλώντας στη Μπραζίλια. «Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», πρόσθεσε.

    Εν τω μεταξύ, η τρίτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα η οποία αναμένεται να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο δεν αποκάλυψε προς τα πού θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της.

    [08] Εγκληματίες ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους αγνοούμενους φοιτητές, στο Μεξικό

    Δύο δολοφόνοι εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από μια εβδομάδα στο νότιο Μεξικό, δήλωσε την Κυριακή ο εισαγγελέας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση. Ο Ινάκι Μπλάνκο εισαγγελέας της πολιτεία Γκερέρο, ανέφερε ότι δύο ύποπτοι εγκληματίες της οργάνωσης "Guerreros Unidos" από τους συνολικά τριάντα υπόπτους που συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία των φοιτητών.

    Ο εισαγγελέας Μπλάνκο τόνισε επίσης ότι 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να καθοριστεί με βεβαιότητα μετά από γενετικές εξετάσεις ότι τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανήκουν πράγματι στους αγνοούμενους φοιτητές. Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, απο τις ομολογίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος.

    Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων.

    [09] Η αυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας «φουσκώνει» τα ποτάμια

    Η αύξηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας έχει μια αφανή θετική επίπτωση για το περιβάλλον, αντίθετα με τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις, όπως η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας: αυξάνει και μάλιστα σημαντικά την ποσότητα του νερού που κυλάει στα ποτάμια του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα. Η μελέτη αποκαλύπτει πως όσο πιο καθαρός γίνεται ο αέρας λόγω αυστηρότερων μέτρων, τόσο το νερό τείνει να λιγοστεύει στα ποτάμια και, κατά συνέπεια, στους ταμιευτήρες.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανογαλλικής επιστημονικής έρευνας, η οποία δείχνει ότι τα αερολύματα (μικροσκοπικά σωματίδια που μεταφέρονται από τον αέρα), πέρα από το να εισχωρούν στους πνεύμονες, σχηματίζουν μια «ασπίδα», η οποία αντανακλά πίσω στον ουρανό ένα μέρος των ηλιακών ακτίνων. Αυτό έχει ως συνέπεια να μειώνεται η ποσότητα του φωτός του Ήλιου που φθάνει στο έδαφος, πράγμα που, με τη σειρά του, έχει ως αποτέλεσμα να εξατμίζεται λιγότερο νερό στην ατμόσφαιρα. Έτσι, τα ποτάμια -λόγω αυτής της ενίσχυσης του υδρολογικού κύκλου- έχουν μεγαλύτερες διαθέσιμες ποσότητες στην κοίτη τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει μετά από μια μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου, όταν η τέφρα που έχει σκορπιστεί στον αέρα, επίσης σκιάζει τον Ήλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 6:30:30 UTC