Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μανιάτης: 10.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2020 για διαχείριση αποβλήτων
  • [02] Προς λύση οδεύει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης
  • [03] Πτώση τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, στη Βουλιαγμένη
  • [04] Το ΣτΕ έκρινε συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ, την αποκλειστικότητα του ΟΠΑΠ, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων
  • [05] Υποβολή Φακέλου Υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
  • [06] Περίπου 500 αρκούδες υπολογίζεται ότι ζουν στη χώρα μας
  • [07] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

  • [01] Ι. Μανιάτης: 10.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2020 για διαχείριση αποβλήτων

    Περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ στη διαχείριση και την ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων αναμένεται να διατεθούν τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ποσό που αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Διαχείριση και ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων στην Ελλάδα».

    Αφού επεσήμανε την εκκρεμότητα συμμετοχής σημαντικών κονδυλίων που αναμένεται να προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των αποβλήτων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει νέο πλούτο για τη χώρα και να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου κυκλικής οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

    Όσον αφορά τις πρόσφατες εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή βαρύτατων προστίμων στην Ελλάδα σε σχέση με τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης και της βιομηχανίας, η οποία πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της με βάση την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» όπως είπε.

    [02] Προς λύση οδεύει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης

    Θετικές εξελίξεις καταγράφηκαν, σήμερα, στο θέμα της μεταφοράς χιλιάδων μαθητών, στο νομό Θεσσαλονίκης, από και προς τα σχολεία, καθώς ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς ενημέρωσε γονείς και μαθητές, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια, ότι, έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους, οπότε αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια. Υπογράμμισε δε ότι, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποπληρωμή των παρελθόντων ετών.

    Οι λεωφορειούχοι (που σταμάτησαν να μεταφέρουν τους μαθητές διεκδικώντας δεδουλευμένα από το 2012), έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τη διαδικασία, είπε ο κ. Παππάς.

    Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν γονείς και μαθητές σχολείων από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και όπως είπε το μέλος της Ένωσης Γονέων δήμου Θέρμης Χρόνης Μακρίδης, την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίστηκε για τις 7 το απόγευμα συνεδρίαση των συλλόγων γονέων όλου του νομού, "προκειμένου να αποτιμήσουμε τις εξελίξεις" και ανάλογα να αποφασίσουν πώς πρόκειται να κινηθούν.

    [03] Πτώση τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, στη Βουλιαγμένη

    Ελικοπτεράκι αερομοντελισμού που κινείται με τηλεχειριστήριο κατέπεσε στην οδό Ηλέκτρας στη Βουλιαγμένη λίγο μετά τις 7 το πρωί. Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που ερευνά τα υπολείμματα από το ελικοπτεράκι. Σημειώνεται ότι, κοντά στο σημείο της πτώσης βρίσκεται το σπίτι του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

    [04] Το ΣτΕ έκρινε συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ, την αποκλειστικότητα του ΟΠΑΠ, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων

    «Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από μια μακρά δικαστική πορεία, εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες κρίνει κατηγορηματικά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΠΑΠ ΑΕ. «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα τόσο τις συναφείς επιλογές της ελληνικής πολιτείας όσο και τις πάγιες θέσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [05] Υποβολή Φακέλου Υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

    Τον φάκελο υποψηφιότητας για ένταξη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για την πρώτη μετά το 2007 υποβολή ανάλογης υποψηφιότητας της Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, για την υποβολή της υποψηφιότητας καταρτίσθηκε διαχειριστικό σχέδιο, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την ένταξη ενός μνημείου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Οι προδιαγραφές της UNESCO για την κατάρτιση του σχεδίου είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και αποσκοπούν στην ολιστική προσέγγιση του χώρου και την ολοκληρωμένη διαχείρισή του. Το σχέδιο, το οποίο εν μέρει στηρίχθηκε σε παλαιότερο διαχειριστικό σχέδιο, το οποίο είχε συντάξει ο δήμος Καβάλας, εξειδικεύει και οργανώνει χρονικά και κατά προτεραιότητες τις δράσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τη βελτίωση και ανάδειξη του χώρου, όπως είναι υποδομές προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης της αρχαίας πόλης και των εκτός των τειχών περιοχών, καθώς και δράσεις προβολής και εκπαίδευσης.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διαδικασία της ένταξης είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και κατά τη διάρκειά της το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και η τοπική κοινωνία θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

    [06] Περίπου 500 αρκούδες υπολογίζεται ότι ζουν στη χώρα μας

    Περίπου 500 υπολογίζονται ότι είναι οι αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα, με ιδιαίτερο ωστόσο χαρακτηριστικό, την πυκνότητα που παρουσιάζουν σε ορισμένες περιοχές αφού αποτελεί την μεγαλύτερη στην Ευρώπη!

    «Σε περιοχές στο Βίτσι, τον Γράμμο και την κεντρική Πίνδο ο εγκατεστημένος πληθυσμός ανέρχεται στις 55 αρκούδες ανά 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αριθμός υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό, με κοινά γενετικά χαρακτηριστικά που συναντάται από τις Αλπεις έως τη χώρα μας» αποκάλυψε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου» Αλέξανδρος Καραμανλίδης, με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.

    Τα συμπεράσματα προέκυψαν από μελέτες που διενεργεί την τελευταία δεκαετία η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βάση ένα σύστημα παρακολούθησης που στηρίζεται σε γενετικό υλικό το οποίο συλλέγεται από στύλους της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν οι αρκούδες για να... ξύνονται. Με τη συνήθεια αυτή, τα μεγαλόσωμα ζώα αφήνουν τα "ίχνη" τους, όπως τρίχες, τα οποία συγκεντρώνουν οι επιστήμονες και αξιοποιούν για να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.

    [07] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρη Κουκουλόπουλου και τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, διευθυντών περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και εκπροσώπων κτηνοτρόφων, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η αντιμετώπιση και η πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και το θέμα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους.

    Ο καταρροϊκός πυρετός έχει εξαπλωθεί σε 33 νομούς της χώρας και όπως πρόσφατα είχε δηλώσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Κουκουλόπουλος, οι κτηνοτρόφοι θα αποζημιωθούν κανονικά τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειές τους σε ζώα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2014 - 10:30:28 UTC