Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ
  • [02] Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν 125 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών
  • [03] Τουλάχιστον 36 στρατιώτες νεκροί σε μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης
  • [04] Αποδέχονται να συζητήσουν με την κυβέρνηση οι φοιτητές, στο Χονγκ Κονγκ
  • [05] Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το σύστημα της JPMorgan
  • [06] Aιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί o Ντέιβιντ Κάμερον
  • [07] Μια ξεχωριστή συναυλία, απόψε, αφιερωμένη στον Μάριο Τόκα
  • [08] Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ανδρικού σπέρματος
  • [09] Σε καραντίνα τέσσερις άνθρωποι κοντινοί στον πρώτο ασθενή του Έμπολα στις ΗΠΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ

    Ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί, σήμερα, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

    [02] Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν 125 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν 125, από τα 916, δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της δ/νσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Εμμανουήλ Κάββαλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής, θυελλώδους συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είχε προηγηθεί, πολυπληθής συγκέντρωση γονέων και μαθητών από όλη την Αττικής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεονταρίδη αλλά και τους αρμόδιους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Στην κατάμεστη, από γονείς και μαθητές, αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου δεσμεύθηκε ότι εντός 15 ημερών θα έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι συμβάσεις για άλλα 438 δρομολόγια και ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα 353 δρομολόγια. Τελικά, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψήφισε πρόταση ψηφίσματος, με την οποία η παρούσα περιφερειακή αρχή δεσμεύεται ότι θα καλύψει όλα τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των μαθητών, ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με τους δήμους και τους συλλόγους γονέων, ότι θα ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των μαθητών, ότι θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αναιρεθεί η ΚΥΑ 24001/2013 και ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης έναρξης διαλόγου για τη μεταφορά των μαθητών και τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα για τη Μεταφορά των Μαθητών.

    [03] Τουλάχιστον 36 στρατιώτες νεκροί σε μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης

    Τουλάχιστον 36 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις και μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, μεταξύ δυνάμεων του λιβυκού στρατού και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της μονάδας ειδικών δυνάμεων του λιβυκού στρατού. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής αλ Μαρτζ, περί τα 100 χλμ. ανατολικά της Βεγγάζης.

    Εκτός από τις μάχες, στη Βεγγάζη διαπράττονται δολοφονίες στόχος των οποίων είναι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δημοσιογράφοι και πολιτικοί ακτιβιστές. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, 79 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το Σεπτέμβριο στην πόλη.

    [04] Αποδέχονται να συζητήσουν με την κυβέρνηση οι φοιτητές, στο Χονγκ Κονγκ

    Οι ηγέτες των φοιτητικών οργανώσεων, που αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των διαδηλωτών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται την πρόταση να συζητήσουν με την κυβέρνηση για τις διεκδικήσεις τους, επιμένοντας ωστόσο στην παραίτηση του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ. «Η Ομοσπονδία των φοιτητών του Χονγκ Κονγκ θα έχει μία δημόσια συνάντηση με την επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ» ανέφερε αυτή η οργάνωση σε ένα δελτίο τύπο που εξέδωσε.

    Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε μετά την προσφορά για διάλογο που τους απηύθυνε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Λεούνγκ Τσουν Γινγκ, «η παραίτησή του οποίου είναι ζήτημα χρόνου», όπως εκτιμά η Ομοσπονδία των φοιτητών.

    [05] Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το σύστημα της JPMorgan

    Μια επίθεση από χάκερς στο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό ίδρυμα JP Morgan είχε αντίκτυπο σε 76 εκατομμύρια νοικοκυριά και 7 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Πέμπτη η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Συναλλάγματος (SEC). Τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και οι εσωτερικές πληροφορίες του ιδρύματος που αφορούν σε αυτούς τους πελάτες, έχουν τεθεί σε κίνδυνο, ανακοίνωσε η SEC.

    Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι λεπτομερείς πληροφορίες πελατών, όπως αριθμοί λογαριασμών, κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί ταυτοτήτων, ημερομηνίες γέννησης ή αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κλάπηκαν κατά την κυβερνο-επίθεσης. «Τα χρήματά σας στη JPMorgan είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή προς τους πελάτες του το ίδρυμα. Οι χάκερς, οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίθεση στα μέσα του Αυγούστου, είναι πιθανό να έχουν βάλει στο στόχαστρο και άλλες τράπεζες.

    [06] Aιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί o Ντέιβιντ Κάμερον

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιεί σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν για να συναντηθεί με την ηγεσία της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στην Καμπούλ. O Ντέιβιντ Κάμερον μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι. Είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δυτικής χώρας που επισκέπτεται το Αφγανιστάν τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ασράφ Γάνι, ύστερα από μήνες πολιτικής αναταραχής που αποσταθεροποίησε τη χώρα λόγω του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί γύρω από τις προεδρικές εκλογές.

    Η Βρετανία είναι η δεύτερη χώρα του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού μετά τις ΗΠΑ, με δύναμη 3.900 στρατιωτών της σήμερα στο Αφγανιστάν.

    [07] Μια ξεχωριστή συναυλία, απόψε, αφιερωμένη στον Μάριο Τόκα

    Μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 54 του χρόνια, τον Απρίλιο του 2008, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μουσική παράσταση, γεμάτη σπουδαία τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

    «Σ΄αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια» κι άλλα τραγούδια - σταθμοί θα ακουστούν στο αφιέρωμα, το γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα και εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα και της ψυχής.

    Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Σ΄αναζητώ» και είναι αφιερωμένη «στη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δύο», την Κύπρο. Στην παράσταση συμμετέχουν, η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δώρος Δημοσθένους και η Δήμητρα Σταθοπούλου και τιμητικά ο Γιώργος Νταλάρας στα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για την ιδιαίτερη πατρίδα του, με τη συνοδεία 12μελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τη σύνθεση του προγράμματος ανέλαβε ο παραγωγός και μελετητής της ελληνικής μουσικής Ηλίας Μπενέτος, τα κείμενα είναι τού συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη και αφηγητής ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας. Η παράσταση φέρει την υπογραφή, ως Συμβούλου Προγράμματος, της συζύγου του Μάριου Τόκα, Αμαλίας.

    «Επιθυμία μας αλλά και ηθική υποχρέωση, είναι η προστασία του μουσικού έργου του Μάριου, η διατήρησή του και η αξιοποίησή του. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με την βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών, πραγματοποιείται και η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αμαλία Τόκα και προσθέτει: «Προσδοκούμε λοιπόν, μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ψυχαγωγίας, φωτίζοντας λίγο αυτό το γκρίζο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε. Έχουμε ως συνοδοιπόρο αυτό που ο ίδιος ο Μάριος έλεγε, ότι δηλαδή, με τα τραγούδια του προσπαθούσε να φτιάχνει παρέες, να φέρνει τον ένα κοντά στον άλλον και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν κάτι γράφεται με συναίσθημα και αλήθεια. Ίσως γι αυτό ν΄ αγαπιούνται τα τραγούδια του από τον κόσμο, γιατί "του μίλησαν", γιατί "μιλάνε" στην καρδιά του.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση.

    [08] Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ανδρικού σπέρματος

    Δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια δανική και μια αμερικανική, έρχονται να φοβίσουν τους άνδρες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους του αλκοόλ. Η πρώτη δείχνει ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωσή του (πέντε ποτά την εβδομάδα) συνδέεται με χειρότερη ποιότητα του ανδρικού σπέρματος των υγιών νέων, ενώ η δεύτερη βρήκε ότι η πολλή κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο ενός άνδρα να κολλήσει τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

    Η πρώτη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", έγινε σε 1.221 άνδρες ηλικίας 18 έως 28 ετών, οι οποίοι έκαναν αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις για να καταταχθούν στον στρατό. Μεταξύ άλλων, συσχετίστηκε η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ με την κατάσταση του σπέρματός τους, από το οποίο ελήφθη δείγμα. Ο μέσος αριθμός αλκοολούχων ποτών που είχε καταναλώσει κάθε εθελοντής, ήταν 11 την εβδομάδα. Όσο περισσότερο έπινε κανείς μέσα στην εβδομάδα, τόσο χειρότερη ήταν η ποιότητα του σπέρματός του, όσον αφορά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητά τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η αρνητική επίπτωση ήταν ορατή σε όσους έπιναν ακόμη και μέτριες ποσότητες (πάνω από πέντε την εβδομάδα), αλλά ήταν σαφώς πιο έντονη σε όσους έπιναν πολύ (πάνω από 25 ποτά εβδομαδιαίως).

    Η δεύτερη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, πραγματοποιήθηκε σε 1.313 άνδρες, που ήσαν ήδη μέλη του στρατού των ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες εξετάζονταν ιατρικά κάθε έξι μήνες, ενώ δείγματα λαμβάνονταν από τα γεννητικά όργανά τους για να εντοπιστεί πιθανή παρουσία του ιού HPV. Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων συσχετίστηκαν με την κατανάλωση αλκοόλ. Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί για τον ιό (ήσαν δηλαδή φορείς του), έκαναν σημαντικά μεγαλύτερη μέση ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ, σε σχέση με όσους βρέθηκαν αρνητικοί. Οι φορείς του ιού κατανάλωναν κατά μέσο όρο 4,52 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα, έναντι 3,13 γραμμαρίων όσων δεν είχαν τον ιό.

    [09] Σε καραντίνα τέσσερις άνθρωποι κοντινοί στον πρώτο ασθενή του Έμπολα στις ΗΠΑ

    Τέσσερις άνθρωποι κοντινοί στον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον πρώτο άνθρωπο που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα διαμέρισμα στο Ντάλλας, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του άνδρα έχουν σφραγιστεί σε πλαστικές σακούλες, καθώς αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας διευρύνουν την αναζήτησή τους για ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον Ντάνκαν.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι περίπου 12 έως 18 άνθρωποι είχαν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Τέξας από τη Λιβερία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό, με αεροπλάνο μέσω Βρυξελλών και Ουάσινγκτον πριν από δύο εβδομάδες και αυτοί με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με δεκάδες άλλους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν επικοινωνήσει με περίπου 100 ανθρώπους ενώ ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται υπό παρακολούθηση, δήλωσε ο Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2014 - 6:30:25 UTC