Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άχρηστα τα κλεμμένα κινητά - Σε εφαρμογή, από την Παρασκευή, η απόφαση της ΕΕΤΤ
  • [02] Yποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά
  • [03] Αλλαγή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης, για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά
  • [04] Έρχεται το Facebook των πλουσίων
  • [05] Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Κοζάνη, κατασκευάζει η ΔΕΗ

  • [01] Άχρηστα τα κλεμμένα κινητά - Σε εφαρμογή, από την Παρασκευή, η απόφαση της ΕΕΤΤ

    «Φρένο» στα κλεμμένα κινητά βάζει, από μεθαύριο Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιας και όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες. Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.

    [02] Yποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

    Για τρίτη συνεχή ημέρα υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 6%. Πριν απο λίγο, η απόδοση του συγκεκριμένου τίτλου κυμαίνονταν στο 6,05%, διερύνοντας έτσι το περιθώριο (διαφορά απόδοσης) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 5,05%. Υπενθυμιζεται ότι το περιθώριο στις αρχές Απριλίου είχε υποχωρήσει στο 4,18%. Αναλόγως κινείται και το πενταετές ομόλογο του οποίου η απόδοση έχει αυξηθεί στο 4,55% από 3,8% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η εικόνα που εμφανίζει η δευτερογενής αγορά των ομολόγων αποδίδεται σιτς ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην περίπτωση που τελικώς η χώρα εξέλθει του Μνημονίου.

    [03] Αλλαγή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης, για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά

    Την αλλαγή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να μπορεί να δώσει η χώρα μας μικρότερου ύψους εγγυήσεις για τα κονδύλια που διατίθενται στην ελληνική αγορά από την ΕΤΕπ, μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, θα επιχειρήσει άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, μια τέτοια αλλαγή θα εξασφάλιζε τα κεφάλαια στα οποία υπολογίζει το υπουργείο, για την επιδότηση του επιτοκίου στα ενήμερα δάνεια. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέμα της συνάντησης ήταν η αύξηση της παροχής ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους και η καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

    [04] Έρχεται το Facebook των πλουσίων

    Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, στο στυλ του Facebook, αποκλειστικά για πλούσιους άνοιξε τις πύλες του, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακό ιστότοπο cnet.

    Το όνομά του είναι Netropolitan. Το κόστος εγγραφής «αγγίζει» τα 9.000 δολάρια ενώ η ετήσια συνδρομή είναι 3.000 δολάρια. Το πριβέ κοινωνικό δίκτυο δεν έχει διαφημίσεις ενώ προσφέρει απεριόριστη χρήση αποθήκευσης αρχείων σε cloud.

    Κατά τα άλλα, κάθε χρήστης μπορεί να «δικτυωθεί» (ανταλλάσσοντας σχόλια, προσθέτοντας φίλους, συμμετέχοντας σε ομάδες κτλ) όπως ακριβώς και στο Facebook.

    [05] Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Κοζάνη, κατασκευάζει η ΔΕΗ

    Σε πιλοτική ανάπτυξη 15 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη προχωρά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion. Στο ίδιο πλαίσιο η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (ΡΑΕ, ΥΠΕΚΑ) ή θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη αναγκών της επιχείρησης. Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάστηκαν σήμερα σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 September 2014 - 12:30:21 UTC