Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν
  • [02] Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούν και σήμερα, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ
  • [03] «Οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας μπορούν να αρθούν, εάν εφαρμοσθεί η κατάπαυση του πυρός»
  • [04] Δεκαπεντάχρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της αδελφής του, στη Γαλλία

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ,.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου από τα κατεχόμενα και στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθούν το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

    [02] Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούν και σήμερα, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

    Οι αποδόσεις των ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών μειώνονται και σήμερα, μετά το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε απρόσμενα χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά τη μεγαλύτερη άνοδο διμήνου που σημείωσαν χθες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, με την απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,96% και την απόδοση των 2ετών ιρλανδικών ομολόγων να είναι αρνητική για πρώτη φορά. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αποδόσεις και των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Ρόιτερς.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί 0,2%, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκα κατά 0,5%.

    Τα στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα αναμένεται να ενισχύσουν τις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Fed) μειώνει τις αγορές ομολόγων. Τα ευρωπαϊκά ομόλογα έκαναν ράλι χθες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της και να αγοράσει ομόλογα από τον ιδιωτικό τομέα και τις δηλώσεις του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ότι οι σημερινές συζητήσεις με τους φιλορώσους αντάρτες θα οδηγήσουν σε εκεχειρία.

    Τέλος, την πτωτική του πορεία συνεχίζει το ευρώ, μετά τον αιφνιδιασμό των αγορών από τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μειώσει τα επιτόκια της και να αρχίσει αγορές στοιχείων ενεργητικού 1 τρισ. ευρώ.

    [03] «Οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας μπορούν να αρθούν, εάν εφαρμοσθεί η κατάπαυση του πυρός»

    Η νέα δέσμη οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να αρθεί σε περίπτωση εφαρμογής κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ. «Το πιο λογικό είναι να προχωρήσουμε με το σχέδιο της επιβολής νέων κυρώσεων. Εάν στη συνέχεια υπάρξει κατάπαυση του πυρός, εάν υπογραφεί συμφωνία και τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων» δήλωσε στο BBC ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα ως προς την υλοποίηση, την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός. Μπορούμε πάντα να τις άρουμε στη συνέχεια. Προς το παρόν δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε στην αποφασιστικότητά μας να επιβάλουμε νέες κυρώσεις σε απάντηση της μεγάλης κλίμακας εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία» πρόσθεσε τη στιγμή που οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζουν νέα δέσμη κυρώσεων για να εντείνουν την πίεση επί της Μόσχας.

    Παράλληλα, συνομιλίες διεξάγονται σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας με θέμα την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, θέατρο πολύμηνων αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

    [04] Δεκαπεντάχρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της αδελφής του, στη Γαλλία

    Γάλλος έφηβος 15 ετών κατηγορείται για τη δολοφονία της 11χρονης αδελφής του και τον σοβαρό τραυματισμό του 8χρονου αδελφού του. Αρχικά, ο νεαρός ισχυρίσθηκε ότι ένας άγνωστος είναι ο δράστης της δολοφονίας που διαπράχθηκε στο σπίτι της οικογένειας στο χωριό Μπερνάς κοντά στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Το άψυχο σώμα του κοριτσιού, καθώς και το σώμα του μικρού αδελφού της , ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά με μαχαίρι, βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο μεγάλος αδελφός είχε αναλάβει να προσέχει τα αδέλφια του, καθώς οι γονείς παρακολουθούσαν μάθημα γιόγκα.

    Ο 15χρονος βγήκε από το σπίτι σε κατάσταση σοκ, με λεκέδες από αίμα στα ρούχα του για να ειδοποιήσει για τον συμβάν καταφεύγοντας σε γειτονικό σπίτι. Οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν ότι η αρχική εκδοχή του για άγνωστο εγκληματία που εισχώρησε στο σπίτι χαρακτηριζόταν από ασυναρτησία. "Ο νεαρός δίνει πλέον μία συνεκτική περιγραφή της εξέλιξης των γεγονότων", δήλωσε ο εισαγγελέας της Μιλούζ Ντομινίκ Αλζεαρί, τονίζοντας ότι υπάρχει το στοιχείο της προμελέτης. Μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, θα τεθεί υπό κράτηση σε ειδικές συνθήκες και με την λήψη μέτρων προστασία, με ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2014 - 10:30:25 UTC