Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νιου Γιορκ Τάιμς: Αμερικανοί πολεμούν στη Συρία μαζί με τους αντάρτες
  • [02] Ντ. Κάμερον: Το Ισλαμικό Κράτος είναι η σοβαρότερη απειλή που έχουμε γνωρίσει ποτέ
  • [03] Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Ρέντσι για την ενίσχυση της οικονομίας
  • [04] «Χρυσό» το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, «ασημένια» η Νικολαϊδου - Πρωταθλητής κόσμου ο Ηλίας Ηλιάδης

  • [01] Νιου Γιορκ Τάιμς: Αμερικανοί πολεμούν στη Συρία μαζί με τους αντάρτες

    «Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν εντοπίσει σχεδόν μια ντουζίνα Αμερικανών που έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, που η κυβέρνηση Ομπάμα λέει ότι αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Αλ Κάιντα, πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001» αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

    Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας καταγράφεται μετά τη δήλωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέιτλιν Χέιντεν, η οποία ανέφερε ότι «γνωρίζαμε ότι ο Αμερικανός πολίτης Ντάγκλας Μακόθουρ Μακέιν βρισκόταν στη Συρία» και «σήμερα, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατό του. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε μέσον για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση όσων επιστρέφουν από τα πεδία των μαχών σε Συρία και Ιράκ».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν ενταχθεί στις ομάδες ανταρτών στη Συρία -όχι μόνο στο Ισλαμικό Κράτος- είχε σχεδόν διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τώρα πάνω από εκατό Αμερικανοί έχουν πολεμήσει στις τάξεις ένοπλων ομάδων που συμμετέχουν στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.

    [02] Ντ. Κάμερον: Το Ισλαμικό Κράτος είναι η σοβαρότερη απειλή που έχουμε γνωρίσει ποτέ

    Η τρομοκρατία «δεν είναι καινούργιο πρόβλημα στη Βρετανία» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και υπενθύμισε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τα παραδείγματα των επιθέσεων στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 και πιο πρόσφατα της «βάρβαρης δολοφονίας» του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι.

    «Όμως με το Ισλαμικό Κράτος, είμαστε αντιμέτωποι με τη σοβαρότερη απειλή που έχουμε γνωρίσει ποτέ» υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας από τη Ντάουνινγκ Στριτ, λίγη ώρα αφού η Βρετανία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε διεθνές επίπεδο στο «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα.

    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ΙΚ, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θεσπίσει νέες προτάσεις νόμων, που θα δυσκολεύουν τους Βρετανούς υπηκόους να ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών εξτρεμιστών και θα διευκολύνουν την κατάσχεση διαβατηρίων ή ακόμη και την αφαίρεση της υπηκοότητας.

    [03] Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Ρέντσι για την ενίσχυση της οικονομίας

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε απόψε τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας.

    Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν:

    - Δημόσια έργα συνολικού ύψους 3,8 δισεκ. ευρώ. Τα σημαντικότερα θα αρχίσουν εντός δώδεκα μηνών.

    - Κίνητρα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων.

    - Τη διεκδίκηση μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει έως τώρα.

    - Την ενίσχυση του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποκτήσει τη δυνατότητα να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

    [04] «Χρυσό» το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, «ασημένια» η Νικολαϊδου - Πρωταθλητής κόσμου ο Ηλίας Ηλιάδης

    Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, ήταν ο απολογισμός της σημερινής -σπουδαίας όπως εξελίχθηκε- ημέρας της ελληνικής κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Άμστερνταμ. Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού σε πέντε λεπτά και 42.75 δευτερόλεπτα, ενώ «έριξαν» κατά επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ!

    «Τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ» δήλωσε ο Γιάνναρος στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

    Λίγο νωρίτερα η Κατερίνα Νικολαΐδου κατάφερε να κερδίσει το τρίτο εφετινό της μετάλλιο, κατακτώντας το ασημένιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα η 21χρονη έχασε στο... νήμα την πρώτη θέση με 7:31.73 έναντι 7:31.31 της Βελγίδας Έβελιν Πέλεμαν, που τερμάτισε πρώτη. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κάθλιν Μπέρτκο (ΗΠΑ) με 7:33.97.

    «Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, ήμουν πολύ αργή στην εκκίνηση, κωπηλάτησα με δύναμη και πήρα ένα μετάλλιο. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη» τόνισε η Νικολαΐδου.

    Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αύριο (15:30) το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στην τετράκωπο άνευ.

    Εξάλλου, πρωταθλητής κόσμου στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ηλιάδης, ο οποίος στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη τέσσερις νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

    Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τις σημερινές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τζούντο και κωπηλασίας απέστειλαν ο πρωθυπουργόςΑντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 20:30:21 UTC