Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία
  • [02] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Αιτωλοακαρνανία
  • [03] Η αρχαία Αμφίπολη και η μακρά διαδρομή των αρχαιοκάπηλων στην περιοχή
  • [04] Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - Ν. Δένδια ενόψει των συνομιλιών με την τρόικα
  • [05] Αλλάζει το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ
  • [06] Το Βερολίνο κάνει λόγο περί «στρατιωτικής επέμβασης» της Ρωσίας στην Ουκρανία
  • [07] Φεστιβάλ Βενετίας: Πτυχές βίας στις σύγχρονες κοινωνίες μας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία

    Στην ανάγκη "να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία" και υπέρ μιας λύσης "η οποία να είναι σύμφωνη και με τη διεθνή νομιμότητα αλλά και με τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των πολιτών της Ουκρανίας" αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συμμετέχει στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το οποίο διεξάγεται στο Μιλάνο.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι «είναι μία από τις περιόδους, αυτή που ζούμε, γεμάτη από προβλήματα και στην Ανατολική και στη Νότια Γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, το θέμα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο εδώ, να αποφύγουμε την κλιμάκωση για μια ακόμη φορά στην Ουκρανία, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις μιας πολιτικής και θεσμικής λύσης που να δίνει μία απάντηση σε όλες τις περιφέρειες, σε όλες τις εθνοτικές ομάδες, σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία. Kαι πρέπει να βρεθεί μία λύση, η οποία να είναι σύμφωνη και με τη διεθνή νομιμότητα αλλά και με τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των πολιτών της Ουκρανίας».

    Αναφερόμενος, δε, στις εξελίξεις στο Ιράκ και στην Γάζα, ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε: «έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρήσουμε την εκεχειρία στη Γάζα, να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στο διάλογο, γιατί πρέπει να υπάρξει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, που είναι η μήτρα όλων των άλλων προβλημάτων στον χώρο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Και ταυτόχρονα πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την εδαφική υπόσταση, την εδαφική ακεραιότητα και την κρατική υπόσταση του Ιράκ». Παράλληλα, ο κύριος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ο κοινός παρανομαστής όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στη λεγόμενη Νότια Γειτονία - στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη - είναι η αμφισβήτηση υφισταμένων κρατών. Η διάλυση, η τάση διάλυσης υφισταμένων κρατών και αλλαγής του χάρτη. Και αυτό, μέσα από την μετατροπή μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως είναι το περιβόητο ISIL, σε ένα δήθεν τρομοκρατικό κράτος».

    [02] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Αιτωλοακαρνανία

    Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή, Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τραυματιών αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ο δεύτερος έχει διακομιστεί στο κέντρο υγείας Θέρμου.

    Όσον αφορά την πυρκαγιά, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε δασική περιοχή στην Κάτω Χρυσοβίτσα. Για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά επιχειρούν 35 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    [03] Η αρχαία Αμφίπολη και η μακρά διαδρομή των αρχαιοκάπηλων στην περιοχή

    26.04.1956, Αμφίπολη: ?Άρχισαν συστηματικές ανασκαφές στην Αμφίπολη σ' ένα μεγάλο νεκροταφείο για να προστατευτεί η περιοχή από την αρχαιοκαπηλία. Πήρα την απόφαση να αρχίσω, παρά τις αδυναμίες, για να διασωθεί το καταπληκτικό πλήθος των κτερισμάτων. Ο τόπος ήταν γεμάτος σκάμματα και τομείς αρχαιοκαπήλων?. Έτσι περιγράφει, στο ημερολόγιό του, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης την αναγκαιότητα της έναρξης ανασκαφών στην Αμφίπολη και την προστασία της περιοχής από την Αρχαιολογική Εταιρεία, προκειμένου να χαρακτηριστεί άμεσα τότε, αρχαιολογικός χώρος, έτσι ώστε να βάλει ?φρένο? στους αρχαιοκάπηλους, που πρόλαβαν πριν από αυτόν να ξεκινήσουν τις ?εκσκαφές? και να συλήσουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

    «...Στην Αμφίπολη ήρθαμε με την οικογένειά μου, όταν ήμουν επτά ετών» θα θυμηθεί ο 82χρονος, σήμερα, Κ.Ε. που εξιστορεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς μπήκε ο ίδιος στο "βασίλειο" της (παράνομης) συλλογής αρχαίων αντικειμένων, που αφθονούσαν, όχι μόνο στους αρχαιολογικός χώρους της Αμφίπολης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

    Η ζωή του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Ακόμα και σήμερα, στα βαθιά γηρατειά, η καρδιά του ?χορεύει? κάτω από το στήθος, όταν μιλάει για το παρελθόν και τις (παράνομες) ανασκαφικές δραστηριότητές του.

    Έφτασε για να σκάψει, από τις Σέρρες μέχρι και στις Μυκήνες, ενώ -όπως λέει, γελώντας- στη Βεργίνα έσκαψε πριν από τον Μανόλη Ανδρόνικό...

    [04] Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - Ν. Δένδια ενόψει των συνομιλιών με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε η απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια με θέμα τη συνολική επανεξέταση των ανοικτών ζητημάτων ενόψει των συναντήσεων με την τρόικα.

    Το ζήτημα της προστασίας κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς θα τεθεί εγκαίρως, σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό θέμα που διερευνάται διεξοδικά.

    [05] Αλλάζει το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ

    Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ, μετά από απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σε σύγκριση με το παλαιό έντυπο (από το 2011), το νέο έντυπο είναι πιο εύχρηστο και λειτουργικό, με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν τα εξής:

    1. Δεν θα αναγράφονται οι εισροές (δαπάνες και αγορές) ανά συντελεστή ΦΠΑ σε 12 κωδικούς, όπως απαιτούσε το παλαιό έντυπο, αλλά θα χρησιμοποιούνται μόνον 2 κωδικοί (αξία και αναλογών ΦΠΑ)

    2. Οι ειδικοί λογαριασμοί (κωδικοί πληροφοριακού χαρακτήρα) ενσωματώνονται αντίστοιχα στις εκροές και εισροές, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, με στόχο την ορθότερη δήλωση των συναλλαγών των επιχειρήσεων για σκοπούς ΦΠΑ και την απαραίτητη διασταύρωση αυτών από τη Φορολογική Διοίκηση

    3. Ενσωματώνεται η αίτηση επιστροφής, με την απλή συμπλήρωση ενός κωδικού για το ποσό και αντίστοιχων κωδικών για το λόγο της επιστροφής, και δεν θα απαιτείται πλέον κατάθεση ξεχωριστής αίτησης επιστροφής

    [06] Το Βερολίνο κάνει λόγο περί «στρατιωτικής επέμβασης» της Ρωσίας στην Ουκρανία

    Το Βερολίνο έκανε λόγο σήμερα περί «στρατιωτικής επέμβασης», αναφερόμενο στις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, μία ημέρα πριν από την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο αναμένεται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

    «Αναμένουμε από τη Ρωσία εξηγήσεις μετά τις πολλαπλές αναφορές περί παράνομων διελεύσεων [ρωσικών δυνάμεων] από τα ουκρανικά σύνορα, που καταλήγουν να συνιστούν μια στρατιωτική επέμβαση», είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων νωρίτερα σήμερα.

    «Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη, η οποία δεν δικαιολογείται από τίποτε», συνέχισε ο Ζάιμπερτ. «Καλούμε κατεπειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία συμβάλλει σε μια νέα κλιμάκωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [07] Φεστιβάλ Βενετίας: Πτυχές βίας στις σύγχρονες κοινωνίες μας

    Πολλά και γνωστά ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου άρχισαν να μαζεύονται στο Λίντο για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας. Ανάμεσά τους οι: Κατρίν Ντενέβ, Όουεν Γουίλσον, Μισέλ Πικολί, Κιάρα Μαστρογιάνι, Λαρς φον Τρίερ, Έκτορ Μπαμπένκο, Μάικλ Σάνον, Γκιγιέρμο Αριάγκα, ενώ, το Σαββατοκύριακο αναμένονται και οι: Αλ Πατσίνο, Κίρα Σέτζγουικ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Μπιλ Μάρεϊ και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

    Στις σημερινές εκδηλώσεις και η απονομή του Ειδικού Χρυσού Λιονταριού στον μεγάλο Αμερικανό ντοκιμαντερίστα Φρέντερικ Γουάιζμαν, για το σύνολο της καριέρας του.

    Η γενοκτονία στην Ινδονησία, η απαγωγή μικρών παιδιών, η γραφειοκρατία, η οικονομική κρίση και οι κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς και κωμικές πλευρές της ζωής, ήταν μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα των ταινιών που είδαμε στη διάρκεια του διημέρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 18:30:22 UTC