Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεσημασμένοι οι δράστες της χθεσινής αιματηρής ληστείας στον Κολωνό
  • [02] Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων λαθρομεταναστών σε Λέσβο και Αγαθονήσι
  • [03] Μ. Σαχπάζη: Πολύ ισχυρή η πρωινή σεισμική δόνηση, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία
  • [04] Η Ρωσία κάνει λόγο για «μεγάλους κινδύνους» όσον αφορά τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
  • [05] Η Malaysia Airlines περικόπτει θέσεις εργασίας, επιδιώκοντας να σταματήσει τις απώλειές της
  • [06] Ψηφίστηκε η διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ
  • [07] Β. Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό
  • [08] Ξεκίνησαν εκ νέου τα γυρίσματα του Star Wars
  • [09] Έκθεση του Μ. Πιστολέτο στο παλαιό ελαιουργείο Ελευσίνας
  • [10] Συνέδριο για την ανάπτυξη και τον φυσικό πλούτο του Ακάμα με τα 530 είδη ιθαγενών φυτών

  • [01] Σεσημασμένοι οι δράστες της χθεσινής αιματηρής ληστείας στον Κολωνό

    Σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο -ελληνικής υπηκοότητας- δράστες της ληστείας σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων χθες το βράδυ στον Κολωνό. Η ληστεία κατέληξε σε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος συνεργός του. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, το κατάστημα ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση, επειδή την τελευταία εβδομάδα είχαν γίνει άλλες δύο ένοπλες ληστείες. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με πολιτικά, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εφαρμόζεται σε ειδικές περιπτώσεις παρακολούθησης στόχων.

    [02] Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων λαθρομεταναστών σε Λέσβο και Αγαθονήσι

    Έρευνες από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για τον εντοπισμό ενός παράτυπου μετανάστη, διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών Λέσβου όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Νωρίτερα, σε παραλία της περιοχής εντοπίστηκαν 12 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κατά δήλωσή τους επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, ενώ ανέφεραν ότι αγνοείται μία γυναίκα. Έρευνες από πλωτά και χερσαία μέσα του λιμενικού, για τον εντοπισμό δύο ακόμα παράτυπων μεταναστών πραγματοποιούνται και στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου. Σε παραλία της περιοχής εντοπίστηκαν 40 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι και αυτοί κατά δήλωσή τους επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε αναφέροντας ότι αγνοούνται δύο ακόμα άτομα.

    [03] Μ. Σαχπάζη: Πολύ ισχυρή η πρωινή σεισμική δόνηση, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία

    Σεισμό «ενδιάμεσου βάθους», με επίκεντρο έναν χώρο που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και άρα δεν εμπνέει ανησυχία, χαρακτηρίζει η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Μαρία Σαχπάζη, τον σημερινό σεισμό που «ταρακούνησε» τους κατοίκους στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και την Κρήτη.

    Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 06:45 σήμερα το πρωί ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 145 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Η κ. Σαχπάζη προσδιόρισε το εστιακό του βάθος στα 90 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, μεγέθους 4, 7 Ρίχτερ (στις 6.48 π.μ.) και 2,6 Ρίχτερ (στις 7.13 π.μ.). Αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν μετασεισμούς ή και όταν δίνουν αυτοί δεν είναι ισχυροί, όπως διευκρινίζει η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. «Ο χώρος, όπου σημειώθηκε ο σεισμός», επισημαίνει η κ. Σαχπάζη, «εντοπίζεται στο κοίλο μέρος του ελληνικού τόξου, σε ενδιάμεσο βάθος, μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς».

    Η ίδια εκτιμά, με βάση την εξέλιξη του φαινομένου, πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν θα υπάρξουν άλλοι μεγαλύτεροι. «Ωστόσο, είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί τα τελευτάια χρόνια έχουμε έξαρση των επιφανειακών και των ενδιάμεσων σεισμών» καταλήγει.

    [04] Η Ρωσία κάνει λόγο για «μεγάλους κινδύνους» όσον αφορά τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

    Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ υπογράμμισε σήμερα τους «μεγάλους κινδύνους» που υπάρχουν για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη στη διάρκεια του χειμώνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ 'Ετινγκερ.

    «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πλησιάζει η περίοδος που θα χρειάζεται θέρμανση» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός προσθέτοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος το φυσικό αέριο με το οποίο προμηθεύει η Gazprom την Ευρώπη (και το οποίο παραδίδεται μέσω αγωγών που διέρχονται από την Ουκρανία) να παρακρατηθεί παράνομα από την Ουκρανία για δικές της ανάγκες».

    [05] Η Malaysia Airlines περικόπτει θέσεις εργασίας, επιδιώκοντας να σταματήσει τις απώλειές της

    Η αεροπορική εταιρία Malaysia Airlines θα μειώσει κατά 30% το εργατικό της δυναμικό στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, θα περιορίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και θα αλλάξει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μετά τον Ιούλιο του 2015, ενώ θα ενισχυθεί με έξι δισεκ. ρίνγκιτ (1,90 δισεκ. δολάρια), ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό επενδυτικό ταμείο Khazanah της Μαλαισίας που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του εθνικού αερομεταφορέα. Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης 12 σημείων, η εταιρία θα περικόψει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας από περίπου 20.000 που είναι σήμερα, καθώς επιδιώκει να σταματήσει τις απώλειές της, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις δύο αεροπορικές καταστροφές φέτος. Το επενδυτικό ταμείο ανακοίνωσε επίσης ότι η Malaysia Airlines θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα τέλη του 2014, προσθέτοντας ότι ο Αχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

    [06] Ψηφίστηκε η διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ

    Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία, με την οποία η 1η δόση για τον ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταβληθεί εμπρόθεσμα έως την 30η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείου Οικονομικών, το ποσό του φόρου που έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους, θα συμψηφιστεί με τον συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ. Απομένει προς διευκρίνιση, εάν ο συμψηφισμός θα γίνει με τη δόση του Σεπτεμβρίου ή με την τελευταία δόση. Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και νέα τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, με την οποία θα αυξάνεται σε έξι ο αριθμός των δόσεων και θα διορθωθούν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος. 'Αγνωστο είναι ακόμη, εάν με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα υπάρξουν και αλλαγές σε ό,τι αφορά στα ξενοίκιαστα ακίνητα. Σημειώνεται, ότι με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν επιστροφές φόρων έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    [07] Β. Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα εργαλεία για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως η νομισματική πολιτική έχει εξαντλήσει τα εργαλεία της. Με την οικονομία της ευρωζώνης σε στασιμότητα και τον πληθωρισμό να τρέχει με ρυθμό πολύ κάτω από το στόχο της ΕΚΤ (ο οποίος είναι λίγο κάτω από 2%), έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες των αγορών ότι η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει νέα δράση. Όμως ο Σόιμπλε, σε σχόλιά του τα οποία δημοσιεύονται σήμερα, δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο Bloomberg: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει τα εργαλεία για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό". Η εγχώρια ζήτηση είναι ο κινητήρας της γερμανικής ανάπτυξης "επειδή έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές, τους επενδυτές", πρόσθεσε. Ο Σόιμπλε δήλωσε πως η ΕΚΤ μόνο τόσα μπορεί να κάνει. "Η νομισματική πολιτική μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο", τόνισε.

    [08] Ξεκίνησαν εκ νέου τα γυρίσματα του Star Wars

    Μετά απο δυο και πλέον μήνες διακοπής λόγω του ξαφνικού τραυματισμού του Αμερικανού ηθοποιού Χάρισον Φόρντ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ξεκίνησαν εκ νέου τα γυρίσματα του κινηματογραφικού έπους Star Wars Episode VII όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής και μετέδωσε το Hollywood Reporter. Ο Χάρισον Φόρντ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο πόδι τον Ιούνιο και εξ αιτίας του γεγονότος αυτού είχαν διακοπεί τα γυρίσματα της ταινίας που γίνονται στις εγκαταστάσεις της Pinewood Studios στη Βρετανία σε σκηνοθεσία του Τζει Τζέι Αμπραμς.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας παραγωγής το νέο επεισόδιο του κινηματογραφικού έπους που ξεκίνησε ο Τζορτζ Λούκας πριν από σχεδόν τριανταεπτά χρόνια αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2015.

    [09] Έκθεση του Μ. Πιστολέτο στο παλαιό ελαιουργείο Ελευσίνας

    Εγκαινιάζεται, αύριο Σάββατο, στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας η έκθεση του Μικελάντζελο Πιστολέτο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2014. Ο διεθνούς κύρους Ιταλός καλλιτέχνης, ο «ζωντανός θρύλος της Φτωχής Τέχνης» (Arte Povera), θα παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης επί ελληνικού εδάφους έκθεσής του. Πρόκειται για τρεις μνημειακές κατασκευές που δημιούργησε για τον συγκεκριμένο χώρο, ορμώμενος από την οικουμενικότητα της μυθικής και αρχετυπικής διάστασης του μύθου της Δήμητρας και της Περσεφόνης.

    Παράλληλα, η Ελληνίδα εικαστικός-περφόμερ, Μαίρη Ζυγούρη, συνομιλώντας με το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη, θα οδηγήσει αύριο μια «μυστηριακή» πομπή στο κέντρο της πόλης, σέρνοντας σε καροτσάκι το άγαλμα «Η Αφροδίτη των κουρελιών σε μετάβαση», μια νέα εκδοχή του διάσημου αγάλματος του Πιστολέτο (έργο του 1967)

    Ο 81χρονος Μικελάντζελο Πιστολέτο, καλλιτέχνης με έντονο πολιτικό λόγο, στηρίζει το έργο του με ένα οικολογικό όραμα στο οποίο κυριαρχούν οι έννοιες της βιωσιμότητας, της ανάκτησης και της επανάχρησης.

    [10] Συνέδριο για την ανάπτυξη και τον φυσικό πλούτο του Ακάμα με τα 530 είδη ιθαγενών φυτών

    Μια πανέμορφη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου είναι ο Ακάμας, που πήρε το όνομα του από τον μυθολογικό ήρωα Ακάμα, γιο του Θησέα, που πήγε στην περιοχή μετά τον Τρωϊκό πόλεμο. Ο Ακάμας είναι το δυτικότερο ακρωτήριο της Κύπρου και περιλαμβάνει την ομώνυμη χερσόνησο και το ομώνυμο δάσος. Ο Ακάμας είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000, το οποίο ως γνωστό αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προστασία της φύσης. Αύριο, στο χωριό Κάθηκας της επαρχίας Πάφου θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ - Κύπρος «Αειφόρος Ανάπτυξη - Φυσικοί Πόροι Ακάμα», με αντικείμενο την ανάπτυξη και τον φυσικό πλούτο του Ακάμα. Για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Διευθύντρια Έργου Ακάμα. Στο Συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν ακαδημαϊκοί και ειδικοί για θέματα ορυκτών πόρων, γεωλογίας και περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας το φυσικό υπόβαθρο της περιοχής αυτής της Πάφου, αλλά και τις προοπτικές για ανάπτυξη στο μέλλον.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 10:30:23 UTC