Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ν. Δένδια με βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα δάνεια»
  • [02] Τον τρόμο έζησε 85χρονη, όταν 22χρονος διέρρηξε το σπίτι της, τη βίασε και τη λήστεψε
  • [03] Βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο
  • [04] Ξύπνησε και εκρήγνυται το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στην Παπούα Νέα Γουινέα

  • [01] Συναντήσεις Ν. Δένδια με βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα δάνεια»

    Οι ρυθμίσεις για τα «μη εξυπηρετούμενα» δάνεια βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Ανάπτυξης. Ο κ. Ν. Δένδιας ενημερώνει αυτή την ώρα αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο β' θερινό τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα. Στη μία μετά το μεσημέρι, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

    Συνεχίζονται σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι συναντήσεις του Γκ. Χαρδούβελη με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

    Ο κ. Χαρδούβελης, στις 16:00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στη συνέχεια, στις 18:00, με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

    [02] Τον τρόμο έζησε 85χρονη, όταν 22χρονος διέρρηξε το σπίτι της, τη βίασε και τη λήστεψε

    Θύμα βιασμού και ληστείας έπεσε υπερήλικη σε χωριό της Ημαθίας από 22χρονο, ο οποίος τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης διέρρηξε το σπίτι 85χρονης και ασκώντας της ψυχολογική βία, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, χρυσά κοσμήματα και μία τηλεόραση. Επίσης, η ηλικιωμένη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 22χρονος την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

    Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σπίτι 47χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κλεμμένη τηλεόραση, ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα και δύο ηλεκτρογεννήτριες, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Τα κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν στην οικία του 22χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

    [03] Βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο

    Για λόγους έκτακτης ανάγκης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer, που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, από την Άγκυρα στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της πτήσης εμφανίστηκε ρωγμή το τζάμι του πιλοτηρίου και ως εκ τούτου προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

    [04] Ξύπνησε και εκρήγνυται το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στην Παπούα Νέα Γουινέα

    Το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στην ανατολική Παπούα Νέα Γουινέα άρχισε να εκρήγνυται σήμερα εκτοξεύοντας ένα σύννεφο καυτής στάχτης και πέτρες, απειλώντας τα γύρω χωριά και δημιουργώντας προβλήματα στις αερομεταφορές στον Ειρηνικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    To όρος Ταβουρβούρ, του οποίου ισχυρή έκρηξη το 1994 είχε καταστρέψει την πόλη Ραμπαούλ στο νησί της Νέας Βρετανίας, ξύπνησε νωρίς το πρωί και η έκρηξή του προκάλεσε ζημιές στις σοδειές, ενώ ήταν αιτία τα σχολεία και τα καταστήματα να μείνουν κλειστά. Οι αρχές εκκένωσαν τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο και οι κάτοικοι της Ραμπαούλ, της οποίας οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από στάχτη έλαβαν οδηγίες να λάβουν προφυλάξεις. Οι αρχές δεν ανέφεραν τραυματίες ούτε σημαντικές υλικές ζημιές.

    Το ηφαίστειο, ύψους 688 μέτρων, έχει ξυπνήσει αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 8:30:20 UTC