Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φυλακές Αυλώνα οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη
  • [02] Μεγάλη φωτιά κοντά στην αρχαία Μεσσήνη
  • [03] Π. Κουκουλόπουλος: Η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι πλήρης
  • [04] ΤτΕ: Εγκρίθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • [05] Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

  • [01] Στις φυλακές Αυλώνα οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας, οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, για το διπλό φονικό στην Μεσσηνιακή Μάνη και θα οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα.

    Οι λόγοι που οδήγησαν τους δύο νεαρούς στο έγκλημα, φέρεται να είναι οικονομικοί και σχετίζονται με παράνομη διακίνηση αναβολικών.

    Μετανιωμένος και συντετριμμένος φέρεται να δηλώνει ο ένας εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, κατά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας και ζητά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. Επιπλέον σε απολογητικό υπόμνημα, ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι αδίστακτος κακοποιός, αλλά σοκαρισμένος, φοβισμένος και ανώριμος.

    Παράλληλα, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δηλώνει πως δεν πυροβόλησε, ούτε ζήτησε από τον συγκατηγορούμενο του να σκοτώσει τα θύματα.

    [02] Μεγάλη φωτιά κοντά στην αρχαία Μεσσήνη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.00 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας.

    Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες, έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομάτι, απ' όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ παράλληλα η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Το δεύτερο μέτωπο κινείται δυτικά.

    Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο, με είκοσι αυτοκίνητα, σαράντα έξι πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    [03] Π. Κουκουλόπουλος: Η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι πλήρης

    Η αναγκαιότητα της εξομοίωσης μεταξύ των μεμονωμένων και των συνεταιρισμένων αγροτών σε ό,τι αφορά στα ποσά της αποζημίωσης που θα δοθούν από την ΕΕ στους ροδακινοπαραγωγούς, επισημάνθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος με το δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και αντιπροσωπεία των ροδακινοπαραγωγών. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών και του εισοδήματος των παραγωγών, καθώς τις ενέργειες για την ενίσχυση των εξαγωγών ροδακίνου σε νέες αγορές.

    «Στο ροδάκινο», δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που ξεκινάει από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στον μεμονωμένο παραγωγό δίνει τα μισά από αυτά που δίνει στον οργανωμένο παραγωγό. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει μόνο για το ροδάκινο, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά οι μεμονωμένοι και οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί παίρνουν τα ίδια ποσά. Έχουμε ζητήσει από την περασμένη Παρασκευή να αλλάξει αυτή η απόφαση και να υπάρξει πλήρης εξομοίωση. Από κει και πέρα θέλω να σταθώ σε αυτό που έχει ειπωθεί εδώ και πολλές μέρες, ότι η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι και πρέπει να είναι πλήρης».

    [04] ΤτΕ: Εγκρίθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

    ΗΤράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε σήμερα τον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο οποίος αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ (Εφημερίδα Κυβερνήσεως). Το οριστικό κείμενο του Κώδικα (το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση στην οποία είχε υποβάλλει η ΤτΕ Σχέδιο του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με ενώσεις καταναλωτών.

    Με τον Κώδικα Δεοντολογίας θεσπίζονται οι γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.

    Επίσης, με τον Κώδικα προβλέπονται τα βήματα, οι προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι μάλιστα πιο απαιτητικές για τις περιπτώσεις δανειοληπτών, των οποίων ο αποχαρακτηρισμός ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει ως συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας που οι ίδιοι διαμένουν.

    [05] Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

    Νέα ευρήματα απέφεραν οι ανασκαφικές εργασίες που συνεχίζονται στο ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με την αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες, ανέρχεται στο 1,67μ. και η τυπολογία υποδεικνύει, ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα, αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου.

    Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων. Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του. Ενώ πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2014 - 16:30:20 UTC