Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάκληση αναψυκτικού πορτοκαλάδας από τον ΕΦΕΤ
  • [02] Επιστολή στον πατριάρχη Μόσχας για το ρωσικό εμπάργκο προτίθεται να στείλει η Εκκλησία της Ελλάδος
  • [03] Τις προτάσεις της για «άμεση οικονομική ανάσα» στην αγορά κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον Γκ. Χαρδούβελη
  • [04] Πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής ετοιμάζει η Παλαιστινιακή Αρχή, σύμφωνα με αξιωματούχους
  • [05] Μέρκελ και Ραχόι υπεραμύνονται των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη
  • [06] Πέθανε γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και είχε λάβει το πειραματικό σκεύασμα ZMapp

  • [01] Ανάκληση αναψυκτικού πορτοκαλάδας από τον ΕΦΕΤ

    Αναψυκτικό πορτοκαλάδας το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αναψυκτικό Πορτοκαλάδα», το οποίο περιείχε βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα. Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα ΟΛΥΜΠΟΥ», σε συσκευασίες του 1,5 Λίτρου, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: ΣΕΠ '14. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία: «Δ. Καψάλης & ΣΙΑ Ο.Ε., Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Αναψυκτικών», Λιβάδι Ελασσόνας Λάρισας. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/ απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

    [02] Επιστολή στον πατριάρχη Μόσχας για το ρωσικό εμπάργκο προτίθεται να στείλει η Εκκλησία της Ελλάδος

    Επιστολή στον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβασή του στη ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους Έλληνες παραγωγούς που πλήττονται από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτίθεται να αποστείλει η Εκκλησία της Ελλάδος.

    Η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην αυριανή συνεδρία της ΔΙΣ, όπου και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας.

    [03] Τις προτάσεις της για «άμεση οικονομική ανάσα» στην αγορά κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον Γκ. Χαρδούβελη

    Συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση εφ' όλης της ύλης είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    Στη συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και του γενικού γραμματέα Γιώργου Καρανίκα με τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, επισημάνθηκε πως η κατάσταση στην αγορά χρήζει άμεσης οικονομικής «ανάσας». Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και οι προτάσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που συμπεριλαμβάνουν επιγραμματικά τα εξής: Υπερφορολόγηση επιχειρήσεων, φορολογία φυσικών προσώπων & τεκμήρια διαβίωσης, προκαταβολή Φόρου Εισοδήματος Επιχειρήσεων, τέλος επιτηδεύματος, Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, εκλογίκευση προστίμων και συνεπειών προς τους υπόχρεους, αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, ισχύς του μέτρου της συλλογής αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση του ειδικού φόρους στο πετρέλαιο και των τελών κυκλοφορίας, αξιοποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών και ΕΤΕΑΝ, αποκατάσταση αδικιών και λαθών ΕΝΦΙΑ.

    Ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβασή τους, μετά την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι καλύτερη απ' ό,τι προ διετίας, όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας. Επίσης, επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προτεραιότητα για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ και έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό φορολογικών ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

    Ο πρόεδρος και ο γγ της ΕΣΕΕ αναφέρθηκαν στις στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει ήδη προτείνει η Συνομοσπονδία για τους μικρομεσαίους της αγοράς.

    [04] Πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής ετοιμάζει η Παλαιστινιακή Αρχή, σύμφωνα με αξιωματούχους

    Η Παλαιστινιακή Αρχή ετοιμάζεται να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ορίσει μια καταληκτική ημερομηνία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη, υποστήριξε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αποκάλυψη για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας γίνεται εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Η παλαιστινιακή διοίκηση είναι «έτοιμη να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τερματιστεί η κατοχή» από το Ισραήλ, είπε ο Ουάσελ Άμπου Γιούσεφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο υπουργός Εργασίας Άχμαντ αλ Ματζνταλάνι ανέφερε επίσης ότι οι παλαιστινιακές Αρχές «εργάζονται για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου» στην οποία θα οριστεί «ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της κατοχής». Κανείς από τους δύο ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε θα παρουσιαστεί επισήμως η πρωτοβουλία αυτή.

    Το αίτημα αυτό υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ που, κατά παράδοση, ασκούν βέτο σε κάθε πρόταση που κατατίθεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την κρίνουν αντι-ισραηλινή. Οι Παλαιστίνιοι απειλούν ήδη ότι θα προσχωρήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μια ενέργεια που θα τους επέτρεπε να κινήσουν μια δικαστική έρευνα σε βάρος Ισραηλινών αξιωματούχων για τους χειρισμούς τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η Χαμάς, που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι υπέγραψε ένα έγγραφο με τον οποίο καλεί τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να ζητήσει την ένταξη τους στο ΔΠΔ.

    [05] Μέρκελ και Ραχόι υπεραμύνονται των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υπερασπίστηκαν σήμερα την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις επικρίσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία. «Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής», επέμεινε ο Μαριάνο Ραχόι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα, την πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας από όπου κατάγεται και όπου οι δύο συντηρητικοί ηγέτες είχαν συνομιλίες τις τελευταίες δύο ημέρες. «Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να είναι λογικό, όπως και το επίπεδο του (δημοσίου) χρέους», συνέχισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Επίσης ο Ραχόι επέμεινε στην ανάγκη να «εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

    Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Ραχόι την βρίσκει εντελώς σύμφωνη. «Μοιράζομαι την άποψη του Μαριάνο Ραχόι σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό της δημοσιονομικής λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων», διαβεβαίωσε. Οι δύο ηγέτες δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για τις επιθέσεις τις οποίες έκανε το σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ εναντίον της Γερμανίας και των πολιτικών λιτότητας στην ΕΕ, τοποθετήσεις οι οποίες οδήγησαν στην πτώση της γαλλικής κυβέρνησης.

    [06] Πέθανε γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και είχε λάβει το πειραματικό σκεύασμα ZMapp

    Πέθανε ένας γιατρός από τη Λιβερία που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και είχε λάβει ένα αμερικανικό πειραματικό σκεύασμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λιβεριανός υπουργός Ενημέρωσης Λούις Μπράουν. Ο γιατρός Έιμπραχαμ Μπόρμπορ πέθανε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, διευκρίνισε ο Μπράουν. «Έδειξε σημάδια βελτίωσης, όμως τελικά υπέκυψε. Η κυβέρνηση λυπάται για την απώλεια αυτή και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο ίδιος. Δύο άλλοι ασθενείς που λαμβάνουν το σκεύασμα αυτό, το ZMapp, «συνεχίζουν τη θεραπεία και υπάρχουν σημάδια ελπίδας», σημείωσε ο υπουργός.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2014 - 14:30:23 UTC