Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ουάσιγκτον ο Δημ. Αβραμόπουλος - Απόψε η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του
  • [02] Παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε Μονεμβασιά και Σάμο - Σύλληψη δύο διακινητών
  • [03] Πτώση ΙΧ αυτοκινήτου στο λιμάνι της Σκοπέλου - Σώοι οι δύο επιβαίνοντες
  • [04] Συνεχίζετα η αιματοχυσία στη Γάζα
  • [05] Στο Φέργκιουσον ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
  • [06] Ο αρχηγός της χούντας ορίσθηκε πρωθυπουργός, στην Ταϊλάνδη
  • [07] Aνησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για την επανάληψη των εχθροπραξιών στη Γάζα
  • [08] «Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν 40.000 χρόνια»

  • [01] Στην Ουάσιγκτον ο Δημ. Αβραμόπουλος - Απόψε η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του

    Έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (2:20 ώρα Ελλάδας), στην Ουάσιγκτον, για επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Τσακ Χέιγκελ (Chuck Hagel).Η συνάντηση των δύο υπουργών έχει προγραμματισθεί για απόψε στις 20:45 ώρα Ελλάδας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, δεδομένου του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει γεγονότα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που κινούνται προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

    Δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.

    [02] Παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε Μονεμβασιά και Σάμο - Σύλληψη δύο διακινητών

    Ιστιοφόρο σκάφος με 22 παράτυπους μετανάστες, που είχε ζητήσει χθες το απόγευμα παροχή βοήθειας στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου, εντοπίστηκε 10 ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Μονεμβασιάς. Οι παράτυποι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν όλοι τους στο γήπεδο της Μονεμβασιάς, όπου κρατούνται.

    Στο μεταξύ, στη σύλληψη δύο διακινητών και 15 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε πολυαστερικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου Πράσσου στη Σάμο, προχώρησαν στελεχη του λιμενικού σώματος. Οι δύο διακινητές πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

    [03] Πτώση ΙΧ αυτοκινήτου στο λιμάνι της Σκοπέλου - Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

    Καλά στην υγεία τους είναι δύο 28χρονοι επιβαίνοντες ΙΧ αυτοκινήτου, που υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε χθες βράδυ στο λιμάνι της Σκοπέλου. Στο σημείο, μετέβησαν άμεσα στελέχη της λιμενικής αρχής, με τη συνδρομή των οποίων οι δύο 28χρονοι, εξήλθαν με ασφάλεια από τη θάλασσα χωρίς να επιθυμούν ιατρική περίθαλψη.

    [04] Συνεχίζετα η αιματοχυσία στη Γάζα

    Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας σε αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις στρατιωτικοί διοικητές της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα χαράματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

    Τα ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν εντελώς μια πολυκατοικία στη Ράφα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στη Γάζα Άσραφ αλ-Κούντρα. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε εξάλλου σε άλλο πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον αλ-Κούντρα.

    Διαβάστε επίσης: Aνησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για την επανάληψη των εχθροπραξιών στη Γάζα

    [05] Στο Φέργκιουσον ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

    Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, με μέλη της κοινότητας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και υποσχέθηκε πως θα διεξαχθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα για το μοιραίο πυροβολισμό από αστυνομικό ενός άοπλου μαύρου εφήβου, ο οποίος πυροδότησε 12 νύκτες φυλετικά φορτισμένων διαμαρτυριών. Ο Χόλντερ, ο πρώτος Αφροαμερικανός που ηγείται του υπουργείου Δικαιοσύνης, μίλησε με φοιτητές και στη συνέχεια με ηγέτες της κοινότητας σε ένα κοινοτικό κολέγιο στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Φέργκιουσον για να ενημερώσει σχετικά με την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το φόνο, στις 9 Αυγούστου, του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

    Η επίσκεψη του Χόλντερ πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών στη διάρκεια ταραχών. Πολλές από τις διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, αλλά σε άλλες, μικρότερες, που πραγματοποιούνται αργά το βράδυ, γίνονται λεηλασίες, βανδαλισμοί και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

    [06] Ο αρχηγός της χούντας ορίσθηκε πρωθυπουργός, στην Ταϊλάνδη

    Ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας, που κατέλαβε στην εξουσία με πραξικόπημα τον Μάιο στην Ταϊλάνδη, ορίσθηκε σήμερα πρωθυπουργός από μια μη εκλεγμένη συνέλευση στην οποία κυριαρχούν οι στρατιωτικοί. Συνολικά 191 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης ψήφισαν υπέρ του στρατηγού Πραγιούθ Τσαν-Ότσα, 60 ετών, μοναδικού υποψηφίου για τη θέση, έναντι μόνο τριών αποχών, σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη γρήγορα και αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

    Ο διορισμός του θα χρειασθεί την επίσημη έγκριση του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

    Ο στρατός υποστηρίζει πως πήρε την εξουσία στις 22 Μαΐου για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και να αποκατασταθεί η σταθερότητα έπειτα από μήνες ταραχών ανάμεσα σε υποστηρικτές της ανατραπείσας πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και τους μοναρχικούς αντιπάλους της που έχουν τη βάση τους στην Μπανγκόκ.

    [07] Aνησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για την επανάληψη των εχθροπραξιών στη Γάζα

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την Τετάρτη «τη βαθιά του ανησυχία» για την επανάληψη των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουν επειγόντως σε μια «βιώσιμη και διαρκή κατάπαυση του πυρός». Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας επίσης, «κάλεσε τις δύο πλευρές να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης προκειμένου να εξευρεθεί λύση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», δήλωσε ο βρετανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Μαρκ Λάιαλ Γκράντ, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας το μήνα Αύγουστο.

    Οι εχθροπραξίες αναζωπυρώθηκαν την Τρίτη, σπάζοντας μια περίοδο 10 ημερών ηρεμίας, που ήταν και το μεγαλύτερο ειρηνικό διάλειμμα από τις μάχες οι οποίες ξέσπασαν στις 8 Ιουλίου με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα σε μια προσπάθεια των ισραηλινών να τερματιστεί η εκτόξευση ρουκετών στο έδαφός τους από τις ομάδες της Χαμάς.

    [08] «Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν 40.000 χρόνια»

    Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν από 41 με 39 χιλιάδες χρόνια, ενώ επί 2.600 ως 5.400 χρόνια συμβίωναν με τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους (Χόμο σάπιενς). Αυτό αναφέρει νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και η οποία εκπονήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων η Δρ. Κατερίνα Δούκα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα έρευνα που αφορά την ακριβή χρονολόγηση της εξαφάνισης των Νεάντερταλ στην Ευρώπη και της εμφάνισης των πρώτων ανθρώπων του είδους μας στην ίδια περιοχή» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δούκα, που ασχολείται με την εξέλιξη και εφαρμογή της μεθόδου χρονολόγησης με 'Ανθρακα-14 στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από τον καθηγητή Τόμας Χάιαμ και τη Δρ. Κατερίνα Δούκα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνεπικουρούμενη από 40 αρχαιολόγους από όλη την Ευρώπη, ανέλυσαν με τη μέθοδο του 'Ανθρακα-14 περισσότερα από 400 δείγματα οστών, άνθρακα και θαλάσσιων όστρεων. Τα δείγματα προέρχονται από 40 σημαντικές προϊστορικές θέσεις της Ευρώπης που συνδέονται με την παρουσία των τελευταίων Νεάντερταλ, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικά σπήλαια: το Φράγχθι στην Αργολίδα και το Λακωνίς κοντά στο Γύθειο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 6:30:23 UTC