Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου
  • [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο
  • [03] Συνεχίζεται η ανάκριση του 19χρονου για τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνία
  • [04] Η Χαμάς προειδοποιεί τις ξένες αεροπορικές εταιρείες
  • [05] Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι νεκροί σε λιγότερες από 24 ώρες στη Γάζα
  • [06] Νίκησε εύκολα η εθνική

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου

    Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, στο Ιράκ υπογραμμίζοντας πως μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων.

    «Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, στο Ιράκ, αποτελεί μία αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, την οποία ο πολιτισμένος κόσμος αδυνατεί να συλλάβει και να ανεχθεί. Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία του παράλογου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει το ISIS σε μέρος του Ιράκ μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων και η συνεννόηση όλων των ιρακινών πολιτικών δυνάμεων,προκειμένου να διαμορφώσουν μία ενιαία στάση απέναντι στην απειλή των εξτρεμιστών τρομοκρατών» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο Ιράκ.

    [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο

    Τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγο η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Σουλά στο χωριό Σορωνή της Ρόδου η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, πρόκειται περί εμπρησμού.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου σε συνεργασία με ιδιώτες, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής που διέθεσαν βαρέου τύπου μηχανήματα, κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς πριν αυτό επεκταθεί στη δασική περιοχή και πάρει μεγάλες διαστάσεις.

    Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας τόνισε ότι το σημείο και ο τρόπος που ξεκίνησε η φωτιά θεωρείται ιδιαίτερα περίεργο, γεγονός το οποίο εξετάζει προσεκτικά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [03] Συνεχίζεται η ανάκριση του 19χρονου για τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνία

    Συνεχίζεται η ανάκριση του 19χρονου, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνία και κρατείται από το απόγευμα στην Ασφάλεια Καλαμάτας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται για την ίδια υπόθεση άλλος ένας νεαρός και πιθανόν ακόμη δύο άτομα προκειμένου να εξεταστούν.

    Όσον αφορά το κίνητρο της διπλής δολοφονίας δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την αστυνομία, ωστόσο οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα ήταν οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με ουσίες που χρησιμοποιούν οι αθλητές του body building.

    [04] Η Χαμάς προειδοποιεί τις ξένες αεροπορικές εταιρείες

    Η οργάνωση Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, απηύθυνε μια προειδοποίηση σήμερα προς τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να πάψουν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αρχής γενομένης από αύριο το πρωί.

    «Προειδοποιούμε τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και τις προτρέπουμε να σταματήσουν να προσγειώνουν (τα αεροσκάφη τους) στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αρχής γενομένης από αύριο στις 6 το πρωί» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) δήλωσε σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του ο Αμπού Ουμπέιντα, εκπρόσωπος τύπου των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ.

    Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την φύση αυτής της προειδοποίησης, όμως το αεροδρόμιο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρουκετών της Χαμάς.

    Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν τερματιστεί μετά την ισραηλινή επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου και του γιου του ηγέτη τους, Μοχάμεντ Ντέιφ.

    [05] Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι νεκροί σε λιγότερες από 24 ώρες στη Γάζα

    Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνοι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και το παιδί του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Τρίτης, αφού έσπασε η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

    Τα τελευταία θύματα ήταν δύο ξαδέλφια ηλικίας 11 και 16 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα, ο 16χρονος Μοχάμεντ αλ Άμπετ και ο 11χρονος ξάδελφός του Σάχερ σκοτώθηκαν κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

    Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα ξανάρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, αφού νωρίτερα τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

    [06] Νίκησε εύκολα η εθνική

    Νίκη που συνδυάστηκε με πολύ καλό μπάσκετ, πέτυχε η εθνική μας στον πρώτο εν Ελλάδι φιλικό προετοιμασίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε 70-56 της Τουρκίας, αποζημιώνοντας τους περίπου 6.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

    Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 20:30:21 UTC