Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάλλεται για έναν μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Εντός της ημέρας θα δοθεί λύση με τον ΕΝΦΙΑ
  • [03] Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [04] Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, η Θέμις Σκορδέλη
  • [05] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,2% η ανεργία τον Μάιο
  • [06] Την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου ΟΤΕ σε Ba3 από B2 ανακοίνωσε η Moody's
  • [07] Η Ρωσία μποϊκοτάρει προϊόντα διατροφής, που προέρχονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία
  • [08] Ολοκληρώνεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους

  • [01] Αναβάλλεται για έναν μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

    Αναβάλλεται κατά έναν μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Η αναβολή δίνεται προκειμένου να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

    Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι η πρόταση αυτή είχε διατυπωθεί από τον ίδιο πριν από λίγες ημέρες.

    Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων. Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ «με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Σ. Βούλτεψη: Εντός της ημέρας θα δοθεί λύση με τον ΕΝΦΙΑ

    Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Εντός της ημέρας θα δοθεί λύση στο θέμα» τόνισε. Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. «...το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» σημείωσε. Η κ.Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους. «Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτων συνθηκών. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Ένας άγνωστος άνδρας περίπου 50 ετών έπεσε, για άγνωστους ακόμα λόγους, λίγο πριν από τις 10.00 σήμερα το πρωί στη θάλασσα, από το κατάστρωμα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πτώση του άνδρα, μεταξύ των πυλώνων Μ-1 και Μ- 2, την είδαν από τις κάμερες ασφαλείας εργαζόμενοι της γέφυρας, οι οποίοι ειδοποίησαν το λιμενικό τμήμα του Ρίου και την Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, τόσο στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την γέφυρα, όσο και στις ακτές της Αχαΐας και Αιτωλίας. Τελικά ο άνδρας εντοπίστηκε έπειτα από λίγη ώρα στη θάλασσα από περιπολικό του Λιμενικού, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, για τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής. Από το Λιμενικό διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης του άνδρα στη θάλασσα.

    [04] Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, η Θέμις Σκορδέλη

    Επτά μήνες μετά την προφυλάκισή της, ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. Η προφυλάκισή της αντικαταστάθηκε μετά την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της, ενώ κατέβαλε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Θέμις Σκορδέλη, κρίθηκε προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία της στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο βούλευμά τους και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Σημειώνεται ότι η Θέμις Σκορδέλη έχει κατηγορηθεί και για επίθεση σε βάρος Αφγανών μεταναστών, ενώ έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.

    [05] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,2% η ανεργία τον Μάιο

    Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2014 ανήλθε σε 27,2%, έναντι 27,7% τον Μάιο του 2013 και 27,3% τον Απρίλιο του 2014, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το σύνολο των απασχολούμενων κατά τον Μάιο του 2014 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.504.059 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.213 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.328.067 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 7.468 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2013 (μείωση 0,2%) και αυξήθηκαν κατά 22.291 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014 (αύξηση 0,6%).

    [06] Την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου ΟΤΕ σε Ba3 από B2 ανακοίνωσε η Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα την αναβάθμιση του αξιόχρεου του ομίλου ΟΤΕ σε Ba3 από B2. Η εξέλιξη σημειώνεται, όπως σημειώνει ο οίκος σε σχετική ανακοίνωσή του, υπό το φως της πρόσφατης αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας σε Caa1 από Caa3. Επίσης αντικατοπτρίζει, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Κάρλος Βίντσερ, "τη βελτιωμένη ικανότητα διαχείρισης κινδύνων ρευστότητας του Ομίλου, τις λειτουργικές του επιδόσεις, τις επιτυχείς προσπάθειες απομόχλευσης υπό το παρόν επιχειρησιακό του σχέδιο και έναντι απαιτητικών συνθηκών αγοράς".

    [07] Η Ρωσία μποϊκοτάρει προϊόντα διατροφής, που προέρχονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία

    Υλοποιώντας τη χθεσινή εντολή του προέδρου Πούτιν η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα απόφαση επιβολής απαγορεύσεων σε προϊόντα διατροφής, που προέρχονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ κατά την έναρξη της συνεδρίασης της κυβέρνησης «η Ρωσία επιβάλλει πλήρη απαγόρευση στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών,κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων». Το εμπάργκο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης αφορά στην παραγωγή «από χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Νορβηγίας» και θα έχει ισχύ από σήμερα για έναν χρόνο. Η απαγόρευση δεν αφορά τις παιδικές τροφές και μέχρι στιγμής είναι ασαφές εάν θα υπάρξουν άλλες εξαιρέσεις.Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι κάθε απόπειρα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της απαγόρευσης αυτής θα παταχθεί με αυστηρότητα.

    Ωστόσο, μιλώνταςσε παρέμβασή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Ντ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότιη απαγόρευση αυτή μπορεί να αρθεί εάν «οι εταίροι μας υιοθετήσουν μία εποικοδομητική προσέγγιση».

    Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου έχει προσκαλέσει αύριο εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα σε «τεχνική συζήτηση» για μια σειρά προβλήματα, που αφορούν πρόσφατα φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια, όπου είχαν εντοπιστεί «παράσιτα καραντίνας». Έως και πριν από λίγο η συνάντηση αυτή δεν είχε ακυρωθεί.

    [08] Ολοκληρώνεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους

    Η δίκη του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους εισήλθε σήμερα στην τελική της φάση, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους. Πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πιστόριους «δόλιο μάρτυρα» που «δεν είπε την αλήθεια» ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές «εντελώς αντιφατικές». Ο Πιστόριους έχει καταθέσει ότι πυροβόλησε άθελά του, αλλά και από φόβο, υποστήριξε ο Νελ επιμένοντας ότι το δικαστήριο πρέπει να διαλέξει μία μόνο από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές. Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 10:30:22 UTC