Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Στο Άγιον Όρος σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,797 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο 2014
  • [04] Αυξημένα κατά 21,1% τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το β' τρίμηνο 2014
  • [05] Σε νέα ύψη ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει σήμερα του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα, στη Βουλή.

    [02] Στο Άγιον Όρος σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Επίσκεψη στο 'Αγιον 'Ορος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και συνοδευόμενος από τους Γιάννη Αμανατίδη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά διευθυντή του γραφείου του, θα επισκεφτεί την Αθωνική Πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή,7 και8 Αυγούστου 2014.

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,797 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο 2014

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,797 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το α' εξάμηνο 2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το α' εξάμηνο του έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ, από πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ εφέτος, από 590 εκατ. ευρώ πέρυσι).

    Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, «... η χώρα συνεχίζει να έχει, για 2η συνεχόμενη χρονιά, υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται. Δηλαδή, φαίνεται ότι διασφαλίζεται, με επώδυνες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η βασική αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της οικονομίας, την προώθηση της απασχόλησης, τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη διανομή "κοινωνικού μερίσματος". Όπως ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τη διανομή ?μερίσματος? ύψους 450 εκατ. ευρώ σε 690.000 νοικοκυριά».

    [04] Αυξημένα κατά 21,1% τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το β' τρίμηνο 2014

    Καθαρά κέρδη ύψους 69,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,1% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, εμφάνισε κατά το β' τρίμηνο 2014, ο Όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε επίπεδο εξαμήνου, κατέγραψε υποχώρηση καθαρών κερδών κατά 44,1%, στα 125,1 εκατ. ευρώ έναντι 223,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2013.

    Συνολικά, βάσει των ανακοινωθέντων στοιχείων, ο ΟΤΕ εμφάνισε άλλο ένα τρίμηνο με ενισχυμένη κερδοφορία EBITDA (+3,6%) χάρη στον έλεγχο του κόστους ? περιθώριο στο 37%, αυξημένο κατά 280 μον., "αντοχή" σε επίπεδο κινητής τηλεφωνίας παρά τις μειώσεις των τελών τερματισμού, υψηλότερες επενδύσεις και καθαρό δανεισμό στο 1,5 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 37%, ή 0,9 δισ. ευρώ, από το Β? Τρίμηνο 2013. Σε επίπεδο ομίλου τα ενοποιημένα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κατά 5,2%, μείωση που αξιολογείται ως μικρή δεδομένου του αντίξοου μακροοικονομικού, ανταγωνιστικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

    [05] Σε νέα ύψη ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν

    Η δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σε νέο ρεκόρ τον Αύγουστο με ποσοστό ικανοποίησης προς το πρόσωπό του στο 87%, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και έξι χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από το ανεξάρτητο κέντρο Levada. Το 87% των Ρώσων υποστηρίζουν τις ενέργειες του προέδρου, η δημοτικότητα του οποίου ενισχύθηκε κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό των Ρώσων που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποχώρησε, από το 34% τον Ιανουάριο, στο 13% τον Αύγουστο. Η δημοτικότητα του Πούτιν βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο το 2008, οπότε είχε φθάσει στο 88%.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 8:30:21 UTC