Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ»
  • [02] Τουλάχιστον 22 νεκροί και 72 τραυματίες στην Τρίπολη
  • [03] Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και είκοσι τραυματίες από υπερχείλιση του χείμαρρου Λιέρτσα
  • [04] Αίγυπτος: Έφθασε στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της Χαμάς
  • [05] Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] «Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ»

    «Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, και «προαναγγέλλει» νέες επιτυχίες της αστυνομίας σε αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.

    Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».

    Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός». Σε ό,τι αφορά την πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».

    [02] Τουλάχιστον 22 νεκροί και 72 τραυματίες στην Τρίπολη

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίστηκαν από τις χθεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες που επί δύο εβδομάδες μάχονται για τον έλεγχο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    "Οι βαριά οπλισμένες ομάδες συνέχισαν να βομβαρδίζουν στόχους αμάχων θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες πολίτες. Στα νοσοκομεία της Τρίπολης μεταφέρθηκαν χθες 22 νεκροί, 72 τραυματίες και εκατοντάδες οικογένειες εκτοπίστηκαν εντός και εκτός της Λιβύης", αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.Με τον νεότερο αυτόν απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών μόνο την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα και στην ανατολική πόλη Βεγγάζη ξεπερνά τους 200.

    Η κλιμάκωση της βίας έχει υποχρεώσει πολλές χώρες να απομακρύνουν τους πολίτες και τους διπλωμάτες τους από τη Λιβύη.

    [03] Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και είκοσι τραυματίες από υπερχείλιση του χείμαρρου Λιέρτσα

    Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίσθηκαν, τη νύχτα, εξαιτίας ξαφνικής νεροποντής που προκάλεσε υπερχείλιση του χείμαρρου Λιέρτσα, έξω από την πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας, στην περιοχή Ρεφρόντολο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη υπαίθρια γιορτή.

    Το μένος των νερών παρέσυρε αυτοκίνητα, υπαίθριους πάγκους και επισκέπτες, καθιστώντας αναγκαία την κινητοποίηση των ανδρών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της πυροσβεστικής, αλλά και των ειδικών δυνάμεων παροχής βοήθειας της περιοχής των Άλπεων Τέσσερις από τους τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία με τη βοήθεια στρατιωτικών οχημάτων, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    [04] Αίγυπτος: Έφθασε στο Κάιρο η αντιπροσωπεία της Χαμάς

    Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε στο Κάιρο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Αίγυπτο με ισραηλινούς αξιωματούχους. Η εξαμελής αντιπροσωπεία υπό τον Εζατ αλ-Ρισκ, ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, έφθασε στο Κάιρο μέσω της Ντόχα καθώς κάποια μέλη της αντιπροσωπείας δεν μπόρεσαν να περάσουν από τη Λωρίδα τη Γάζας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

    Άλλα μέλη αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, είπε αξιωματούχος που παρέλαβε την αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο του Καϊρου.

    [05] Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας

    Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 August 2014 - 10:30:20 UTC