Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε συνοικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Αργεντινή
  • [03] Συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική
  • [04] Κατάπαυση του πυρός για ένα 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να μεταβούν οι εμπειρογνώμονες στον τόπο συντριβής του Boeing
  • [05] Η ΕΕ δημοσίευσε λίστα με τα ονόματα 8 Ρώσων και 3 εταιρειών στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις
  • [06] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από το Σάββατο στο Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνιας
  • [07] Κλείνουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στη Λιβερία, λόγω του ιού Έμπολα
  • [08] Το πλωτό ναυτικό μουσείο, θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, υποδέχεται με συναυλία την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

  • [01] Συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε συνοικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη

    Διαδοχικοί πυροβολισμοί έπεσαν πριν από λίγο σε συνοικισμό Ρομά στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές Αρχές αναφέρουν ότι άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον οικίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες τραυματίστηκαν τρία άτομα, από τα οποία, τα δύο μεταφέρονται στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος, η κατάσταση του οποίου εκτιμάται ως πιο σοβαρή, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Διαβατών.

    Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    [02] Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Αργεντινή

    Η Αργεντινή χρεοκόπησε, για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς έσβησαν οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας λύσης τα μεσάνυχτα με τους πιστωτές της που θέλουν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται μειώσεις στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της και να αυξάνονται οι πιθανότητες επιδείνωσης της οικονομικής ύφεσης εφέτος.

    Μετά από μία μακρά δικαστική διαμάχη με τα κερδοσκοπικά ταμεία (hedge funds) που αρνήθηκαν να δεχθούν την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2002, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής δεν κατάφερε να επιτύχει συμφωνία πριν την καταληκτική προθεσμία που είχε έως τα μεσάνυχτα για την πληρωμή τοκομεριδίων σε αναδιαρθρωμένα ομόλογά της.

    Ακόμη και μία σύντομη χρεοκοπία θα αυξήσει το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων, θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο νόμισμα της χώρας (πέσο), θα εξαντλήσει τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας και θα τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό της χώρας που είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο, αναφέρει το Ρόιτερς.

    Νωρίτερα, οοίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία» υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα.

    [03] Συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια.

    Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή.

    Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    [04] Κατάπαυση του πυρός για ένα 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να μεταβούν οι εμπειρογνώμονες στον τόπο συντριβής του Boeing

    Οι εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία και την Ολλανδία, αλλά και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, επιχειρούν σήμερα να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του Boeingτων Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

    Προκειμένου να καταστεί ασφαλής η μετάβασή τους στην περιοχή, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε 24ωρη κατάπαυση του πυρός ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

    Μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συμμετέχουν επίσης στην ομάδα, η οποία επιχειρεί την ασφαλή της μετάβαση στην περιοχή όπου το αεροπλάνο κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

    Παρότι οι περισσότερες σοροί έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της συντριβής, κάποιες παραμένουν εκεί μαζί με τα προσωπικά είδη πολλών από τα θύματα.

    Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι έως και 80 σοροί ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί και εξέφρασε ανησυχίες ότι η Μόσχα «υπονομεύει ενεργά» τις έρευνες.

    [05] Η ΕΕ δημοσίευσε λίστα με τα ονόματα 8 Ρώσων και 3 εταιρειών στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε τα ονόματα 8 Ρώσων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργατών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και 3 εταιρειών στις οποίες πρόκειται να επιβληθεί πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη στάση και τις ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

    Ανάμεσα στις εταιρείες που αναφέρονται στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η ρωσική Εθνική Εμπορική Τράπεζα.

    Οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και των Δυτικών χωρών σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία σε αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines σε περιοχή όπου τον έλεγχο έχουν φιλορώσοι αντάρτες.

    [06] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από το Σάββατο στο Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνιας

    Υπό μερικό έλεγχο έχουν καταφέρει να θέσουν οι πυροσβεστικές Αρχές την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής τουλάχιστον 14.000 στρέμματα δάσους. Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο, ενώ έως τώρα οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει να θέσουν υπό έλεγχο το 34 τοις εκατό των πύρινων εστιών.

    Ορισμένοι δρόμοι και στρατόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή έκλεισαν. Το απότομο έδαφος αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 37 βαθμούς Κελσίου έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ έχουν εκδοθεί διαταγές εκκένωσης για περίπου 45 σπίτια που βρίσκονται σε κοντινές κοινότητες.

    Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

    [07] Κλείνουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στη Λιβερία, λόγω του ιού Έμπολα

    Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι. ΗΣίρλιφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχυθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, στόχος του οποίου είναι ο περιορισμός του ιού.

    Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή ώστε όλες οι δημόσιες εγκαταστάσεις να «απολυμανθούν», είπε.

    Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο αποτέφρωσης των θυμάτων του ιού Έμπολα για την αποφυγή «επαφής με τους νεκρούς» και τη μόλυνση του νερού.

    Στη χώρα η κατάσταση είναι τραγική, με πτώματα να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα καθώς οι Αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού. Μάρτυρες ανέφεραν ότι πτώματα επιπλέουν σε ποταμούς ή έχουν εγκαταλειφθεί σε σπίτια, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τους νεκρούς αφού ενδέχεται να μολυνθούν από τον ιό Έμπολα. Δύο εθελοντές της αμερικανικής οργάνωσης Σώμα Ειρήνης (Peace Corps) απομονώθηκαν και τέθηκαν υπό παρακολούθηση αφού και οι δύο είχαν εκτεθεί σε έναν ασθενή ο οποίος αργότερα πέθανε από τον ιό.

    [08] Το πλωτό ναυτικό μουσείο, θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, υποδέχεται με συναυλία την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

    Με μία συναυλία με θέμα «Σε μια θάλασσα με φεγγάρια στο βυθό» θα υποδεχθεί το πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό Γ. Αβέρωφ την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 21:30 μ.μ..

    Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ο Βασίλης Λέκκας και οι δύο νέοι ερμηνευτές Σαβέρια Μαργιολά και Χρήστος Μακρής θα συνοδεύσουν στα τραγούδια και τις συνθέσεις.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2014 - 8:30:22 UTC