Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά στη Ζάκυνθο
  • [02] Β. Σόιμπλε: Οι Γερμανοί πρέπει να βάλουν την ειρήνη πάνω από την οικονομία
  • [03] «Ανάγκη να κηρυχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία»
  • [04] «Ασημένια» η Νικολαΐδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

  • [01] Φωτιά στη Ζάκυνθο

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμαστους πρόποδες του Σκοπού μεταξύ Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού και καταβάλλονται προσπάθειες από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να τεθεί υπό έλεγχο.

    Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Κάναλος και αμέσως επεκτάθηκε, με τη βοήθεια του αέρα, καίγοντας δάσος και ελαιώνες.

    Μέχρι στιγμές έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης.

    [02] Β. Σόιμπλε: Οι Γερμανοί πρέπει να βάλουν την ειρήνη πάνω από την οικονομία

    Οι Γερμανοί πρέπει να θέσουν την ειρήνη πάνω από τις ανησυχίες τους για την οικονομία και να αποδεχθούν την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία εάν κριθεί ότι είναι απαραίτητο, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild am Sonntag.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε στο περίγραμμα μιας συμφωνίας την Παρασκευή για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines και τους θανάτους 298 ανθρώπων σε μια περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας την οποία ελέγχουν αυτονομιστές τους οποίους υποστηρίζει η Ρωσία.

    Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, διέθεσε αγαθά αξίας 36 δισεκ. ευρώ στη Ρωσία πέρυσι, σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ στη χώρα αυτή. Όμως οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους και ορισμένες ενώσεις της βιομηχανίας πως η συρρίκνωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών θέτει σε κίνδυνο τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

    [03] «Ανάγκη να κηρυχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία»

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η άμεση κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα.

    Στην ανακοίνωση, η κρίση στην Ουκρανία περιγράφεται ως μια «εσωτερική σύγκρουση». Η Ουάσινγκτον και χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, οι οποίοι μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

    Η Μόσχα αρνείται την ανάμιξή της στον εμφύλιο.

    [04] «Ασημένια» η Νικολαΐδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

    Γι' ακόμη μια χρονιά η ελληνική κωπηλασία κατέκτησε μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών. Εφέτος, στο Βαρέζε, η Κατερίνα Νικολαΐδου κατάφερε και πάλι να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, δείχνοντας σταθερότητα στους μεγάλους στόχους και τις απαιτητικές κούρσες.

    Η Κατερίνα Νικολαΐδου τερμάτισε δεύτερη και πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη συλλογή της ελληνικής κωπηλασίας. H εθνική ομάδα κατάφερε επίσης να δώσει το «παρών» και σε τρεις ακόμη τελικούς της διοργάνωσης, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε μόλις δυο στην αντίστοιχη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου άνευ, ενώ στην 6η θέση τερμάτισαν τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη, παρότι ήταν η πρώτη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την ίδια θέση κατάκτησε και ο Διονύσης Αγγελόπουλος στο σκιφ των αγοριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2014 - 18:30:20 UTC