Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η δίκη για την έκδοση τους ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα
  • [02] Φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ
  • [03] Άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
  • [04] Τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους για το Τελ Αβίβ
  • [05] Ματαιώνονται για 24 ώρες οι πτήσεις των αμερικανικών αερογραμμών προς το Ισραήλ

  • [01] Ξεκίνησε η δίκη για την έκδοση τους ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα

    Σήμερα το πρωί ξεκίνησε στο Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ η εκδίκαση της υπόθεσης του ζεύγους Γριβέα, που εμπλέκεται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το δικαστήριο θα εξετάσει αν πρέπει να τους εκδώσει στην Ελλάδα, όπως έχουν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα, οι ελληνικές αρχές. Ο δημόσιος κατήγορος, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά, στην εισήγησή του υποστήριξε πως οι κατηγορίες που τους βαραίνουν για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποτελούν αδικήματα και για το βρετανικό δίκαιο και έτσι θα πρέπει να εκδοθούν στην Ελλάδα.

    Η σημερινή πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας αναλώθηκε κατά πολύ στην ερμηνεία του εντάλματος, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα διώκονται για απιστία ή για απάτη. Η υπεράσπιση υποστήριξε πως πουθενά στο κατηγορητήριο δεν φαίνεται ότι πρόκειται για απάτη. Κατηγορούνται για μια μορφή απιστίας που όμως δεν αποτελεί αδίκημα για το βρετανικό δίκαιο, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης. Αυτό που ουσιαστικά ισχυρίστηκε η πλευρά Γριβέα είναι πως όταν δόθηκε το επισφαλές δάνειο στους κατηγορούμενους, αυτοί δεν προσκόμισαν κανένα ψευδές στοιχείο για την απόκτησή του. «Αν έγινε λάθος στην καταβολή του δανείου είναι θέμα που αφορά τους πιστωτές και όχι τους κατηγορούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος υπεράσπισης, Μπεν Μπράντον. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του πρώτου εμπειρογνώμονα, του αναπληρωτή καθηγητή του Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ηλία Αναγνωστόπουλου.

    [02] Φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ

    Πέντε φωτογραφίες της καταζητούμενης και επικηρυγμένης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας (Πόλας) Ρούπα, 45 ετών, η οποία διέφυγε από το κρησφύγετο της οδού Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, μαζί με το τετράχρονο παιδί της, πριν το ανακαλύψουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι η Πόλα Ρούπα, φεύγοντας από το διαμέρισμα, πήρε μαζί της φωτογραφίες που πιθανότατα απεικονίζουν την ίδια με τη σημερινή της εμφάνιση και του παιδιού, τον φορητό υπολογιστή της και πιθανότατα ένα πιστόλι, γιατί στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο θήκες, εκ των οποίων πιστεύεται ότι η μία είναι από το πιστόλι USP που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι, στις οποίες η γυναίκα φαίνεται αδυνατισμένη και με κοντά μαλλιά, τα οποία έχει βάψει ξανθά. Τέσσερις από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης, είναι από τη συγκεκριμένη πηγή, ενώ η πέμπτη είναι από τη σύλληψή της το 2010.

    [03] Άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

    Άνοδος του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώνεται, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen.Ο δείκτης στην Ελλάδα αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά τις 55 μονάδες, ακολουθώντας την αυξητική τάση τόσο του Παγκόσμιου όσο και του Ευρωπαϊκού δείκτη εμπιστοσύνης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ο παγκόσμιος δείκτης διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες και είναι ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2007.Η Ινδία κατάφερε με μια αύξηση 7 μονάδων στον δείκτη της και φτάνοντας τις 128 μονάδες να ανακτήσει την πρώτη θέση από την Ινδονησία, η οποία την κατείχε τα τελευταία 5 συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ την μεγαλύτερη μείωση ύψους 8 μονάδων σημείωσαν το Χονγκ-Κονγκ και η Ιαπωνία, φτάνοντας τις 103 και 73 μονάδες αντίστοιχα.

    [04] Τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους για το Τελ Αβίβ

    Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών που νωρίτερα ματαίωσαν τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ.

    Η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μέχρι νεωτέρας. Από τη Φρανκφούρτη, έγινε γνωστό ότι η Lufthansa, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, διακόπτει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για 36 ώρες. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επίσης τις θυγατρικές της, την Germanwings, την αυστριακή Austrian Airlines και την ελβετική Swiss. Από την πλευρά της, η ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πτήση από το Άμστερνταμ για το Τελ Αβίβ καθώς ανησυχεί για την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης. Και η βελγική Brussels Airlines ανακοίνωσε απόψε πως ακυρώνει τις σημερινές και αυριανές πτήσεις της προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ γα λόγους ασφαλείας.

    [05] Ματαιώνονται για 24 ώρες οι πτήσεις των αμερικανικών αερογραμμών προς το Ισραήλ

    Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για τις επόμενες 24 ώρες, για λόγους ασφαλείας.

    Αρχικά η εταιρεία Delta είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για εκτοξεύσεις ρουκετών στην περιοχή αυτή. Αμέσως μετά η US Airways ακύρωσε τις πτήσεις 797 από το Τελ Αβίβ για τη Φιλαδέλφεια και 796, από τη Φιλαδέλφεια για το Ισραήλ. Στον ιστότοπο της εταιρείας United Airlines ανακοινώθηκε επίσης ότι η πτήση της από το Νιούαρκ για το Τελ Αβίβ ακυρώθηκε διότι δεν υπήρχε "διαθέσιμο" αεροσκάφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 18:30:21 UTC