Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρές οδηγίες για την αξιολόγηση και τους προϋπολογισμούς, έδωσε ο Μ. Βορίδης στους διοικητές των νοσοκομείων
  • [02] Καθυστερεί το «πέρας της ανάκρισης» για τη Χρυσή Αυγή, εξαιτίας των προσφυγών που καταθέτουν κατηγορούμενοι
  • [03] «Πράσινο φως» απο την ΕΕ για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά
  • [04] Τα «μαύρα κουτιά» του μαλαισιανού αεροσκάφους θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση
  • [05] Τζ. Κέρι: Η πρόταση της Αιγύπτου αποτελεί το πλαίσιο για μια εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
  • [06] Νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας ο Ντούνγκα

  • [01] Αυστηρές οδηγίες για την αξιολόγηση και τους προϋπολογισμούς, έδωσε ο Μ. Βορίδης στους διοικητές των νοσοκομείων

    Η σύμβαση ανταποδοτικότητας, η αξιολόγηση των εργαζομένων και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, ήταν τα κύρια σημεία της ομιλίας του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές των νοσοκομείων.

    Για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την πίεση που παρουσιάζει η ανάγκη του δημοσιονομικού εξορθολογισμού και την πίεση που εμφανίζει σε πολλά σημεία η ανάγκη εκτέλεσης σφιχτών προϋπολογισμών και τόνισε: «Πρέπει να αρχίσουμε να καταρτίζουμε ουσιαστικούς προϋπολογισμούς από το να εκτελούμε τους παρόντες. Όταν λέω ουσιαστικούς προϋπολογισμούς εννοώ τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται από μία πραγματική δουλειά αξιολόγησης των δαπανών και συσχετισμού των κοστολογικών στοιχείων με αυτό το οποίο πραγματικά είναι η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πολίτες».

    Όσον αφορά στη σύμβαση αποδοτικότητας, που «θα συναφθεί μεταξύ των διοικήσεων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών», ανέφερε πως «είναι ένας μηχανισμός με τον οποίον οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι ειδικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων αποδέχονται την αξιολόγησή τους από τις υγειονομικές περιφέρειες» και τόνισε: «Από τη στιγμή που ζητάμε και επιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση προσωπικού, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από μία διαδικασία αξιολογήσεως η οποία μάλιστα θα έχει συμβατικά χαρακτηριστικά με την έννοια ότι αποδεχόμαστε και συνέπειες εξαιτίας μίας δυσμενούς αξιολογήσεως». Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η αξιολόγηση αποτελεί νομική υποχρέωση και πρέπει να γίνει, όμως, «προτιμώ να την πιστέψετε και να το μεταφέρετε αυτό και στους εργαζόμενους».

    [02] Καθυστερεί το «πέρας της ανάκρισης» για τη Χρυσή Αυγή, εξαιτίας των προσφυγών που καταθέτουν κατηγορούμενοι

    Οι προσφυγές που καταθέτουν κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθυστερεί το κλείσιμο της έρευνας της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά πλαίσια για τον χρόνο εκδίκασης της υπόθεσης πριν λήξουν τα 18μηνα όρια προφυλάκισης.

    Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, τα αλλεπάλληλα αιτήματα που υποβάλλουν κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής «δένουν» τα χέρια των εφετών ειδικών ανακριτριών οι οποίες αν και έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους για τη μεγάλη δικογραφία της δραστηριότητας της «εγκληματικής οργάνωσης» αδυνατούν να κηρύξουν το πέρας της. Έτσι, η δικογραφία αντί ήδη να βρίσκεται στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να αποφανθεί για το πόσοι και ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη, παραμένει στο γραφείο των δύο ανακριτριών ώστε προηγουμένως, όπως ορίζει η δικονομία, να έχουν κριθεί τα αιτήματα των κατηγορουμένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έως σήμερα εκκρεμούν αιτήματα 10 κατηγορουμένων στην υπόθεση, που αφορούν είτε αποφυλακίσεις είτε αντικαταστάσεις περιοριστικών όρων. Η υποβολή συνεχών αιτημάτων εκ μέρους κατηγορουμένων, που ωστόσο στηρίζεται στη νομοθεσία που δίνει σχετικό δικαίωμα στους κατηγορουμένους ανεξάρτητα αν προηγούμενο με ίδιο περιεχόμενο έχει απορριφθεί, εκτιμάται ότι ενδεχομένως στοχεύει σε καθυστέρηση της δίκης. Πλέον, στο Εφετείο πιθανολογούν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να λήξουν 18μηνα προφυλάκισης πριν την ολοκλήρωση της δίκης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

    [03] «Πράσινο φως» απο την ΕΕ για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε «πράσινο φως» στην Ελλάδα για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκριναν τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ της θυγατρικής της COSCO και της ΟΛΠ ΑΕ κι έτσι ξεπερνιέται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά.

    Πρόκειται για τη συμφωνία της ΣΕΠ ΑΕ με τον ΟΛΠ, με την οποία δρομολογείται επένδυση, επιπλέον 230 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αποδίδει τεράστια οφέλη για τη χώρα. Διπλασιάζει, όχι μόνο το ύψος της επένδυσης, αλλά και τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες και άλλες περίπου 1.500 έμμεσες, ανθρώπων, δηλαδή, που θα απασχοληθούν γύρω από τη λειτουργία αυτής της επένδυσης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία ξεκίνησε από το μηδέν και μονογράφηκε μέσα στον χρόνο ρεκόρ, των πέντε μηνών. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, βρισκόταν σε συνεχή διαβούλευση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκρισή της.

    [04] Τα «μαύρα κουτιά» του μαλαισιανού αεροσκάφους θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση

    Τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Συμφωνήσαμε στο αίτημα της Ολλανδίας οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων που βρίσκονται στο Φάρνμπορο να ανακτήσουν τα στοιχεία από τα 'μαύρα κουτιά' της πτήσης ΜΗ17 για να υποβληθούν σε διεθνή ανάλυση», έγραψε ο Κάμερον στο Twitter. Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, στην νότια Αγγλία, υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

    Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι βελγικό στρατιωτικό αεροσκάφος ταξιδεύει προς το Κίεβο για να παραλάβει τα «μαύρα κουτιά». Στο αεροσκάφος αυτό επιβαίνουν επίσης τεχνικοί ειδικοί και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ έξι ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Διοίκησης Αερομεταφορών (EATC) που εδρεύει στο Άιντχοβεν, στην Ολλανδία.

    [05] Τζ. Κέρι: Η πρόταση της Αιγύπτου αποτελεί το πλαίσιο για μια εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι η πρωτοβουλία της Αιγύπτου για το Μεσανατολικό αποτελεί το πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. «Αυτό είναι το πλαίσιο (. . .) για τον τερματισμό της βίας και αυτό το πλαίσιο είναι η αιγυπτιακή πρωτοβουλία», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο Κέρι χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες που είχε έως τώρα στο Κάιρο και είπε ότι θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες να εργάζεται για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Γάζα. Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, η Χαμάς θα πρέπει να επιδιώξει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της βίας βασιζόμενη στην αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, η προηγούμενη μεσολαβητική προσπάθεια της Αιγύπτου, που είχε γίνει δεκτή από το Ισραήλ, είχε απορριφθεί από την παλαιστινιακή οργάνωση.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να καταθέσουν τα όπλα και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ώστε να τερματιστεί η αιματηρή σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας.«Το μήνυμά μου στους Ισραηλινούς και του Παλαιστίνιους είναι το ίδιο: ?Σταματήστε να μάχεστε, αρχίστε να συζητάτε. Αντιμετωπίστε στη ρίζα τους τις αιτίες ώστε να μην έχουμε την ίδια κατάσταση σε έξι μήνες ή ένα χρόνο?», δήλωσε ο Μπαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ. Ο Μπαν κάλεσε επίσης τη Χαμάς και τους συμμάχους της να σταματήσουν «αμέσως» τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Ο Μπαν ενημέρωσε τον Νετανιάχου, αλλά και τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν για τις συζητήσεις που είχε με τους παλαιστίνιους και τους άραβες ηγέτες όσον αφορά την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

    Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να θεωρεί υπεύθυνη την παλαιστινιακή Χαμάς για την απόρριψη των προτάσεων για εκεχειρία και επειδή «ξεκίνησε και παρατείνει» τη σύγκρουση στη Γάζα.

    Εξάλλου, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι άμαχοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Την ίδια ώρα ανακοινωνόταν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 593 τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων.

    [06] Νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας ο Ντούνγκα

    Ο Κάρλος Ντούνγκα ανέλαβε νέος ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, δύο εβδομάδες μετά την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014, η οποία, σε συνδυασμό με την ήττα 3-0 από την Ολλανδία στο «μικρό τελικό», οδήγησε στην αποπομπή του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

    Ο 50χρονος Ντούνγκα, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Κάρλος Καετάνο Μπλέντορν Βέρι, θα αναλάβει για 2η φορά την τεχνική ηγεσία της «σελεσάο», με την οποία κατάκτησε το Κόπα Αμέρικα του 2007 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009, ενώ απολύθηκε από τη Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Βραζιλίας το 2010, μετά την ήττα από την Ολλανδία στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και πάλι» είπε στους δημοσιογράφους μετά την επίσημη ανακοίνωση πρόσληψής του από την ομοσπονδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 16:30:21 UTC