Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ
  • [02] Ο μηχανισμός απονομής των συντάξεων, στις σημερινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας
  • [03] Νέα συνάντηση Κέρι - Ζαρίφ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [04] Θα διατηρηθεί η Μονή Αποστόλου Ανδρέα, ως μνημείο σύμβολο
  • [05] Η Νάνα Μούσχουρη απόψε στο Ηρώδειο

  • [01] Επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

    Χωρίς αστική συγκοινωνία είναι από σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ο οργανισμός έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης από το 2010, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του ΟΑΣΘ. Παρά την επίσχεση εργασίας, η εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, με οχήματα του οργανισμού θα γίνει κανονικά.

    [02] Ο μηχανισμός απονομής των συντάξεων, στις σημερινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

    Συνάντηση με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, θα έχουν σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι τα τεχνικά κλιμάκια τις τρόικας.

    Η συνάντηση θα γίνει στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29), όπου στεγάζεται η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη διαδικασία ενοποίησης των μηχανισμών απονομής των συντάξεων.

    [03] Νέα συνάντηση Κέρι - Ζαρίφ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ για να διαπιστώσει αν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πριν από την καταληκτική προθεσμία της 20ής Ιουλίου, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Ο Κέρι και ο Ζαρίφ συναντήθηκαν χθες για δύο ώρες στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα). Χθες Κυριακή, ο Κέρι είπε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες με το Ιράν για τον τρόπο περιορισμού της δυνατότητάς του παρασκευής πυρηνικού καυσίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 20 Ιουλίου αν δεν επιτευχθεί πρόοδος εντός της εβδομάδας.

    Το Ιράν υποστηρίζει ότι εμπλουτίζει ουράνιο μόνο για ειρηνικούς σκοπούς και επιθυμεί την άρση των δυτικών κυρώσεων. Ωστόσο, η πολιτική της Τεχεράνης απόκρυψης ευαίσθητων πυρηνικών πληροφοριών από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ καθιστά καχύποπτη τη Δύση.

    [04] Θα διατηρηθεί η Μονή Αποστόλου Ανδρέα, ως μνημείο σύμβολο

    «Σύμβολο συλλογικής μνήμης», που εκφράζεται μέσα από τη μορφή που γνώρισαν αρκετές γενιές Κυπρίων για περισσότερο από έναν αιώνα, και «αποκούμπι για τους εγκλωβισμένους», χαρακτηρίζει την Μονή του Αποστόλου Ανδρέα ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Πέτρος Κουφόπουλος, ο οποίος το 2005 ήταν ο κύριος ερευνητής πολυμελούς ομάδας υπό τον καθηγητή, Νίκο Πολυδωρίδη, η οποία εκπόνησε τη μελέτη για την αποκατάσταση της ιστορικής Μονής.

    Ο καθηγητής Π. Κουφόπουλος, ο οποίος έχει κάνει έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης στο Άγιο Όρος, στο Σινά, στον Παρθενώνα και ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά των γλυπτών της δυτικής ζωφόρου στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει το γεγονός ότι οι εγκλωβισμένοι διατήρησαν τη Μονή σε αδιάκοπη λειτουργία για 40 χρόνια και εξαίρει την θυσιαστική προσφορά του Οικονόμου π. Ζαχαρία Γεωργίου.

    Οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο και προβλέπεται να διαρκέσει 22 μήνες.

    [05] Η Νάνα Μούσχουρη απόψε στο Ηρώδειο

    Το Ελληνικό Φεστιβάλ υποδέχεται απόψε, μετά από πέντε χρόνια, την Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο. Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, με τίτλο «Happy Birthday Tour» που ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, που συνθέτουν έναν τεράστιο συναυλιακό χάρτη, που έχει τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου, ως σημείο αφετηρίας αλλά και τερματισμού. Αφορμή είναι τα γενέθλιά της και η επιθυμία της να τα γιορτάσει εδώ όπου ξεκίνησαν όλα.

    Την Νάνα Μούσχουρη που θα τραγουδήσει με την κόρη της Λενού θα πλαισιώσουν διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, ο Lucien Di Napoli στο πιάνο και τα φωνητικά, ο Yannick Deborne στη κιθάρα και τα φωνητικά, ο Philippe Pregno στα κρουστά, το φλάουτο και το σαξόφωνο, ο Jean Philippe Roux στο μπάσο και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στην κιθάρα και το μπουζούκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 8:30:20 UTC