Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής θα αποφασίσει για το δημοψήφισμα
  • [02] Συνελήφθη τελικά η απολυμένη καθαρίστρια που είχε προσαχθεί από το υπουργείο Οικονομικών
  • [03] Προσαγωγή απολυμένης καθαρίστριας έξω από το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [05] Τρεις δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ - Ο γ.γ. του ΟΗΕ ζητεί να συμφωνηθεί εκεχειρία

  • [01] Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής θα αποφασίσει για το δημοψήφισμα

    Αύριο στις 10 το πρωί ορίστηκε να διεξαχθεί η ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Α΄ Θερινού Τμήματος για να αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν αντίθετα με την πρόταση της κυβέρνησης που υιοθετήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχουν στην αυριανή συνεδρίαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε από τη Διάσκεψη των Προέδρων κατά την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και διάτρητο τον κανονισμό της Βουλής», συγκάλεσε εκτάκτως την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τη γραμματεία του κόμματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση τόσο η δική του όσο και του κ. Βούτση, θα είναι αρνητική στο να συμμετέχουν οι βουλευτές σε μια πρακτική «βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής».

    Απόφαση μέσα από τα όργανά τους, για το αν θα συμμετέχουν ή όχι αύριο στη συζήτηση θα πάρουν επίσης ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.

    Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ότι«η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι' αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

    [02] Συνελήφθη τελικά η απολυμένη καθαρίστρια που είχε προσαχθεί από το υπουργείο Οικονομικών

    Συνελήφθη τελικά, για απρόκλητη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της Αρχής και εξύβριση -ανάμεσα σε άλλα- η απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών που είχε προσαχθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Νίκης.

    Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων μεταξύ απολυμένων καθαριστριών και αστυνομικών, όταν οι πρώην εργαζόμενες, προσπάθησαν να σταματήσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου με το κατέβασμα των ρολών, που έγινε λόγω και της επίσκεψης της τρόικας, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας.

    [03] Προσαγωγή απολυμένης καθαρίστριας έξω από το υπουργείο Οικονομικών

    Μία γυναίκα προσήχθη νωρίτερα, ενώ βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, όταν επικράτησε νέα ένταση μεταξύ απολυμένων καθαριστριών και αστυνομικών.

    Οι πρώην εργαζόμενες στο υπουργείο, προσπάθησαν να σταματήσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου με το κατέβασμα των ρολών, που έγινε λόγω και της επίσκεψης της τρόικας, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας.

    [04] Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 7- 10 ημέρες.

    Παρόντες από την πλευρά των δανειστών, είναι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ (ο Πολ Τόμσεν είναι στην Ουκρανία, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος του ΔΝΤ), ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο (αντικατέστησε τον Ματίας Μορς).

    [05] Τρεις δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ - Ο γ.γ. του ΟΗΕ ζητεί να συμφωνηθεί εκεχειρία

    Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ λίγη ώρα αφού στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού της αεράμυνας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι σειρήνες ήχησαν επίσης στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε σήμερα να υπάρξει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Είναι πιο επείγον από ποτέ να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και για να συμφωνηθεί μια εκεχειρία», δήλωσε ο Μπαν επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του «προς τις δύο πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση». «Είναι ξεκάθαρο ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της να τερματιστεί άμεσα η κλιμάκωση αυτή και να συμφωνηθεί μια βιώσιμη εκεχειρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Μιλώντας μετά τον Μπαν, ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ κάλεσε «το Συμβούλιο να δράσει άμεσα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων». «Το Συμβούλιο πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ισραήλ επιβάλλοντάς του να τερματίσει άμεσα την επίθεσή του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του βάσει των διεθνών κανόνων», πρόσθεσε ο Μανσούρ. Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ρον Πρόσορ πήρε τον λόγο για να επαναλάβει ότι «το Ισραήλ λαμβάνει σημαντικά μέτρα για να μην πλήξει αθώους παλαιστίνιους πολίτες» και τόνισε: «Έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσετε τη Χαμάς για αυτό που είναι», δηλαδή μια τρομοκρατική οργάνωση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 16:30:23 UTC