Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άρτα
  • [04] Β. Κορκίδης: Η ΕΣΕΕ στηρίζει το σχέδιο ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων
  • [05] Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι εφαρμογές Ε1,Ε2,Ε3 του Taxisnet
  • [06] Ηλεκτρονικά η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ
  • [07] «Κοινωνική Διάσκεψη» στη Γαλλία εν μέσω εντάσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και κοινωνικούς εταίρους

  • [01] Συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει στις 12:00, στη Χαριλάου Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [02] Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ αναφέρεται ότι το Δημόσιο δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του, που προκύπτουν από τη συμφωνία που υπογράφηκε το 2001, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Άρτα

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο δάσος που περιβάλλει τον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας. Η φωτιά έκανε στάχτη μια πλαγιά του βουνού Περάνθη, ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την καταστροφή πεύκων, με 10 οχήματα δεκάδες άνδρες και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ. Με τη βοήθεια εθελοντών και κατοίκων απομακρύνθηκε η απειλή για το νομαρχιακό νοσοκομείο και τον οικισμό Γλυκόριζο.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, αλλά παραμένουν τρία οχήματα, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

    [04] Β. Κορκίδης: Η ΕΣΕΕ στηρίζει το σχέδιο ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων

    Η ΕΣΕΕ θα στηρίξει το σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων, πιστεύοντας ότι ένα Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο, μπορεί να οδηγήσει σε «επανεκκίνηση» το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης στην πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ Νικόλαο Φίλιππα.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κύκλου επαφών του Προέδρου του ΚΕΠΕ με τους κοινωνικούς φορείς αναφορικά με σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Συμφωνήθηκε η συνεργασία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) με το τμήμα ερευνών του ΚΕΠΕ για την διοικητική και λειτουργική ενοποίηση των ασφαλιστικών δομών. Παρουσία των επιστημονικών στελεχών των δύο φορέων συζητήθηκε διεξοδικά το σχέδιο ενοποίησης το οποίο περιλαμβάνει 6 βήματα και αφορά ενοποιήσεις ταμείων όχι μόνο διοικητικές αλλά και θεσμικές.

    Η ΕΣΕΕ έχει εκφραστεί θετικά ως προς την δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης με τρεις κλάδους, έναν για μισθωτούς, έναν για ελεύθερους επαγγελματίες και έναν για αγρότες.

    Εκφράζει ωστόσο και προβληματισμό της ως προς τα εξής σημεία:

    - Η διασφάλιση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ είναι άδικη για όσους έχουν εισφορές ανάλογες μεγαλύτερων συντάξεων στο σύνολο του εργασιακού βίου.

    -Οι συντάξεις έχουν πια μειωθεί σε βαθμό δυσανάλογο με τις δυνατότητες των συνταξιούχων. Πρόκειται για την πιο ευπαθή ομάδα συμπολιτών μας, που -στην τρίτη ηλικία- δεν μπορούν πλέον να κάνουν πολλά και απλά παρακολουθούν και περιμένουν ανταμοιβή των κόπων τους ανάλογη με τις καταβληθείσες εισφορές τους.

    - Ο διαφαινόμενος νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάση τα οικονομικά του και το «κύμα φυγής» των ασφαλισμένων προς την σύνταξη, δεν είναι δίκαιος και πρακτικά θα σημαίνει διαφορετικό εφάπαξ ανά έτος.

    - Η υπάρχουσα κατηγοριοποίηση των ασφαλιστικών κλάσεων του ΟΑΕΕ δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες των ασφαλισμένων και ως εκ τούτου επιβάλλεται ένας νέος σχεδιασμός ασφαλιστικών κλάσεων, με ελεύθερη επιλογή από τους ασφαλισμένους.

    [05] Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι εφαρμογές Ε1,Ε2,Ε3 του Taxisnet

    Εκτός λειτουργίας παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι εφαρμογές Ε1,Ε2,Ε3 του Taxisnet που αφορούν τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων οι συγκεκριμένες εφαρμογές επρόκειτο να παραμείνουν εκτός λειτουργίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί για λόγους συντήρησης. Ωστόσο, έως αυτήν την ώρα αυτές οι εφαρμογές του Taxisnet παραμένουν εκτός λειτουργίας.

    [06] Ηλεκτρονικά η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ

    Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής, η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τα προστατευόμενα μέλη τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον Οργανισμό. Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, Ν.4254/2014, με την οποία διασφαλίζεται κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης, των ανασφάλιστων πολιτών. Ο ίδιος νόμος προβλέπει, ότι δικαιούνται παροχές ασθενείας σε είδος έως 28.2.201, όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ διέκοψαν ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη, 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

    Σε ανακοίνωση του ΟΑΕΕ, αναφέρεται, με τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με ηλεκτρονικό τρόπο, εξασφαλίζεται η ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ασφάλεια των δεδομένων, η ουσιαστική παρακολούθηση της υλοποίησης του νόμου. Επισημαίνεται επίσης, ότι είναι υποχρεωτική η εκκαθάριση της δήλωσης για εισοδήματα του 2013.

    [07] «Κοινωνική Διάσκεψη» στη Γαλλία εν μέσω εντάσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και κοινωνικούς εταίρους

    Με φόντο ένα «ρεκόρ» ανεργίας και εν μέσω υψηλών εντάσεων από τα συνδικάτα των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτών, ο Φρανσουά Ολάντ θα κηρύξει σήμερα το απόγευμα (16.30 ώρα Ελλάδας) την έναρξη της «Κοινωνικής Διάσκεψης» στο Παρίσι. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Διάσκεψη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, επί θητείας Ολάντ.

    Και ενώ οι δύο προηγούμενες διεξήχθησαν μέσα σε ένα συναινετικό πνεύμα, η σημερινή δέχθηκε πολλαπλές απειλές για μη συμμετοχή, πράγμα που αποδυναμώνει τον κοινωνικό διάλογο, που ο Φρανσουά Ολάντ έχει ανάγει ως κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των μεταρρυθμίσεων. Πρώτη ξεκίνησε η εργοδοσία με το σημαντικότερο συνδικάτο MEDEF του οποίου ο πρόεδρος Πιερ Γκατάζ απείλησε, στις αρχές της εβδομάδας, να μποϊκοτάρει τη Διάσκεψη, εάν η κυβέρνηση δεν μετέθετε για το 2016 τα μέτρα για τα βαρέα επαγγέλματα, που προβλεπόταν για τον Ιανουάριο του 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 8:30:21 UTC