Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερες δόσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ
  • [02] Πολύωρες συσκέψεις με πολιτικές ηγεσίες υπουργείων είχε ο πρωθυπουργός
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να μιλάνε για σαμποτάζ και υπονόμευση αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία
  • [04] Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ
  • [06] Με τροποποιήσεις «πέρασαν» από το ΚΑΣ τα σκηνικά των παραστάσεων στην Επίδαυρο
  • [07] Το πρώτο μουσείο στον ευρωπαϊκό χώρο για τον Λευκάδιο Χερν
  • [08] Ερευνώντας την ιστορική συνέχεια του κρητικού πολιτισμού

  • [01] Περισσότερες δόσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ

    Να βελτιωθεί το πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τη βουλευτή Πιερίας Άννα Μάνη.

    Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές τονίζουν την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων σε 72, με κεφαλαιοποίηση των οφειλών του παρελθόντος, να περιοριστούν οι προσαυξήσεις τους, να μη χάνεται η ρύθμιση για όποιον αδυνατεί να καταβάλει κάποια δόση, όπως επίσης και να μη λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα, ούτε να ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ζητούν, επίσης, την άμεση ρύθμιση του θέματος.

    Εκτός της κ. Μάνη, την ερώτηση, με την οποία ζητείται η άμεση ρύθμιση του θέματος, υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ: Θανάσης Δαβάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Παύλος Βογιατζής, Φεβρωνία Πατριανάκου, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Ηλίας Βλαχογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Αλέκος Κοντός, Θόδωρος Καράογλου και Γιάννης Πασχαλίδης.

    [02] Πολύωρες συσκέψεις με πολιτικές ηγεσίες υπουργείων είχε ο πρωθυπουργός

    Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι πολύωρες συνεχείς συσκέψεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με πολιτικές ηγεσίες διαφόρων υπουργείων στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι συσκέψεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τις ηγεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Ναυτιλίας για το θέμα της αντιμετώπισης του θέματος των παράνομων μεταναστών.

    Ακολούθησε πολύωρη σύσκεψη με τις πολιτικές ηγεσίες των Περιβάλλοντος και Μεταφορών και Υποδομών.

    [03] Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να μιλάνε για σαμποτάζ και υπονόμευση αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία

    «Είναι σε συνέχεια των επίσης προκλητικών και πολύ σκληρών δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει την ελληνική οικονομία και κοινωνία» υποστήριξε, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

    «Εδώ έχουν υπάρξει συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία είναι αναπάντητα. Η διεθνής εμπειρία, μας δείχνει ότι όπου έχει επιχειρηθεί μια ιδιωτικοποίηση σαν αυτή που προκρίνεται μέσω της μικρής ΔΕΗ, αυτή δεν μεταφράζεται σε πιο φτηνά τιμολόγια και σε καλύτερες παροχές προς τους πολίτες» είπε ο κ Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «εάν πράγματι όλα αυτά γίνονται στο όνομα του κοινού συμφέροντος, τότε γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ίδια την κοινωνία, να αποφασίσει για το πώς το αντιλαμβάνεται εκείνη, μέσω της πρότασης -η οποία είναι απόλυτα δημοκρατική-, να υπάρξει το συγκεκριμένο δημοψήφισμα;».

    «Εν πάση περιπτώσει», συμπλήρωσε, «δεν μπορεί να μιλάνε για σαμποτάζ και υπονόμευση αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και υπηρετούν σήμερα ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο ευνοεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα...».

    [04] Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ, εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στις 25-5-2014, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο Athens.indymedia.org.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επελέγη ως στόχος το ΠΑΣΟΚ, γιατί «όλα αυτά τα χρόνια στηριζόταν στην καταστολή», ενώ τώρα, ως συγκυβάρνηση, «δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση». Η οργάνωση ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο αντιτρομοκρατικός νόμος, «να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».

    «Παρεμβάσεις στο νομοθετικό έργο μέσω απειλών και πυροβολισμών, προς όφελος τρομοκρατών, δεν γίνονται αποδεκτές. Η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν απειλούνται» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σχετικά με την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα.

    [05] Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ

    Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ γίνεται από τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ρεύματος, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

    Η διάρκεια και η ώρα έναρξης των περικοπών θα εξαρτηθούν βέβαια από τις μονάδες που θα είναι διαθέσιμες εκείνη την ώρα αλλά και το ύψος της ζήτησης. Το μέγιστο της ζήτησης παρατηρείται πλέον τις βραδινές ώρες (8-10) οπότε είναι σε λειτουργία τα κλιματιστικά χωρίς (όπως κατά τη μεσημεριανή αιχμή) να είναι διαθέσιμη η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

    Εν τω μεταξύ, αύριο το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΔΕΗ προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

    Διαβάστε επίσης: Δ. Σταμάτης: Ο κ. Τσίπρας, με πρόσχημα το θέμα της ΔΕΗ, επιδιώκει την πολιτική ανωμαλία , Θετικός ο Φ. Κουβέλης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα , Αντίθετο το ΚΚΕ με τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το περιεχόμενο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να μιλάνε για σαμποτάζ και υπονόμευση αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία, «Ναι» από Π. Καμμένο στο δημοψήφισμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

    [06] Με τροποποιήσεις «πέρασαν» από το ΚΑΣ τα σκηνικά των παραστάσεων στην Επίδαυρο

    Με μικρότερες και μεγαλύτερες τροποποιήσεις στα σκηνικά των παραστάσεων που θα δοθούν στο πλαίσιο του«Ελληνικού Φεστιβάλ»στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε τα«πράσινο φως»στο φετινό πρόγραμμα του πολιτιστικού θεσμού.Για παράδειγμα, στο έργο«Πελοποννησιακός πόλεμος (Μέρος Α'). Το μανιφέστο του πολέμου»,σε δραματουργία, διασκευή και σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη και σκηνικά Μάρως Μιχαλακάκου, η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι το σκηνικό που προτεινόταν ήταν βαρύ, κάλυπτε τη σκηνή και την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, καθώς και τον χώρο μεταξύ αυτής και του σύγχρονου σπιτιού , ενώ εμπόδιζε σημαντικές εργασίες που γίνονταν στον χώρο. Ωστόσο, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν,«το σχήμα του θεάτρου επανέρχεται»,όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, ενώ η σύνδεση του σύγχρονου οικίσκου με το κυρίως θέατρο γίνεται μέσω ράμπας.

    [07] Το πρώτο μουσείο στον ευρωπαϊκό χώρο για τον Λευκάδιο Χερν

    Το πρώτο μουσείο στον ευρωπαϊκό χώρο για τον Λευκάδιο Χερν, τον εθνικό ποιητή της Ιαπωνίας, θα εγκαινιαστεί στις 4 Ιουλίου στη Λευκάδα.

    Ο Λευκάδιος Χερν (Γιακούμο Κοϊζούμι, 1850- 1904), γιος του Ιρλανδού Τσαρλς Χερν και της Ελληνίδας Ρόζας Κασιμάτη, γεννήθηκε στη Λευκάδα, μεγάλωσε στην Ιρλανδία, μετέβη ως μετανάστης στην Αμερική και τελικά εγκαταστάθηκε και έζησε μία ήρεμη ζωή στην Ιαπωνία. Αποχωρίστηκε τους γονείς του όταν ήταν μικρός και συνεχώς ταξίδευε, χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές που συναντούσε σε κάθε τόπο, αντιμετωπίζοντας το κάθε αντικείμενο γνωριμίας με ανοιχτό πνεύμα και συναινετική κατανόηση.

    Πρώτες εκδόσεις, σπάνια βιβλία και ιαπωνικά συλλεκτικά αντικείμενα θα απαρτίζουν τα εκθέματα του «Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χέρν» το οποίο θα στεγάζεται σε ανακαινισμένη αίθουσα, στο ισόγειο του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

    [08] Ερευνώντας την ιστορική συνέχεια του κρητικού πολιτισμού

    Μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας 'Ερευνας (ΙΤΕ) για τη σύσταση και λειτουργία εργαστηρίου για την ανάλυση του «αρχαίου DNA», υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

    Σκοπός της σύμβασης, είναι η σύσταση και λειτουργία του πρώτου εργαστηρίου της χώρας για την ανάλυση αρχαίου DNA με την αξιοποίηση της μακράς εμπειρίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. 'Ετσι αναμένεται να δοθεί «φως» στην ανάδειξη της ιστορικής συνέχειας του πολιτισμού του Κρήτης, στη προέλευση, στη καταγωγή του πληθυσμού, αλλά και του φυσικού πλούτου και των καταβολών της κρητικής διατροφής, από τους επιστήμονες του εργαστηρίου που θα συσταθεί και θα λειτουργήσει στο ΙΤΕ με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 July 2014 - 14:30:22 UTC