Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά θα δικαστεί o Λ. Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της PROTON BANK
  • [02] Αγοράκι τριών ετών πνίγηκε σε πισίνα στα Χανιά
  • [03] Πιθανές διακοπές ρεύματος από αύριο
  • [04] Τουλάχιστον 22 ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου
  • [05] Φρ. Σταϊνμάγερ: H εκεχειρία στην Ουκρανία αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση
  • [06] Μ. Ρέντσι: Αν η Ευρώπη τραβούσε μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο
  • [07] Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας

  • [01] Κανονικά θα δικαστεί o Λ. Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της PROTON BANK

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, απέρριψε το αίτημα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, να ασκηθεί αναίρεση στο υπ. αριθμ. 695/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη μαζί με 33 άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK.

    Το αίτημα του επιχειρηματία απορρίφθηκε από τον αντεισαγγελέα καθώς κρίθηκε, ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

    Κατά συνέπεια, ο επιχειρηματίας θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της PROTON BANK.

    [02] Αγοράκι τριών ετών πνίγηκε σε πισίνα στα Χανιά

    Τραγωδία το μεσημέρι στα Χανιά. Ένα αγοράκι τριών ετών πνίγηκε μέσα σε πισίνα σπιτιού στο χωριό Παζινός Ακρωτηρίου.

    Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο σημείο μαζί με τον πατέρα του, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε κάποιες εργασίες.

    Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το παιδί διέφυγε της προσοχής του πατέρα του, έπεσε στην πισίνα από όπου λίγο μετά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

    Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το νήπιο σε κωματώδη κατάσταση.

    Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου Χανίων όπου μεταφέρθηκε, κατέληξε.

    Προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σούδας.

    [03] Πιθανές διακοπές ρεύματος από αύριο

    Για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από αύριο, Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους καταναλωτές.

    Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος. Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «το συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κ.λπ.), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κ.λπ.)».

    [04] Τουλάχιστον 22 ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου

    Τουλάχιστον 22 ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου, μετά την ποιοτική αξιολόγηση του ενεργητικού τους, σύμφωνα με την έκθεση European Banking Barometer της ΕY (Ernst & Young) για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει αυξήσει τα κεφάλαιά της, σε ικανοποιητικό βαθμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ποιοτική αξιολόγηση του ενεργητικού τους (AQR) και τα stress tests.

    Ωστόσο, στελέχη 22 τραπεζών, μεταξύ 294 σε όλη την Ευρώπη, υποστηρίζουν ότι θα χρειασθεί να αντλήσουν κεφάλαια μετά την αξιολόγηση. Εξάλλου, 43 ανέφεραν το ενδεχόμενο να χρειασθεί να προχωρήσουν σε αναζήτηση κεφαλαίων.

    Παράλληλα, στελέχη ευρωπαϊκών τραπεζών, εμφανίζονται αισιόδοξα για την ανάπτυξή και τις οικονομικές τους επιδόσεις φέτος και αναμένουν να αυξήσουν τόσο τις χορηγήσεις προς την πραγματική οικονομία όσο και τις αμοιβές των υπαλλήλων τους. Η έρευνα σε όλες τις αγορές της Ευρωζώνης που συμμετείχαν, έδειξε ότι κατά μέσο όρο περίπου 30% των τραπεζών δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω αυξήσεις κεφαλαίου μετά το AQR. Μια σημαντική μειοψηφία ολόκληρου τους δείγματος των ευρωπαϊκών τραπεζών (8%), θεωρούν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να αντλήσει περαιτέρω κεφάλαια μετά το AQR, ενώ ένα επιπλέον 20% πιστεύουν ότι ενδέχεται να χρειασθεί να αντλήσουν κεφάλαια. Οι τράπεζες στη Γερμανία ήταν πιο αισιόδοξες, καθώς μόλις το 4% εκτιμά ότι θα πρέπει να συγκεντρώσει κεφάλαια, ενώ το 2% δεν μπορεί να το αποκλείσει. Τουναντίον οι τράπεζες στην Ισπανία ήταν οι λιγότερο αισιόδοξες με το 35% να θεωρεί ότι θα πρέπει να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια, ενώ το 25% δεν μπορεί να το αποκλείσει.

    [05] Φρ. Σταϊνμάγερ: H εκεχειρία στην Ουκρανία αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

    Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ελπίζει ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στις διπλωματικές προσπάθειες για την κήρυξη μιας εκεχειρίας στην Ουκρανία, ενώ θεωρεί ότι η εκεχειρία αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών.

    «Δε μπορούμε να φανταστούμε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για μια επίλυση της κρίσης παρά μόνο στη βάση μιας διαρκούς εκεχειρίας», ανέφερε ο Σταϊνμάγερ σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από τη συνάντηση την οποία θα έχει στο Βερολίνο με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

    [06] Μ. Ρέντσι: Αν η Ευρώπη τραβούσε μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο

    Αρκετές αναφορές στην Ελλάδα περιείχε η ομιλία σχετικά με το εξάμηνο της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία έκανε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

    «Σήμερα ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία και η σκυτάλη πέρασε από την Ελλάδα στην Ιταλία. Μας έρχεται στο νου λοιπόν μια σημαντική σχέση και κληρονομιά: από τον Περικλή στον Κικέρωνα, από την ελληνική στη ρωμαϊκή αγορά, από τον αρχαίο ναό στην εκκλησία, από τον Παρθενώνα στο Κολοσσαίο. Σήμερα όμως δεν τα αναστοχαζόμαστε όλα αυτά - επικεντρωνόμαστε στα σπρεντ, στη χρηματοοικονομική κρίση, στις δυσκολίες. Αυτά είναι τραύματα που επουλώνονται πολύ δύσκολα και τα οποία ασφαλώς δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε» ανέφερε ο Ρέντσι.

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «αν η Ευρώπη τραβούσε σήμερα μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο, με έκφραση βαριεστημένη, παραίτησης. . .».

    [07] Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας

    Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας συνδιοργανώνουν από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα, το Ωδείο Καρδίτσας - Νίκος Ευθυμιάδης και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.

    Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου φεστιβάλ, οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τους 150, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας καθιερώνεται ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για όλη τη χώρα.

    «Πιστεύω ότι η επαρχία έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το κέντρο, από σημαντικές εκπαιδευτικές, μουσικές και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, άρα και ένα φεστιβάλ κιθάρας. Το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα μπορεί να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό event, στο οποίο συμμετέχουν πολύ σπουδαίοι κιθαρίστες. Έχουμε διπλάσιες συμμετοχές από πέρυσι και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

    «Στόχος είναι να βοηθηθούν τα παιδιά, κυρίως της επαρχίας, που έχουν έρωτα για την κιθάρα» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2014 - 16:30:21 UTC