Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Α. Λοβέρδου με αντιπροσωπεία του ΕΜΠ
  • [02] Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η αναδρομική περικοπή συντάξεων των δικαστικών
  • [03] «Στις 2 Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ»
  • [04] Παρεμβάσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, προανήγγειλε ο Ν. Δένδιας
  • [05] «Θα τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ»
  • [06] Ολλανδία-Χιλή 2-0 / Αυστραλία-Ισπανία 0-3
  • [07] Ολλανδία - Χιλή 0-0 και Αυστραλία - Ισπανία 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Συνάντηση Α. Λοβέρδου με αντιπροσωπεία του ΕΜΠ

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

    Οι εκπρόσωποι του ΕΜΠ επισήμαναν ότι με την προκήρυξη των 600 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν διασφαλίζεται η ενδοϊδρυματική κινητικότητα. Παράλληλα ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις (π.χ δεν προκηρύχθηκαν θέσεις βιβλιοθηκονόμων, το ίδρυμα δεν έχει φύλακες κλπ).

    Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε ένα «μέμο» με την καταγραφή των στρεβλώσεων και δεσμεύθηκε ότι θα παρακολουθήσει την διαδικασία της αξιολόγησης από κοντά. Στις αιτιάσεις της αντιπροσωπείας του ΕΜΠ, επικεφαλής της οποίας ήταν η αντιπρύτανης του ιδρύματος Αντωνία Μοροπούλου, ότι έχει γίνει ήδη αξιολόγηση από το υπουργείο, ο κ.Λοβέρδος αντέτεινε ότι δεν έχει στη διάθεσή του τέτοια έκθεση και ζήτησε από το ΕΜΠ να του την στείλει προκειμένου να την θέσει υπόψη του ανεξάρτητου αξιολογητή που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων.

    [02] Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η αναδρομική περικοπή συντάξεων των δικαστικών

    Σχεδόν ομόφωνα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αναδρομικές, περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών που έγιναν στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στη συνταγματική διάταξη περί ισότητας.

    Ακόμη, έκρινε ότι προσκρούει στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.

    [03] «Στις 2 Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ»

    Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας.

    Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση στη σημερινή σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.Συγκεκριμένα, διασφαλίζεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.

    [04] Παρεμβάσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, προανήγγειλε ο Ν. Δένδιας

    Παρέμβαση για τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο την εξωδικαστική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, ενώ επιπλέον στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φορείς, θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στο Πτωχευτικό Δίκαιο. Στόχος είναι με ταχείες διαδικασίες να μπορέσουν να απεγκλωβισθούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

    "Γνωρίζω πολύ καλά και δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας κατά την απογευματινή εκδήλωση Απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής ενώ γνωστοποίησε ότι για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων "ήδη διαπραγματευόμαστε την ανάθεση της σχετικής ολοκληρωμένης μελέτης στην Παγκόσμια Τράπεζα".

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος δρόμος και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια να συνταχθεί και ο επιχειρηματικός κόσμος ενώ σχολίασε: "στη μάχη για την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντι τις δυνάμεις του βαθέως κράτους, της ζωντανής έκφρασης των δεκαετιών ασφυκτικού εγκλεισμού της οικονομίας από την αγκύλωση του κρατισμού".

    [05] «Θα τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ»

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ηγέτες σε δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας συμφώνησαν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός μέχρι τις 27 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ένας από αυτούς, ο Αλεξάντερ Μποροντάι.

    Μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση με μια "ομάδα επαφής" στην οποία συμμετείχαν ένας πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, ο απεσταλμένος της Μόσχας στο Κίεβο και ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο Μποροντάι τόνισε:

    "Η διαβούλευση τελείωσε με τις αρχές των Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ να συμφωνούν να τηρήσουν την εκεχειρία μέχρι τις 27" του μηνός.

    Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου του για τον τερματισμό της κρίσης στις ρωσόφωνες επαρχίες της χώρας.

    [06] Ολλανδία-Χιλή 2-0 / Αυστραλία-Ισπανία 0-3

    Η Ολλανδία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, αήττητη και χωρίς βαθμολογική απώλεια, καθώς με γκολ των Φερ στο 77ο λεπτό και Ντεπάι στις καθυστερήσεις νίκησε 2-0 τη Χιλή στο ντέρμπι κορυφής στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Οι «οράνιε» και οι νοτιαμερικανοί, που κατετάγησαν δεύτεροι, πήραν την πρόκριση για τους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη δεύτερη και την πρώτη ομάδα, αντίστοιχα, από τον 1ο όμιλο.

    Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Ισπανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αφού επικράτησε με 3-0 της Αυστραλίας, που επίσης αποχαιρετά την διοργάνωση, στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου. Τα γκολ για τους Ισπανούς σημείωσαν οι Βίγια (21΄), Τόρες (69΄) και Μάτα (82΄).

    [07] Ολλανδία - Χιλή 0-0 και Αυστραλία - Ισπανία 0-1 στο ημίχρονο

    Η Ολλανδία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Χιλή, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου, ενώ η Ισπανία, δίνει τον τελευταίο της αγώνα κόντρα στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 18:30:22 UTC