Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη θα απολογηθούν οι συλληφθέντες για τον δεύτερο τόνο ηρωίνης
  • [02] Α. Λοβέρδος: Δεν υπάρχει χρόνος για μεγαλόπνοα σχέδια
  • [03] Η Αικ. Σαββαΐδου νέα επικεφαλής της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων
  • [04] «Η Κίνα επενδύει δυνατά στην Ελλάδα»
  • [05] Το Ελληνικό Φεστιβάλ υποδέχεται μετά από πέντε χρόνια την Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο
  • [06] Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο ισχυρότερος υπολογιστής στον κόσμο είναι κινεζικός

  • [01] Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη θα απολογηθούν οι συλληφθέντες για τον δεύτερο τόνο ηρωίνης

    Σε τρείς ομάδες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθούν οι 14 συλληφθέντες, για την υπόθεση εντοπισμού, σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας μορφής ναρκωτικής ουσίας, ενός τόνου 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420) που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

    Αύριο θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, την Τετάρτη ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

    Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

    [02] Α. Λοβέρδος: Δεν υπάρχει χρόνος για μεγαλόπνοα σχέδια

    Συνεχή διάλογο ζήτησεο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδοςαπό τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των καθηγητών, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το θέμα της απόλυσης 85 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς επίσης και να παγώσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, οι εκπρόσωποι των καθηγητών παρέδωσαν στον κ. Λοβέρδο υπόμνημα με τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου καθώς και έναν «φάκελο της ντροπής», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θύμιος Κοτσιφάκης, με δημοσιεύματα και ψηφίσματα υπέρ της επαναφοράς στα επαγγελματικά λύκεια των ειδικοτήτων που έχουν καταργηθεί.

    Σε συνάντηση γνωριμίας που είχε νωρίτερα με τους συντάκτες του υπουργείου Παιδείας, ο κ.Λοβέρδος έκανε γνωστό, ότι το ποσό των 435.000 ευρώ που συγκέντρωσαν Κύπριοι μαθητές και παρέδωσαν στο υπουργείο Παιδείας θα διατεθούν σε υποτροφίες για άπορους πρωτοετείς φοιτητές. Ο κ.Λοβέρδος ανέφερε εξάλλου, ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεγαλόπνοα σχέδια επισημαίνοντας ότι θα παρέμβει διορθωτικά όπου χρειαστεί.

    [03] Η Αικ. Σαββαΐδου νέα επικεφαλής της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

    Την Αικατερίνη Σαββαΐδου, στέλεχος της εταιρίας «PwC-Ελλάς», με εξειδίκευση στο δημοσιονομικό και φορολογικό δίκαιο, προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

    Η κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι επιτυχημένη δικηγόρος, ερευνήτρια και έμπειρη επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους.

    [04] «Η Κίνα επενδύει δυνατά στην Ελλάδα»

    «Η Κίνα επενδύει δυνατά στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σχετικά με την επίσκεψη του κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα και τις επενδυτικές συνεργασίες που συμφωνήθηκαν.

    «Οι δύο χώρες έχουν κλείσει συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της ναυτιλίας, της γεωργίας και του τουρισμού ύψους άνω των 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα και επισημαίνει, ότι ο Λι Κετσιάνγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται, ενώ δήλωσε, ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. «Το Πεκίνο θέλει να αγοράσει πολλά στην Ελλάδα. Ο κινεζικός μεταφορικός κολοσσός Cosco έχει ήδη από το 2008 μισθώσει μεγάλο τμήμα του λιμανιού στον Πειραιά. Οι Κινέζοι θέλουν τώρα να αγοράσουν το 67% του λιμανιού», σημειώνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον και για την κατασκευή ενός εδώ και χρόνια σχεδιαζόμενου μεγάλου αεροδρομίου στην Κρήτη.

    [05] Το Ελληνικό Φεστιβάλ υποδέχεται μετά από πέντε χρόνια την Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

    «Το Φεστιβάλ υποδέχεται την Νάνα Μούσχουρη πάλι, μετά από πέντε χρόνια και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, γνωρίζοντας ότι είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όλων, όταν μιλάνε για τους Έλληνες του εξωτερικού», είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος, στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στις 14 Ιουλίου στο Ηρώδειο, που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

    Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, με τίτλο «Happy Birthday Tour» που ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, που συνθέτουν έναν τεράστιο συναυλιακό χάρτη, που έχει τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου, ως σημείο αφετηρίας αλλά και τερματισμού. Αφορμή είναι τα γενέθλιά της και η επιθυμία της να τα γιορτάσει εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς και την κόρη της, Λενού, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια.

    Η Νάνα Μούσχουρη αφού αναφέρθηκε με πολύ επαινετικά λόγια στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, είπε: «30 χρόνια από τότε που πρωτοτραγούδησα στο Ηρώδειο, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση μίας δεκαετίας από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80στα γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί, 20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δύο προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ?60, τον Μάνο και τη Μελίνα. Βλέπετε, κάθε ιστορία έχει αρχή. Εκεί κρύβεται η αιτία, εκεί επωάζεται και ο σκοπός του ταξιδιού, που όλοι ξεκινάμε. Έχω άλλωστε και μία σπουδαία συνταξιδιώτισσα. Όπως και σε πολλές άλλες συναυλίες έτσι και σε αυτή στο Ηρώδειο θα είναι μαζί μου η Λενού, η κόρη μου, που έχει από το 2001 τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή. Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό».

    [06] Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο ισχυρότερος υπολογιστής στον κόσμο είναι κινεζικός

    Η Κίνα διαθέτει τον πιο ισχυρό υπερ-υπολογιστή στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ο "Τιανχέ-2" ανακηρύχθηκε Νο 1 για το πρώτο εξάμηνο του 2014 στον κατάλογο των 500 ταχύτερων υπολογιστών παγκοσμίως. Η σχετική λίστα "Top 500" ανανεώνεται δύο φορές τον χρόνο.

    Από την προηγούμενη φορά, η Κίνα έχει 20% περισσότερους υπερ-υπολογιστές στο «Top 500», ενώ οι ΗΠΑ 15% λιγότερους. Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη με 233 υπολογιστές μεταξύ των 500 ισχυρότερων διεθνώς, έναντι 76 της Κίνας, 30 της Βρετανίας, 27 της Γαλλίας και 23 της Γερμανίας.

    Ο πλήρης κατάλογος του Top 500, που άρχισε να συντάσσεται το 1993 και αποτελεί ένα «βαρόμετρο» για την υπολογιστική ισχύ κάθε κράτους, θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στη Λειψία της Γερμανίας, σύμφωνα με το BBC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 16:30:23 UTC