Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετη με την παραίτηση του Φ. Κουβέλη η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο θα συναντηθεί ο Μπ. Ομπάμα την Τετάρτη
  • [03] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμερικανός ο βομβιστής-καμικάζι στη Συρία
  • [04] Απεργία στην ιταλική δημόσια τηλεόραση για τις περικοπές
  • [05] Β. Πούτιν: Να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία

  • [01] Αντίθετη με την παραίτηση του Φ. Κουβέλη η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Η υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την οκτάωρη και πλέον κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, που άρχισε στις 11.30 το πρωί και τελείωσε στις 8 το βράδυ.

    «Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση .

    Για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ, στελέχη της πλειοψηφίας (Χατζησωκράτης, Τσούκαλης Μαργαρίτης κ.ά.) υποστήριξαν ότι πρέπει να ανταποκριθεί στον διάλογο για την κεντροαριστερά με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκ της μειοψηφίας (Λυκούδης, Λιοναράκη, Τσικαρδάνη κ.ά.) εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δέσμευση εκ των προτέρων για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και να μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

    Εν τω μεταξύ πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό να εξετάζει ως ενδεχόμενο ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του.

    [02] Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο θα συναντηθεί ο Μπ. Ομπάμα την Τετάρτη

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσκένκο την ερχόμενη Τετάρτη στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε ο αναπληρώτης σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Πολωνία γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές χώρες με στόχο να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ που εκφράζουν ανησυχίες για την κρίση στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Ρωσίας στην περιοχή.

    Ο Ποροσένκο θα ορκιστεί πρόεδρος της Ουκρανίας στις 7 Ιουνίου.

    [03] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμερικανός ο βομβιστής-καμικάζι στη Συρία

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας αμερικανός υπήκοος διέπραξε μια βομβιστική επίθεση καμικάζι στη Συρία.

    Ο βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος είχε πάρει το όνομα Αμπού Χουρέιρα αλ Αμρίκι, διέπραξε τη μία από τις τέσσερις επιθέσεις οι οποίες έγιναν την 25η Μαΐου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από την οργάνωση Τζαμπχάτ αλ Νόσρα -ή Μέτωπο Υποστήριξης (στο Λαό του Λεβάντε)-, μια οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα και μάχεται για να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πρόσωπο αυτό ήταν ένας υπήκοος των ΗΠΑ που ενεπλάκη σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο εσωτερικό της Συρίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    [04] Απεργία στην ιταλική δημόσια τηλεόραση για τις περικοπές

    Οι εργαζόμενοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI κινητοποιούνται εναντίον των περικοπών ύψους 150 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

    Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό τομέα (Cgil, Uil, Cisl, Snater, Usigrai, Libersind) αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν διαδήλωση στηΡώμη την 11η Ιουνίου.

    Τα συνδικάτα τονίζουν ότι «πρόκειται για δραστικές περικοπές οι οποίες δεν πλήττουν τις σπατάλες αλλά τις θέσεις εργασίας και δημιουργούν παράλληλα τις προϋποθέσεις για την αποδυνάμωση των γραφείων και στούντιο της RAI στις πόλεις της επαρχίας και για πιθανό ξεπούλημα της εταιρίας που διαχειρίζεται τις υποδομές αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος».

    [05] Β. Πούτιν: Να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, έκανε έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Κιέβου και των αυτονομιστών.

    "Ο Πούτιν σημείωσε ότι είναι ανάγκη να σταματήσει αμέσως η βία και η αιματοχυσία και να ξεκινήσει απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

    Στο τηλεφώνημα αυτό, που έγινε με πρωτοβουλία του Ολάντ, ο Πούτιν επιβεβαίωσε εξάλλου ότι θα βρίσκεται στη Γαλλία στις 5 και 6 Ιουνίου για διμερείς επαφές και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 20:30:24 UTC