Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα
  • [02] Έρευνα για πλαστά πτυχία στον χώρο της Υγείας
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει το ΔΝΤ
  • [04] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση προς την Ελλάδα
  • [05] Ράσμουσεν: Μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

  • [01] Αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα

    Αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και δοκιμαστική εφαρμογή του Κώδικα καλών πρακτικών της Τράπεζας της Ελλάδος από το φθινόπωρο αποφασίσθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Γ. Βρούτση.

    Για το πτωχευτικό δίκαιο, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές η κατεύθυνση των αλλαγών είναι αφενός η επιτάχυνση των διαδικασιών και αφετέρου η παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες που πτωχεύουν, αλλά με ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέπουν την κατάχρηση αυτής της δυνατότητας. Δηλαδή τις εικονικές πτωχεύσεις.

    Οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έχουν ήδη αναγγελθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Κεντρικός στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η επίσπευση των δικών. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται υποχρεωτική η εξωδικαστική διαμεσολάβηση (ώστε να φθάνουν κατά το δυνατόν λιγότερες υποθέσεις στα δικαστήρια και να επιτευχθεί αποσυμφόρηση). Επίσης καταργείται η δυνατότητα πολλαπλών ανακοπών που καθυστερούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

    Ο Κώδικας καλών πρακτικών της Τράπεζας της Ελλάδος τέθηκε στη συνεδρίαση με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία μετείχαν καταναλωτικές οργανώσεις, η Ένωση Τραπεζών, κ.α. Όπως έγινε γνωστό ο Κώδικας θα θεσμοθετηθεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε το κείμενο να έχει αυξημένο ειδικό βάρος και θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή στα τέλη του έτους ώστε να προσαρμοστούν τόσο οι τράπεζες όσο και οι δανειολήπτες.

    [02] Έρευνα για πλαστά πτυχία στον χώρο της Υγείας

    Σε αναζήτηση εργαζομένων στον χώρο της Υγείας με πλαστά πτυχία, πιθανότατα ακατάλληλων για τις θέσεις που κατέχουν, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.

    «Από τα τέλη του 2013, με εντολή δική μου και του γενικού γραμματέα, κ. Καλλίρη, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων. Ξεκινήσαμε με τους διοικητές των νοσοκομείων και συνεχίζουμε με όλους όσους εργάζονται στο υπουργείο Υγείας και στους εποπτευόμενους φορείς. Ήδη, αυτό το στάδιο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι εκτός από τον γιατρό, διευθυντή στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου, του οποίου ο διορισμός ανακλήθηκε πριν μερικές ημέρες όταν αποκαλύφθηκε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό, άλλη μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί, για τον ίδιο λόγο.

    «Από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

    [03] Ι. Στουρνάρας: Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει το ΔΝΤ

    «Αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανασχηματισμού και της παραμονής του ή μη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

    Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Αντώνη Σαμαρά για περίπου μία ώρα κατά την οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση των περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

    «Η έκθεση περιέχει καλά λόγια για την Ελλάδα, αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος διέψευσε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό 7 δισ. ευρώ.

    «Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν λίγο καιρό με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται γιατί πρόκειται για σωρευτικά νούμερα. Δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο, 7 δισ. ευρώ» διαβεβαίωσε .

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση προς την Ελλάδα

    [04] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση προς την Ελλάδα

    Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζήτησαν την έκθεση που είχε ετοιμάσει ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η οποία καταγράφει αναλυτικά την πρόοδο που επιτεύχθηκε και τι απομένει να γίνει.

    Η προηγούμενη φορά που έγινε συζήτηση για την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήταν τον Ιούλιο του 2013.

    [05] Ράσμουσεν: Μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

    Το ΝΑΤΟ έχει ορισμένες ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη μεθόριο με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

    "Έχουμε ενδείξεις για τουλάχιστον μια μερική απόσυρση (...) Ίσως περίπου τα δύο τρίτα να έχουν τώρα αποσυρθεί και βεβαίως εμείς το χαιρετίζουμε αυτό" δήλωσε ο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Βίλνιους μαζί με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του στις Βρυξέλλες.

    Ο Ράσμουσεν κατέληξε ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας τη Δευτέρα, για την οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 18:30:22 UTC