Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση του Σ.Θεοδωράκη στους νέους, μετά μουσικής
  • [02] Αισιοδοξία Γ. Μπουτάρη για το δεύτερο γύρο
  • [03] Β. Μιχαλολιάκος: "Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας»
  • [04] Α. Τζιτζικώστας: "Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε»
  • [05] Γ. Παπανδρέου:"Δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ»
  • [06] Γ.Σακελλαρίδης: «Η Αθήνα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή»
  • [07] Ρ. Δούρου: «Σήμερα μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας»
  • [08] 179 νεκροί στη Σ. Αραβία από τον κορονoϊό MERS

  • [01] Έκκληση του Σ.Θεοδωράκη στους νέους, μετά μουσικής

    Έκκληση στους ανθρώπους στο σπίτι "να δυναμώσουν τη μουσική, να βρουν ένα ωραίο τραγούδι και να το βάλουν δυνατά μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε να ψηφίσουν", απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του Ποταμιού, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τονίζοντας "Δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμά μου". Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο τραγούδι προτείνει, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε "Μπορούν να βάλουν, το Παπάκι πάει στην ποταμιά, το Ποτάμι του Πορτοκάλογλου... υπάρχουν τόσα πολλά ωραία τραγούδια με τη λέξη , ποτάμι".

    Ο επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, αρκεί να πάει ο κόσμος να ψηφίσει, καθώς όπως είπε, πέρασε από κάποιες περιοχές στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο , "σε μερικά τμήματα δεν υπάρχει κόσμος, σε κάποια άλλα υπάρχει". Εξέφρασε, την ελπίδα το απόγευμα να αυξηθεί η προσέλευση, ενώ συμπλήρωσε "Ο κόσμος φοβάται ότι, ό,τι και να κάνει δεν αλλάζει κάτι. Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνει για τη χώρα σου και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα". "Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ας το κάνουμε σήμερα" είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Αισιοδοξία Γ. Μπουτάρη για το δεύτερο γύρο

    Αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στις 12.30 το μεσημέρι προσήλθε μαζί με την κόρη και τα δύο εγγόνια του, και ψήφισε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Μανουσογιαννάκη 4.

    Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ. Μπουτάρης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα για τις εκλογές. Αυτή είναι η πρώτη φορά, νομίζω, που στην Ελλάδα έχουμε αυτή την τριπλή εκλογή και για τον Δήμο και για την Περιφέρεια και για την Ευρώπη. Εγώ, όπως αντιλαμβάνεστε, όντας αποκλειστικά και μόνο αυτοδιοικητικός, ψήφισα τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα μην περιμένετε να σας πω τίποτε άλλο".

    [03] Β. Μιχαλολιάκος: "Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας»

    "Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, που παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του, της περιφέρειάς του και επηρεάζει τα δρώμενα στην Ευρωβουλή. Έπραξα και εγώ ως πολίτης το καθήκον μου για τη δημοκρατία", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Όπως είπε, "είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή τότε είμαστε ίσοι". Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε "ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας, για την πόλη μας, για την περιφέρειά μας, που είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τον άνθρωπο, ιδιαίτερα τον αδύναμο άνθρωπο". Ερωτηθείς εάν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε: "καλή επιτυχία στη δημοκρατία".

    [04] Α. Τζιτζικώστας: "Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε»

    "Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί γινόμαστε ένα για να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος όπου ψήφισε. Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα, Θεσσαλονίκης.

    [05] Γ. Παπανδρέου:"Δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ»

    «Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, αψηφώντας πολιτικό κόστος, σκεφτόμενοι μόνο το εθνικό συμφέρον και βέβαια την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία.

    Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα "αυτός ο κύκλος να κλείνει πια", υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη αύριο "να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη».

    Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι "εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου".

    [06] Γ.Σακελλαρίδης: «Η Αθήνα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή»

    "Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή. Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα, τους νέους και τις νέες να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχει η ψήφος τους και να φέρουν την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Η σημερινή μέρα θα είναι μια μέρα νίκης για την Αθήνα", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    [07] Ρ. Δούρου: «Σήμερα μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας»

    «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα και μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», είπε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη τόσο στις Ευρωεκλογές όσο καιστις αυτοδιοικητικές κάλπες.

    Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, λίγο μετά τις 10:30, η κα Δούρου ευχαρίστησε τους δικαστικούς αντιπροσώπους που όπως τόνισε: "έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα διαδικασία με τρεις κάλπες, τρία ψηφοδέλτια» και συμπλήρωσε, πως εάν δεν ήταν βέβαιη για τη νίκη, δεν θα είχε αναλάβει την ηγεσία του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

    [08] 179 νεκροί στη Σ. Αραβία από τον κορονoϊό MERS

    Τους 179 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 558.

    Εκτός της Σαουδικής Αραβίας κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί και στην Ιορδανία, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία ως επί το πλείστον σε άτομα που είχαν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.

    Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο. Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και συχνά προκαλεί ? μοιραία ? πνευμονία. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον SARS, ο MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει προληπτική θεραπευτική αγωγή για τον MERS.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 10:30:24 UTC