Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή
  • [02] «Μόνο με την ψήφο και με τον αγώνα θα ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος»
  • [03] "Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους, την πορεία της χώρας στα χέρια τους»
  • [04] «Συμμετέχουμε όλοι σήμερα σε αυτήν την ιερή αποστολή»
  • [05] «Εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει το συμφέρον του έθνους»
  • [06] "Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα»
  • [07] «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας»
  • [08] "Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης"
  • [09] «Μόνο με την ψήφο μας μπορούμε να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων»
  • [10] Π. Καμμένος: «Η ψήφος αυτή έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος»
  • [11] «Σήμερα είναι ημέρα ενότητας για να πάμε την Ελλάδα μπροστά»
  • [12] Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στα Χανιά

  • [01] Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή

    «Σήμερα είναι μία καινούρια ημέρα για τον Πειραιά. Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή. Γυρίζουν την πλάτη τους στο χθες, στη μετριότητα, στη μιζέρια, στη διχόνοια, στη διαίρεση. Σήμερα η μεγάλη πειραϊκή συμμαχία που φτιάξαμε αυτές τις 40 ημέρες ψηφίζει ανατροπή, ψηφίζει προοπτική, ψηφίζει ελπίδα και χαμόγελο για τους πολίτες» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», από το εκλογικό τμήμα του 38ου Δημοτικού Σχολείου, όπου προσήλθε στις 10:30 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βάλια, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.Τον Γιάννη Μώραλη περίμεναν ήδη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του, Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάββας Θεοδωρίδης.

    Λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Μώραλης, στο ίδιο εκλογικό τμήμα, το 38ο δημοτικό σχολείο εμφανίστηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο λόγος της επίσκεψης του ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν για να ενημερωθεί για τη συμμετοχή και τη ροή της ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα (κάτι που θα κάνει και σε άλλα εκλογικά τμήματα) και έδειξε ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις του κυρίως για το αν παρουσιάζεται υψηλό ποσοστό αποχής.

    [02] «Μόνο με την ψήφο και με τον αγώνα θα ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος»

    "Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία απο 1/1/2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι και με την ψήφο και με τον αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος με λαϊκή συμμαχία για να μπορέσει να νιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας", δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

    [03] "Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους, την πορεία της χώρας στα χέρια τους»

    "Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα" δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους".

    [04] «Συμμετέχουμε όλοι σήμερα σε αυτήν την ιερή αποστολή»

    Την ιστορία του τόπου μας την γράφουμε εμείς οι ίδιοι , οι πολίτες , με τις επιλογές μας. Με σταθερότητα, φως και αλήθεια συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την ιερή αποστολή» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις10 το πρωί.

    [05] «Εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει το συμφέρον του έθνους»

    «Σήμερα όλοι περιμένουμε, με σεβασμό, από τον ελληνικό λαό να διατυπώσει, δημοκρατικά, τη βούληση του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας μας. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 10.20 π.μ., στο σχολικό συγκρότημα «Γ. Σκεπάρνης» στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονίκης.

    Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, στελέχη, μέλη του κόμματος και άλλοι παριστάμενοι.

    [06] "Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα»

    Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ασκώντας το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα."Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα. Για αυτό κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, να μην αφήσει το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίσουν για αυτόν", δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: "Η συμμετοχή είναι το πρώτιστο. Να έρθουν να ψηφίσουν, ό,τι θέλουν να ψηφίσουν, γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι εκλογές".

    [07] «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας»

    Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την Αθήνα, δήλωσε ο κ. Γιώργος Καμίνης που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30π.μ., στο 974ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 12o και το 115ο Δημοτικό Σχολείο, Κοργιαλενίου 2, στους Αμπελόκηπους.Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας, είπε ο κ. Καμίνης, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες. Ο κ. Καμίνης απάντησε θετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι αισιόδοξος.

    [08] "Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης"

    Κάλεσμα στους πολίτες της Αττικής να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και να ψηφίσουν απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ.Σγουρός, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα ΕΠΑΛ της Ν.Σμύρνης. "Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης, γυναίκες και άνδρες αποφασίζουν για τον περιφερειάρχη, αποφασίζουν για το μέλλον της Αττικής. Τους καλώ να έρθουν στις κάλπες".

    [09] «Μόνο με την ψήφο μας μπορούμε να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων»

    "Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως, ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στην Κυψέλη. "Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [10] Π. Καμμένος: «Η ψήφος αυτή έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος»

    "Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο το ρόλο της κατακραυγής ή της άρνησης. Έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος", δήλωσε ο Πάνος Καμένος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. "Επειδή πολλοί βάζουν διλήμματα σήμερα, για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους λέμε ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη σημασία για το αύριο της πατρίδας μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος", τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    [11] «Σήμερα είναι ημέρα ενότητας για να πάμε την Ελλάδα μπροστά»

    "Σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να πάμε την Ελλάδα μπροστά", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρωθυπουργός ψήφισε στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394 εκλογικό τμήμα για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ψήφισε για δημοτικές εκλογές, αφού στο Δήμο Πύλου - Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.

    Ο κ. Σαμαράς που θα αναχωρήσει σε λίγο από την Πύλο για την Αθήνα, ήταν από χθες στην Μεσσηνία, όπου το μεσημέρι χθες πήγε στην Μεσσήνη και συναντήθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη του κόμματός της ΝΔ, καθώς και με τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Στάθη Αναστασόπουλο.

    [12] Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία στα Χανιά

    Κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Στα 340 εκλογικά τμήματα προσήλθαν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ωστόσο για μια ακόμα φορά δεν προσήλθαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

    Στους δήμους Χανίων, Κίσσαμου, Αποκορώνου και Κανδάνου - Σελίνου, έχουν στηθεί τριπλές κάλπες καθώς διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών.Για τις Ευρωεκλογές ψηφοδέλτια στα Χανιά έχουν αποστείλει 35 κόμματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 8:30:27 UTC