Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Στον β` γύρο δεν κυριαρχεί η αριθμητική αλλά το όραμα για την Αθήνα»
  • [02] Γ. Καμίνης: «Δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιονδήποτε»
  • [03] Με εγκαύματα νοσηλεύεται 20χρονος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί
  • [04] Αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα Πειραιώς
  • [05] «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής»
  • [06] «Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν γίνει εργαλείο στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα»

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: «Στον β` γύρο δεν κυριαρχεί η αριθμητική αλλά το όραμα για την Αθήνα»

    Αισιόδοξος ότι την Κυριακή θα είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι στον β' γύρο των εκλογών «δεν κυριαρχεί η αριθμητική αλλά το όραμα» για την Αθήνα.

    «Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι στο β' γύρο η επιστήμη που κυριαρχεί δεν είναι τα μαθηματικά και η αριθμητική. Δεν μπορείς να αθροίσεις τα σύνολα των ψήφων ψηφοδελτίων, π.χ. του Σπηλιωτόπουλου, του Κακλαμάνη με του κ. Καμίνη γιατί στην πραγματικότητα ο κόσμος θα κρίνει και θα πάει στην κάλπη την Κυριακή με βάση την εικόνα της πόλης τα τελευταία 3,5 χρόνια. Επειδή πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι των κ.κ Σπηλιωτόπουλου, Κακλαμάνη, Σοφιανού, Κοντούλη, Καπερνάρου απέρριψαν τη δημαρχιακή θητεία του κ. Καμίνη και πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να τους ωθήσει να τον ξαναψηφίσουν, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τι θα συμβεί στην πόλη τα προσεχή 5 χρόνια.

    Από τη δική μας πλευρά, απευθύναμε έκκληση, από την πρώτη μέρα, σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογικής προέλευσης, να επιλέξουν δήμαρχο και ψηφοδέλτιο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι έχει ρεαλιστική πρόταση, σχέδια και όραμα για την πόλη».

    Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, «το βασικό μειονέκτημα του κ. Καμίνη είναι ότι επέλεξε να μη βγει από το Δημαρχείο. Όταν επιλέγεις αυτό, χάνεις την επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ιεραρχήσεις αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και οι πολίτες. Υποεκτίμησε όλα αυτά τα προβλήματα και επιπλέον επέλεξε να διατηρήσει μια παθητική, στωική στάση απέναντι σε όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης στα 3,5 αυτά χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος. Δεν διεκδίκησε το κάτι παραπάνω για το Δήμο και τους πολίτες. Αποδέχθηκε με τον πιο παθητικό τρόπο την υποβάθμιση της ΤΑ και ειδικά του Δήμου της Αθήνας».

    Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοικτής Πόλης» απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή των Αθηναίων στις κάλπες της Κυριακής, ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν.

    [02] Γ. Καμίνης: «Δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιονδήποτε»

    Υπεραμύνεται της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης μιλώντας στη Web-TV του ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ. Υπενθυμίζει ότι πριν τη δήλωση Κεδίκογλου, είχε ήδη από τον πρώτο γύρο την υποστήριξη 18 διαφορετικών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Και συμπληρώνει: «Μια υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται κομματική ή όχι, ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει ένας υποψήφιος απέναντι σε ένα κόμμα. Εγώ δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιοδήποτε».

    Συγχρόνως, απευθύνει κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων, ακόμη και της Χρυσής Αυγής. Διευκρινίζει ότι καλεί τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους να δουν «ποιος έχει παλέψει για τα συμφέροντα της πόλης, ποιοι ανοίγουν μια προοπτική για την Αθήνα». Και προσθέτει ότι καλεί αυτούς τους ψηφοφόρους «να έρθουν αυτοί στις θέσεις τις δικές μας, διότι δεν θα προσχωρήσουμε εμείς στις θέσεις της Χρυσής Αυγής». Και καταλήγει: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους. Απευθυνόμαστε και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ευθαρσώς. Αλλά με μια διαφορά σε σχέση με τους άλλους. Δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Απευθυνόμαστε, παραμένοντας πιστοί στις θέσεις και στις αρχές μας. Προσπαθούμε να φέρουμε τους ψηφοφόρους σε μας, να πιστέψουν σε μας και όχι εμείς να προσχωρούμε σε θέσεις αντιπάλων προκειμένου να αλιεύσουμε κάποιους ψηφοφόρους».

    Σε ό,τι αφορά το έργο του, σημειώνει ότι κατά την πρώτη θητεία κατάφερε να «νοικοκυρέψει τον δήμο» και στην επόμενη θητεία, σκοπεύει να «νοικοκυρέψει την πόλη». Τέλος, ερωτώμενος για τη σχέση που θα έχει με τον ή την περιφερειάρχη που θα εκλεγεί σε περίπτωση που επανεκλεγεί και ο ίδιος, δηλώνει ότι έχει ήδη συνεργασθεί πάρα πολύ καλά με τον κ. Σγουρό και «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου και τις απόψεις μου στο θέμα αυτό.

    [03] Με εγκαύματα νοσηλεύεται 20χρονος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται ένας 20χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος διαπληκτίστηκε αρχικά με έναν άλλο νεαρό και στην συνέχεια μετέβη έξω από το σπίτι του. Αμέσως μετά ο 20χρονος έριξε πάνω του εύφλεκτο υλικό και με έναν αναπτήρα έβαλε φωτιά στα ρούχα του. Περίοικοι που είδαν το περιστατικό έτρεξαν προς το μέρος του 20χρονου και προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, ενώ κάλεσαν ασθενοφόρο. Στην συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο σώμα του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή του.

    Όσον αφορά στα κίνητρα που οδήγησαν τον 20χρονο στην απόπειρα αυτοπυρπολισμού, γίνεται έρευνα από την Αστυνομία.

    [04] Αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα Πειραιώς

    Την αποπληρωμή στο Ελληνικό Δημόσιο του συνόλου των προνομιούχων μετοχών ύψους 750 εκατ. ευρώ κυριότητάς του και έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επαναγορά των προνομιούχων μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της κεφαλαιακής σύνθεσης της Τράπεζας και συνιστά απαραίτητο πρώτο βήμα προς την επανάκτηση της δυνατότητας μελλοντικής διανομής μερισμάτων. Η αποπληρωμή έγινε χθες 21 Μαΐου 2014.

    [05] «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής»

    Ως «άδειασμα» στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη θεωρείται η δυσφορία που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Αντέννα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε, το βάρος πέφτει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «μεσαία και μεγάλα ψάρια».

    «Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αφού ο κόσμος, όπως τόνισε, έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, και επεσήμανε πως η οικονομία αναπτύσσεται με αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και η ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

    [06] «Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν γίνει εργαλείο στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα»

    Η εγκατάσταση του Στέφανου Τσιβόπουλου «Ιστορία Μηδέν» (History Zero), παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους από αύριο 23 του μηνός, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Αποτελείται από ένα φιλμ τριών επεισοδίων και ένα αρχείο που συγκρότησε ο ίδιος με 32 κείμενα και εικόνες από ιστορικά και σύγχρονα εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών, τα οποία εντόπισε σε όλο τον πλανήτη. Το πρωτότυπο και αλληγορικό έργο του διεθνή Στ.Τσιβόπουλου εκπροσώπησε πέρσι την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε Βενετίας, προσεγγίζοντας τη σχέση μας με το χρήμα, προτείνοντας την αυτοοργάνωση των κοινωνιών.

    «Τα ανεπίσημα νομίσματα που αρχειοθέτησα» λέει ο καλλιτέχνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσπαθούν να αναπαράγουν το πέταγμα της πεταλούδας, σύμφωνα με το οποίο τοπικές κοινωνίες στην Αφρική, την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, με τις ιδιομορφίες και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους, επιλέγουν τον τρόπο που θέλουν να συναλλάσσονται με αποτέλεσμα να αυτονομούνται και να αυτοοργανώνονται. Σκεφτείτε ότι σε χώρες της Αφρικής οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μονάδες κινητής τηλεφωνίας για να συναλλάσσονται, επειδή δεν υπάρχουν τράπεζες στα χωριά». Ο τίτλος «Ιστορία Μηδέν», δεν σηματοδοτεί για τον Στέφανο Τσιβόπουλο το τέλος αλλά το σημείο επανεκκίνησης, ανάπτυξης και ποίησης. Επειδή καταγράφει τρόπους εκτός κυρίαρχου νομισματικού ανταλλακτικού συστήματος που εφευρίσκουν οι κοινωνίες, κατευθυνόμενες από την ανάγκη της ανθρώπινης σχέσης και επικοινωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 8:30:24 UTC