Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Δημοψήφισμα» οι εκλογές της 25ης Μαΐου
  • [02] Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών, από τις καθαρίστριες
  • [03] Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία για τις ευρωεκλογές
  • [04] Προφυλακίστηκε ο φοιτητής που μαχαίρωσε επιβάτες του μετρό, στην Ταϊπέι
  • [05] Τουλάχιστον 31 νεκροί από την επίθεση σε αγορά της Κίνας
  • [06] Κατάφερε να δραπετεύσει από τον απαγωγέα της μετά από 10 χρόνια
  • [07] Πολύνεκρη έκρηξη σε αγορά της Κίνας
  • [08] «Ο κόσμος δεν με θαυμάζει, αλλά σέβεται αυτό που κάνω στη δουλειά μου»
  • [09] Τα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία

  • [01] Π. Καμμένος: «Δημοψήφισμα» οι εκλογές της 25ης Μαΐου

    Την Πάτρα επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παραστεί στην ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδη, σχετικά με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες. Πριν φθάσει στο χώρο που γινόταν η εκδήλωση, ο Πάνος Καμμένος περπάτησε στο κέντρο της Πάτρας και συνομίλησε με πολίτες. Σε δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια, είπε ότι είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των πολιτών στο μήνυμα των Ανεξάρτητών Ελλήνων, προσθέτοντας ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις συναντήσεις μας με τους πολίτες».

    Ακόμη, ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να πείσουμε τους Έλληνες, ότι στις 25 Μαΐου πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί η πολιτική της υποταγής της χώρας, σε μια υπερδύναμη που δημιουργείται και λέγεται Γερμανία, σε μία Ευρώπη των τραπεζιτών που δεν είναι όλοι όσοι, ή σε μια Ευρώπη των εθνών κρατών που είναι όλοι όσοι, σε μια Ευρώπη των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν θα επιβάλει πολιτικές ανεργίας και πολιτικές εξαθλίωσης των πολιτών». Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε δημοψήφισμα τις εκλογές της 25ης Μαΐου και κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν, προκειμένου όπως πρόσθεσε, «να αποφασίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας».

    [02] Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών, από τις καθαρίστριες

    Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει, από νωρίς το πρωί, οι καθαρίστριες που ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψή τους. Το δικαστήριο, με πρόσφατη απόφασή του, έκρινε «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ -που προσέφυγαν- των οποίων διατάσσει την επαναπρόσληψη, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.

    Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας, που έχει ζητήσει από τις καθαρίστριες να απομακρυνθούν από την είσοδο του υπουργείου, την οποία έχουν κλείσει με αλυσίδες.

    [03] Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία για τις ευρωεκλογές

    Άνοιξαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές στην Ολλανδία που μαζί με τη Βρετανία ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη των μελών του νέου ευρωκοινοβουλίου.

    [04] Προφυλακίστηκε ο φοιτητής που μαχαίρωσε επιβάτες του μετρό, στην Ταϊπέι

    Ο φοιτητής, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 21 οι οποίοι επέβαιναν σε ένα συρμό στο μετρό της Ταϊπέι, προφυλακίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Ο 21 ετών φοιτητής του πανεπιστημίου Tunghai, ο Τσενγκ Τσιέ, συνελήφθη μετά την επίθεση χθες στο μετρό της Ταϊπέι. Ύστερα από 12ωρη ανάκριση από την αστυνομία και τους εισαγγελείς, ο Τσενγκ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Ταϊπέι, το οποίο αποφάσισε υπέρ της προφυλάκισής του προκειμένου να μην εγκατελείψει τη χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Φαν Τσι-Κανγκ.

    Εναντίον του Τσενγκ ενδεχομένως να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για απειλή προς την κοινωνία, είπε ο Φαν και πρόσθεσε ότι ο δράστης δεν έχει προσλάβει δικηγόρο και απάντησε στις ερωτήσεις με πλήρη διάυγεια. Σήμερα σε όλους τους σταθμούς του υπογείου στην Ταϊπέι τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

    [05] Τουλάχιστον 31 νεκροί από την επίθεση σε αγορά της Κίνας

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 94 τραυματίστηκαν από την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Ουρούμκι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας Σινγιάνγκ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα και η δημόσια τηλεόραση. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οδήγησαν σε κατάμεστη υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το πλήθος, ενώ το ένα αυτοκίνητο εξερράγη.

    Ο επικεφαλής της κινεζικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική πράξη». Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία περίοδο μεγάλης έντασης στην περιοχή. Η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μία σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

    [06] Κατάφερε να δραπετεύσει από τον απαγωγέα της μετά από 10 χρόνια

    Μία γυναίκα που είχε απαχθεί για περίπου 10 χρόνια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον απαγωγέα της, κατάφερε να δραπετεύσει αφότου επικοινώνησε μέσω του Facebook με την αδελφή της, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η αστυνομία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Άνα, ο Ισίντρο Γκαρσία, 41 ετών, κρατείται από τις αρχές αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απαγωγή. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Η νεαρή κοπέλα ήταν μόλις 15 ετών όταν ο Γκαρσία την απήγαγε, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσε ρομαντικές σχέσεις, δήλωσε το θύμα στους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Καλιφόρνια, ο Γκαρσία κλείδωσε την πλέον 25χρονη στο γκαράζ του σπιτιού του, λέγοντάς της ότι η οικογένειά της έχει σταματήσει να την ψάχνει και ότι θα εκδιώκονταν από τη χώρα σε περίπτωση που αυτή αποκάλυπτε το οτιδήποτε. Ο Γκαρσία εξέδωσε για την κοπέλα πλαστά χαρτιά και την ανάγκασε να τον παντρευτεί το 2007. Η κοπέλα υπέστη παρατεταμένη σωματική, σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ενώ το 2012 απέκτησε ένα παιδί.

    [07] Πολύνεκρη έκρηξη σε αγορά της Κίνας

    Έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη σε πολυσύχναστη αγορά στη Σιντιζιάνγκ, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα. «Σοβαρό και βίαιο τρομοκρατικό συμβάν» χαρακτήρισε το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας την επίθεση. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά θύματα από την έκρηξη.

    Νωρίτερα σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οδήγησαν σε κατάμεστη υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το πλήθος, ενώ το ένα αυτοκίνητο εξερράγη. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία περίοδο μεγάλης έντασης στην περιοχή. Η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μία σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

    [08] «Ο κόσμος δεν με θαυμάζει, αλλά σέβεται αυτό που κάνω στη δουλειά μου»

    Επίκαιρο όσο ποτέ είναι για τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα το τραγούδι του με τίτλο «Τώρα Μη Μιλάς» σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη, που συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά «Αντικριστά». «Είναι ένα τραγούδι που τα λέει όλα με τον στίχο του και νομίζω εκφράζει πολύ την εποχή» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δημοφιλής καλλιτέχνης. Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μακεδόνας ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ με τους συντελεστές του, Κωνσταντίνο Βελλιάδη (μουσική) και Τέρπανδρο (στίχοι), που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Το πρώτο δείγμα από τη νέα του αυτή δουλειά είναι το τραγούδι «Δεν σου ανήκω», που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα.

    «Είναι πολύ θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι στον χώρο, που γράφουν αξιοπρεπή τραγούδια. Καλό είναι αυτά τα τραγούδια να βγαίνουν και μην θάβονται μέσα στα συρτάρια» υποστηρίζει, με αφορμή τη νέα του συνεργασία και την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού. Τα τραγούδια που έχει ετοιμάσει με τους συντελεστές του δίσκου είναι πολλά, όπως αποκαλύπτει ο δημοφιλής τραγουδιστής, ενώ είναι ήδη έτοιμα να ηχογραφηθούν στο στούντιο. Έχοντας συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς, δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για την απήχηση των τραγουδιών του και τη διαχρονικότητα που τα χαρακτηρίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τα τραγούδια μου απευθύνονται σε όλο το εύρος των ηλικιών και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις των ανθρώπων. Αυτό όμως που θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι ότι ο κόσμος δεν με θαυμάζει αλλά σέβεται αυτό που κάνω στη δουλειά μου».

    [09] Τα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία

    Μία φαγούρα, ένας ερεθισμός, μία φουσκάλα ή ένα μικρό πρήξιμο στα χέρια, τα αυτιά, το μάγουλο, το λαιμό ή το σαγόνι μπορεί να προέρχεται από αλλεργική αντίδραση κάποιου στο μέταλλο του κινητού τηλεφώνου του, σύμφωνα με μία νέα δανοαμερικανική επιστημονική έρευνα. Το νικέλιο, το κοβάλτιο και το χρώμιο των συσκευών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, γι' αυτό οι επιστήμονες συνιστούν να καλύπτεται το τηλέφωνο με μία πλαστική θήκη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κλερ Ρίτσαρντσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λόμα Λιντ της Καλιφόρνια και ο Γιάκομπ Τάισεν του Τμήματος Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Pediatric Allergy, Immunology and Pulmonology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρουν ότι έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 37 περιστατικά αλλεργικής δερματίτιδας που οφείλονται στα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 6:30:26 UTC