Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όλα έτοιμα για τις εκλογές» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών
  • [02] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Μαυρολίμνη Αλεποχωρίου
  • [03] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών
  • [04] Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στα Νέα Μουδανιά
  • [05] Σκέψεις για αφαίρεση της ένδειξης «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» από τα τρόφιμα
  • [06] ΟΗΕ: «Επικίνδυνη επιδείνωση» της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία
  • [07] Τουρκία: Η εταιρεία αρνείται ότι υπήρξε αμέλεια από την πλευρά της για το δυστύχημα στο ορυχείο
  • [08] Ο Αρτέμης μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κόσμο της χιπ χοπ
  • [09] Ύστερα από 3000 κλικ, «αιχμαλώτισε» το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού!

  • [01] «Όλα έτοιμα για τις εκλογές» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών

    O υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως έγινε σήμερα η τελική δοκιμή για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. «Διαπιστώθηκε ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των μεθαυριανών εκλογών, αλλά και των εκλογών στις 25 Μαΐου.

    [02] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Μαυρολίμνη Αλεποχωρίου

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυρολίμνης Αλεποχωρίου. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστη σε δύσβατο σημείο και δεν βρίσκεται κοντά σε κάποιον από τους οικισμούς της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν πολύ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    [03] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών

    Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια, ενόψει της μετακίνησης ετεροδημοτών ψηφοφόρων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές, με ενισχυμένη τροχονομική αστυνόμευση και αστυνομική παρουσία στα κυριότερα οδικά δίκτυα.

    Παράλληλα, από χθεςεπιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Σημειώνεται, σε ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.

    Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.05.2014.

    [04] Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στα Νέα Μουδανιά

    Με τη συνδρομή ρυμουλκού που κατέφθασε από τη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν το πρωί οι προσπάθειες αποκόλλησης φορτηγού πλοίου που μεταφέρει πάνω από 2.000 τόνους λίπασμα και προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού των Νέων Μουδανιών. Περιμετρικά του σημείου της προσάραξης έχουν στηθεί πλωτά φράγματα, ενώ ομάδα δυτών βούτηξε -νωρίτερα- στον βυθό της θάλασσας για την επιθεώρηση των υφάλων.

    Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του πληρώματος στο υπό σημαία Παναμά πλοίο "Suat Bey", που ξεκίνησε από την Αίγυπτο με προορισμό τα Νέα Μουδανιά, ενώ δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων, ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    [05] Σκέψεις για αφαίρεση της ένδειξης «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» από τα τρόφιμα

    Οι ενδείξεις «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» στα τρόφιμα δημιουργούν βουνά απορριμμάτων στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να καταργηθούν για ορισμένα είδη τροφίμων μεγάλης διάρκειας, σύμφωνα με έγγραφο εργασίας που θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της ΕΕ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Το θέμα της απόρριψης τροφίμων στον δυτικό κόσμο θεωρείται ένα «καυτό ζήτημα» εξαιτίας των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών της επιπτώσεων.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα πέρυσι, μέχρι και το ήμισι των ειδών διατροφής που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια εξαιτίας των κακών συνθηκών στην καλλιέργεια, στην αποθήκευση και στις μεθόδους μεταφοράς, καθώς και λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς των καταστηματαρχών και των καταναλωτών.

    Το έγγραφο, το οποίο προωθείται από την Ολλανδία και τη Σουηδία και περιήλθε στην κατοχή του Ρόιτερς, υπογραμμίζει ότι η σήμανση με ημερομηνία λήξης σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβαρύνει την κατάσταση, ενώ διατυπώνει προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει εάν ορισμένα προϊόντα μεγάλης διάρκειας μπορούν να εξαιρεθούν από το καθεστώς «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...».

    Επίσης, προτείνει οι πολιτικοί της ΕΕ να αναζητήσουν τρόπους ώστε οι καταναλωτές να αντιλαμβάνονται καλύτερα την έννοια της διάρκειας ζωής των προϊόντων.

    [06] ΟΗΕ: «Επικίνδυνη επιδείνωση» της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία

    Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γνωρίζει «επικίνδυνη επιδείνωση» στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Κίεβο.

    Στην έκθεση απαριθμείται σειρά «συγκεκριμένων περιστατικών, φόνων, βασανισμών, ξυλοδαρμών, απαγωγών, πράξεων εκφοβισμού κατά συγκεκριμένων προσώπων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πράξεων σεξουαλικής παρενόχλησης, που έχουν διαπραχθεί στην πλειοψηφία τους από καλά οργανωμένες και οπλισμένες αντικυβερνητικές ομάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας».

    Στην έκθεση καταγγέλλεται ειδικά και «η παρενόχληση» κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Τατάρων της Κριμαίας.

    [07] Τουρκία: Η εταιρεία αρνείται ότι υπήρξε αμέλεια από την πλευρά της για το δυστύχημα στο ορυχείο

    Η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου της Σόμα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στις στοές του με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά δεν συνδέεται με ηλεκτρικό υποσταθμό όπως μεταδόθηκε αρχικά από κάποια μέσα, αλλά ότι η συγκέντρωση θερμότητας οδήγησε στην μερική του κατάρρευση. Η εταιρεία επισήμανε ότι από πλευράς της δεν υπήρξε αμέλεια και ότι ακόμη δεν γνωρίζει την ακριβή αιτία του δυστυχήματος.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι 284, ενώ 18 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, 363 ανθρακωρύχοι κατάφεραν να απομακρυνθούν από το ορυχείο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά την Τρίτη και 122 νοσηλεύονται. Οταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ορυχείο εργάζονταν 787 ανθρακωρύχοι. Οι διασώστες εξακολουθούν να προσπαθούν να προσεγγίσουν τμήματα του ορυχείου στη Σόμα, που βρίσκεται 480 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης, τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα.

    [08] Ο Αρτέμης μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κόσμο της χιπ χοπ

    «Χτίζει» γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στον κόσμο της χιπ χοπ και τα άλλα μουσικά είδη, υπηρετώντας «μια βασική αποστολή της μουσικής:να ενώνει τον κόσμο». Ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της χιπ χοπ σκηνής, ο Αρτέμης, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν από τη συναυλία του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με αφορμή τη δισκογραφική συνάντησή του με έναν σημαντικό συνθέτη, τον Νίκο Παπακώστα.

    Ο Αρτέμης ξεκίνησε τη μουσική πορεία του τη δεκαετία του '90 με το συγκρότημα «Terror X Crew», το οποίο θεωρείται το πρώτο που συνδύασε τον ραπ στίχο, με τη μουσική (dj-ing), τον χορό breakdance και τα γκράφιτι.

    «Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα για τη δημιουργία ενός mash-up δίσκου στο πνεύμα παλαιότερων κυκλοφοριών, όπως του "The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic ?", των "Metallica" με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο» εξηγεί ο Αρτέμης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει: «Σκεπτόμουν λοιπόν την αναφορά που θα μπορούσαν να έχουν όλα τα παραπάνω στον τόπο μας και με ποιον θα μπορούσα να υλοποιήσω αυτήν την ιδέα. Ο πρώτος που ήρθε στο νου μου ως ο καταλληλότερος, ήταν ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο Σταμάτης, πέραν των γνωστών μουσικών αρετών του, είχε και ένα δυνατό ροκ υπόβαθρο που το θεωρούσα πολύ θετικό».

    [09] Ύστερα από 3000 κλικ, «αιχμαλώτισε» το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού!

    Περίμενε ώρες, επί δύο χρόνια, και έκανε πάνω από 3000 κλικ με τη φωτογραφική του κάμερα για να πετύχει ένα μικρό πουλάκι να πετάει πάνω από το νερό, ψάχνοντας για τροφή. Η υπομονή του και, κυρίως, η τεχνική του βραβεύτηκαν τελικά σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, όπου παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση!

    Ο 35χρονος Νίκος Φωκάς είναι ο μεγάλος νικητής του Handbook of the Birds of the World (HBW)-World Bird Photo Contest, του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας πουλιών, που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά οι εκδόσεις Lynx Edicions. Η φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο, απεικονίζει ένα στακτοπετροχελίδονο (αλλιώς ωχροσταχτάρα ή Apus pallidus ή Pallid Swift), ένα αποδημητικό είδος, το οποίο περνά σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πετώντας. Αυτό, άλλωστε, υπονοεί και η επιστημονική ονομασία του, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική άπους, Apous, που σημαίνει "χωρίς πόδια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2014 - 10:30:25 UTC